Συνέπειες του μαζικού βομβαρδισμού του Μπέλγκοροντ από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

 Το κέντρο του Μπέλγκοροντ το απόγευμα της 30ης Δεκεμβρίου δέχθηκε πυρά από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν. 

Οι συνέπειες της ουκρανικής επίθεσης - στη φωτογραφία του Ria.ru

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν στο Belgorod με πυραύλους Vilkha και βλήματα Vampire MLRS

ΜΟΣΧΑ, 30 Δεκεμβρίου – RIA Novosti.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν να εξαπολύσουν αδιάκριτο χτύπημα στο κέντρο του Μπέλγκοροντ χρησιμοποιώντας πυραύλους Vilkha με απαγορευμένο εξάρτημα κασέτας και οβίδες από το Τσέχικο Vampire MLRS, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας. "

«Οι πύραυλοι Alder και οι περισσότεροι πύραυλοι Vampire MLRS αναχαιτίστηκαν από συστήματα αεράμυνας», σημείωσε το τμήμα. 

Αλβανία: Σε κατ΄οίκον κράτηση ο Μπερίσα – Ερευνάται για διαφθορά ο πρώην πρωθυπουργός

 Δικαστήριο στην Αλβανία διέταξε σήμερα να τεθεί υπό κράτηση κατ’ οίκον ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα έπειτα από κατηγορίες σε βάρος του για διαφθορά κατά την περίοδο που βρισκόταν στην εξουσία.

 Εισαγγελείς κατηγορούν τον 79χρονο Μπερίσα ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του όταν ήταν πρωθυπουργός από το 2005 ως το 2009 για να ευνοήσει το σύζυγο της κόρης του κατά την ιδιωτικοποίηση κρατικής γης.

 Ο Μπερίσα αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Μπερίσα ηγείται του Δημοκρατικού Κόμματος, του μεγαλύτερου της αλβανικής αντιπολίτευσης.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από επίθεση στο Μπέλγκοροντ – Το ρωσικό ΥΠΑΜ προειδοποιεί πως δεν θα μείνει ατιμώρητη

 Η Μόσχα κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό για μια επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 108 στο Μπέλγκοροντ, ρωσική πόλη κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα, την επομένη των μαζικών ρωσικών πληγμάτων που στοίχισαν τη ζωή σε 39 ανθρώπους στην Ουκρανία.

Ανησυχία ενόψει Πρωτοχρονιάς: Σε ετοιμότητα οι αρχές σε πόλεις της Δύσης υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

 Στην βαριά «σκιά» του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς, αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε πολλές χώρες, υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων ενόψει Πρωτοχρονιάς. Πρωτοφανής είναι η κινητοποίηση στη Γαλλία, με την κυβέρνηση Μακρόν να βγάζει στους δρόμους 90.000 αστυνομικούς, ενώ τεράστια αστυνομική επιχείρηση ετοιμάζουν οι αρχές ασφαλείας του Βερολίνου.

Ρωσία: Το ΣΑ του ΟΗΕ θα συνεδριάσει με θέμα την επίθεση στο Μπέλγκοροντ

 Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται στις 23.00 ώρα Ελλάδος με θέμα συζήτησης την επίθεση στο Μπέλγκοροντ, ανακοίνωσε η ρωσική αποστολή στα Ηνωμένα Εθνη.

«Σήμερα (…) θα διεξαχθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από αίτημα της Ρωσίας για τα πλήγματα στο Μπέλγκοροντ», ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ρωσική αποστολή.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από δύο μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Τουρκία – Ποδόσφαιρο και διπλωματία: Πολιτικές διαστάσεις έλαβε η διοργάνωση του τελικού του Super Cup στο Ριάντ

 Ο τελικός του Super Cup Τουρκίας μεταξύ Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το βράδυ της Παρασκευής στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, τελικά ματαιώθηκε. 

Οι Σαουδάραβες ήταν κάθετα αντίθετοι με τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει οι Τούρκοι με την εμφάνιση μιας μεγάλης τουρκικής σημαίας και ενός πανό του Κεμάλ Ατατούρκ.