Μεξικό: Σύγκρουση τρένου με βυτιοφόρο γεμάτο καύσιμα προκάλεσε έκρηξη και καταστροφές (Video) Πάνω από 1.500 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους καθώς 120 από τα 300 της περιοχής καταστράφηκαν από τη φωτιά.

 Μια σιδηροδρομική γραμμή και σπίτια στην πόλη Aguascalientes, στο κεντρικό Μεξικό, έχουν τυλιχθεί στις φλόγες μετά από σύγκρουση τρένου με βυτιοφόρο γεμάτο καύσιμα.

Σε βίντεο που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται μια τεράστια φωτιά μέσα στους δρόμους της πόλης και πυκνός μαύρος καπνός που καλύπτει την περιοχή, απ όπου απομακρύνθηκαν πάνω από 1.500 κάτοικοι.

Η Ιαπωνία επανεξοπλίζεται με το «βλέμμα» στο 2027 και την Κίνα Η χώρα προβαίνει στη μεγαλύτερη ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεών της από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

 Μεταξύ του 20ού συνεδρίου του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας, που άρχισε την Κυριακή, και του επόμενου το 2027, η Ιαπωνία θα προβεί στη μεγαλύτερη ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεών της από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια κούρσα με σκοπό την αποτροπή του Πεκίνου από έναν πόλεμο στην ανατολική Ασία, σύμφωνα με αξιωματούχους της ιαπωνικής κυβέρνησης και αναλυτές ασφαλείας.

Η Ιαπωνία όριζε την Κίνα ως τον κύριο αντίπαλό της στο white paper του 2019 για την άμυνα, λόγω ανησυχιών πως η περιφρόνηση της Κίνας προς τις διεθνείς νόρμες, η πίεση προς την Ταϊβάν και ο ταχύς εκσυγχρονισμός των ενόπλων δυνάμεών της συνιστούσαν σοβαρή απειλή ασφαλείας.

Ιταλία: Η Μελόνι σχηματίζει κυβέρνηση, παρουσίασε το υπουργικό της συμβούλιο στον πρόεδρο Ματαρέλα

 Η Τζόρτζια Μελόνι αποδέχθηκε «χωρίς επιφύλαξη» την εντολή σχηματισμού της νέας δεξιάς κυβέρνησης που έλαβε από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Η Μελόνι, νικήτρια των γενικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου 2022 ως επικεφαλής του εθνικο-συντηρητικού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας γίνεται η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει την πρωθυπουργία στην Ιταλία και σχηματίζει την πιο δεξιά κυβέρνηση της χώρας από τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η Τζόρτζια Μελόνι αποδέχτηκε την εντολή και παρουσίασε τον κατάλογο των υπουργών της», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο προεδρικός αξιωματούχος Ούγκο Ζαμπέτι μετά από διαβούλευση με τον Πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα στο παλάτι του Κουιρινάλε.

Ιταλία: Τουρίστρια συνελήφθη να ποζάρει ολόγυμνη στα σκαλιά ιστορικού καθεδρικού ναού (βίντεο)

 Είναι γεγονός πως ορισμένοι τουρίστες το καλοκαίρι που μας πέρασε αντιμετώπισαν την Ιταλία σαν το προσωπικό τους θεματικό πάρκο. Έτσι, μετά το περιστατικό όπου Τσέχος τουρίστας έκανε ηλιοθεραπεία ημίγυμνος μπροστά από ένα μνημείο πολέμου και την περίπτωση των Αμερικανών που σερφάρανε στα κανάλια της Βενετίας,

Βρετανία: Η Πένι Μόρντοντ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τη διαδοχή της Λιζ Τρας

 Η Πένι Mόρντοντ έγινε η πρώτη υποψήφια που ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή της να αντικαταστήσει τη Λιζ Tρας στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Η αρχηγός της Βουλής των Κοινοτήτων, που ήρθε τρίτη στην κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι θα προσφέρει μια «νέα αρχή» και ένα «ενωμένο κόμμα».

Ο Ρίσι Σούνακ αναμένεται επίσης να είναι υποψήφιος, αλλά δεν έχει ακόμη δηλώσει επίσημα την υποφηφιότητα του. Ο Μπόρις Τζόνσον πιστεύεται επίσης ότι σκέφτεται μια δραματική επιστροφή στο Νο.10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Λεβιάθαν του Βρετανικού Κοινοβουλίου Δύσκολες μέρες για την Βρετανία.

 Θα μπορούσε να θεωρηθεί υπερβολή του σεναριογράφου, εάν αφορούσε το σενάριο μίας από τις προσφιλείς σειρές πολιτικού δράματος. Η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία επισκέπτεται για πρώτη φορά την πλέον αναγνωρίσιμη βασίλισσα του κόσμου, η οποία πεθαίνει την επόμενη ημέρα, και αυτό δρομολογεί την πρώτη διαδοχή στο θρόνο έπειτα από 70 χρόνια. Στο σαρανταήμερο, όμως, η νέα πρωθυπουργός οδηγείται σε ντροπιαστική παραίτηση.

Από την άποψη αυτή, η ηγεσία Τρας είναι ιστορική για τους λάθος λόγους, την βασιλική διαδοχή και

Το αυτοκρατορικό σύνδρομο της Μεγάλης Βρετανίας πηγή δεινών για το μέλλον της

 Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Λιζ Τρας, κατάφερε να παραμείνει στον κυβερνητικό θώκο της χώρας κάτι παραπάνω από σαράντα ημέρες... Το ζήτημα που αναδεικνύεται και είναι πλέον εμφανές, δεν είναι ποιος τελικά θα αναλάβει ως ο επόμενος επικεφαλής της Κυβέρνησης της Αγγλίας, αλλά αν τελικά μπορέσει ο νέος πρωθυπουργός, να φρενάρει το κατρακύλισμα και την πολιτική ύφεση που επηρεάζει δυσμενώς όχι μόνο την ίδια την χώρα, αλλά τα κράτη που συνθέτουν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Αγγλία και εν γένει η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται, αναμφισβήτητα, σε αδιέξοδο από την περίοδο όχι μόνο που ”απεξαρτήθηκε” από τον

Τα Βαλκανικά λιμάνια δημιουργούν «ιδανικές» συνθήκες διακίνησης λαθρεμπορίου

 Οι εμπορικοί θαλάσσιοι λιμένες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (ΝΑΕ) είναι κόμβοι για το λαθρεμπόριο κοκαΐνης και ηρωίνης και το παράνομο εμπόριο. Αποστολές ναρκωτικών, κυρίως από τη Λατινική Αμερική, βρίσκονται συχνά σε δοχεία με φρέσκα φρούτα - συγκεκριμένα μπανάνες, αναφέρει μια νέα έκθεση που εξετάζει τις θαλάσσιες διαδρομές των Βαλκανίων.

Μεγάλες κατασχέσεις κοκαΐνης - συνήθως κρυμμένες σε κουτιά με μπανάνες - σε λιμάνια όπως το Δυρράχιο (Αλβανία), το Πλότσε και η Ριέκα (Κροατία) και η Θεσσαλονίκη έχουν προκαλέσει υποψίες ότι τα λιμάνια της νοτιοανατολικής Ευρώπης γίνονται ολοένα και πιο ελκυστικά για τους διακινητές.

Γίνεται ελεύθερη η μετακίνηση σε έξι χώρες των Βαλκανίων

 Με την συμφωνία που θα υπογραφεί την Παρασκευή θα επιτρέπεται χωρίς ταυτότητα η διέλευση σε Αλβανία, Βοσνία, Κόσσοβο, Μαυροβούνιο, Β. Μακεδονία και Σερβία.

Οι υπουργοί εξωτερικών έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων πρόκειται να συμφωνήσουν την Παρασκευή για την ελεύθερη διέλευση στα σύνορα τους χωρίς ταυτότητες και για την αμοιβαία αναγνώριση των πανεπιστημιακών διπλωμάτων και επαγγελματικών προσόντων, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την ένταξή τους στην ΕΕ.

Κίνα: Χωρίς εκπλήξεις η επανεκλογή Σι Τζιπίνγκ για τρίτη φορά, μετά την αλλαγή του Συντάγματος

 Την επανεκλογή του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ για τρίτη συναπτή θητεία στην ηγεσία του κόμματος και του κράτους αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας για την επόμενη πενταετία .

Το συνέδριο του κόμματος ολοκληρώνει σήμερα στο Πεκίνο, όπου δεν αναμένονται εκπλήξεις ως προς την παραμονή Σι Τζιπινγκ στην εξουσία.

Το εικοστό συνέδριο του ΚΚΚ από την ίδρυσή του το 2021 διεξάγεται σε λεπτή συγκυρία για την Κίνα, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου βρίσκεται αντιμέτωπη με επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξής της εξαιτίας των επανειλημμένων lockdowns για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού και την κλιμάκωση των διπλωματικών εντάσεων με τη Δύση.

Χωρίς τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο η «Eurovision 2023»

 Η Βουλγαρία ανακοίνωσε σήμερα (20/10) ότι δεν θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα γίνει στο Λίβερπουλ της Αγγλίας την άνοιξη του 2023.

Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς από τη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο είχαν ήδη επιβεβαιώσει ότι δεν θα λάβουν μέρος το 2023, λόγω του αυξημένου κόστους συμμετοχής.

Συναγερμός στο Μεξικό για την επέλαση του τυφώνα Ρόσλιν – Αναμένονται καταστροφικά κύματα

 Ο τυφώνας Ρόσλιν αναμένεται να πλήξει τις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό με ισχύ σχεδόν μεγάλου τυφώνα, προκαλώντας επικίνδυνες καταιγίδες και πλημμύρες, ανακοίνωσε το αμερικανικό εθνικό κέντρο κυκλώνων/τυφώνων (NHC), με τις αρχές να καλούν τους κατοίκους ορισμένων περιοχών να μετακινηθούν σε ασφαλή σημεία.

Το βιβλίο της Ήρας Παπαποστόλου για τη “Νεράιδα Αρμόιρα” παρουσιάζεται τη Δευτέρα

 Στις 8:30 το βράδυ της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου, η “Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS” και οι “Εκδόσεις Κάκτος” διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της Ήρας Παπαποστόλου με τίτλο «Αρμόιρα η Νεράιδα και η Πατρίδα της Αιώνιας Αγάπης», σε εικονογράφηση Βασίλη Σελιμά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Πρόκειται για ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους για την οικογένεια και την πορεία προς την ενηλικίωση. Ένα παραμύθι για τη συμφιλίωση της ψυχής με το σώμα, που οδηγεί στην εύρεση του εαυτού. Προσωποποιώντας έννοιες και ιδέες, όλα γίνονται αληθινά μέσα από τα αθώα μάτια ενός παιδιού. Και όλα είναι αγάπη.

Γιατί έχει μεγάλη σημασία ο καλός ύπνος στην υγεία μας

 Ο ύπνος είναι τόσο σημαντικός για την υγεία όσο η υγιεινή διατροφή και η τακτική σωματική δραστηριότητα. Οι μελέτες δείχνουν ότι ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για την αποκατάσταση της εγκεφαλικής λειτουργίας, την εύρυθμη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, τη ρύθμιση του σωματικού βάρους (η έλλειψη ύπνου ευοδώνει την παχυσαρκία) και γενικά του ορμονικού συστήματος, και της αποτελεσματικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού (η έλλειψη ύπνου επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό και αυξάνει τη νοσηρότητα).

Ινδονησία: Τουλάχιστον 133 παιδιά νεκρά από οξεία νεφρική ανεπάρκεια – Ήπιαν σιρόπια με επικίνδυνες χημικές ουσίες

 Στα 133 αριθμώνται τα παιδιά που πέθαναν λόγω οξείας νεφρικής ανεπάρκειας στην Ινδονησία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας, που αποδίδει τους θανάτους σε τοξικές ουσίες που περιέχονταν σε σιρόπια.

Μάλιστα, οι ινδονησιακές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα και απαγόρευσαν την Τετάρτη την πώληση και τη συνταγογράφηση σιροπιών, με αφορμή την αύξηση του αριθμού των παιδιών που εμφάνισαν νεφρική ανεπάρκεια.

«Έχουμε καταγράψει 241 περιπτώσεις σε 22 επαρχίες» και από αυτά τα παιδιά, τα 133 πέθαναν, ανέφερε ο υπουργός Μπούντι Γκουνάντι Σαντίκιν

Βρετανία – Ρίσι Σούνακ: Συγκέντρωσε τους 100 που χρειαζόταν για την υποψηφιότητά του

Ο πρώτος υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος που συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 100 βουλευτών – υποστηρικτών του ώστε να συμμετάσχει στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας είναι o Ρίσι Σούνακ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί Μπόρις Τζόνσον.

Το κατόρθωμα του αντιτορπιλικού «Αδρίας» στις 22 Οκτωβρίου 1943 To αντιτορπιλικό «Αδρίας» στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μετά την πρόσκρουσή του σε νάρκη στις 22 Οκτωβρίου 1943, έχασε την πλώρη του, αλλά κατάφερε να φτάσει στις 6 Δεκεμβρίου στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου

 Από τις ιστορίες που ποτέ δεν πρόκειται να ξεχαστούν, καθώς πρόκειται για σπάνιο κατόρθωμα, είναι αυτή του αντιτορπιλικού «Αδρίας» στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς μετά την πρόσκρουσή του σε νάρκη στις 22 Οκτωβρίου 1943, από την οποία έχασε την πλώρη του κατάφερε να φτάσει στις 6 Δεκεμβρίου στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.