Βλ. Πούτιν: Δωρεάν σιτηρά στην Αφρική ακόμη κι αν δεν ανανεωθεί η συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα παραδίδει δωρεάν σιτηρά στην Αφρική αν η συμφωνία για τις ουκρανικές εξαγωγές δεν ανανεωθεί εκ νέου τον Μάιο.

Το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την παράταση για 120 ημέρες της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, η οποία έληγε εκείνη την ημέρα. Ωστόσο, η Ρωσία ενημέρωσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη συμφωνία ότι η αυτή έλαβε παράταση για 60 ημέρες.

Αρχηγός Ρώσων μισθοφόρων Wagner προς υπουργό Άμυνας: Έρχεται ουκρανική επίθεση τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου

 Ο ουκρανικός στρατός σχεδιάζει μια επίθεση που έχει στόχο να αποκόψει τις δυνάμεις της Wagner από το κύριο σώμα των ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία, γνωστοποίησε ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν στον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, μέσω επιστολής του που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή που έδωσε στην δημοσιότητα η υπηρεσία τύπου που διαθέτει, ο Πριγκόζιν λέει ότι η επίθεση έχει σχεδιασθεί για τα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου.

ΗΠΑ: Νέα στρατιωτική βοήθεια 350 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραδώσουν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων και περιλαμβάνει κυρίως πυρομαχικά για τους εκτοξευτήρες πυραύλων Himars, ανακοίνωσε σήμερα (20/3) ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

«Η Ρωσία θα μπορούσε μόνη της να βάλει τέλος στον πόλεμό της σήμερα. Μέχρι να το κάνει αυτό, εμείς θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο καιρό χρειάζεται», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών σε ανακοίνωση, την ώρα που ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα.

La Repubblica: 20 Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται στην Ιταλία για την χρήση Ιταλογαλλικού αντιπυραυλικού συστήματος

 Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Όπως μεταδίδει σήμερα η Ιταλική εφημερίδα La Repubblica, 20 Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται σε στρατώνες λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Ρώμη, συγκεκριμένα στην έδρα της διοίκησης αντιαεροπορικού πυροβολικού του Ιταλικού Στρατού. Σκοπός της εκπαίδευσης είναι ο χειρισμός του Ιταλογαλλικού αντιπυραυλικού συστήματος Samp-T το οποίο αναμένεται να σταλεί στην Ουκρανία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαιρετίζει το σχέδιο του Σι Τζινπίνγκ για «διευθέτηση της οξείας κρίσης στην Ουκρανία»

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καλωσόρισε τον Κινέζο ηγέτη Xi Jinping στο Κρεμλίνο στις 20 Μαρτίου 2023, σε μια επίσκεψη που έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στους δυτικούς ηγέτες που συμμάχησαν με την Ουκρανία ότι οι προσπάθειές τους να απομονώσουν τη Μόσχα απέτυχαν.March 20, 2023 

Κοντά στο 20% υποχωρεί στις μυστικές δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση: Τα Τέμπη απλά ήταν το τέλος… Οι τελευταίες 100 ημέρες μιας «πονηρής» και αυταρχικής διακυβέρνησης

 

Βίντεο: Οι Ουκρανοί παγιδεύουν τις σορούς των νεκρών συντρόφων τους! Ο πόλεμος αποκτηνώνει τον άνθρωπο

 

Ουκρανοί στρατιώτες παγιδεύουν τους νεκρούς συντρόφους τους για να σκοτωθούν Ρώσοι όταν βρουν τις σορούς τους.

Ο πόλεμος αποκτηνώνει τον άνθρωπο και δεν σέβεται τίποτα.

Ν.Μεντβέντεφ: «Που ήταν το Διεθνές Δικαστήριο στα εγκλήματα των Αμερικανών σε Ιράκ και Αφγανιστάν;»

 Με νέα παρέμβασή του για το ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν, που εξέδωσε το Διεθνές Δικαστήριο, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, είπε ότι για τις ίδιες κατηγορίες οι ΗΠΑ έμειναν ατιμώρητες για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Εκεί όπως αναφέρει, το Διεθνές Δικαστήριο δεν έκανε τίποτα και έτσι έχασε και την όποια αξιοπιστία θα μπορούσε να έχει ακόμα και για μελλοντικές υποθέσεις.

Ιταλία: "Πράσινο φως" για τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο

 Αποφασίσθηκε η οικοδόμηση γέφυρας που θα ενώνει την ηπειρωτική Ιταλία με την Σικελία, "μήκους ρεκόρ" 3,3 χιλιομέτρων. Κύριος στόχος, είναι να αντικατασταθεί η σημερινή σύνδεση με φέρι μποτ.

Η κυβέρνηση Μελόνι ενέκρινε διάταγμα, βάσει του οποίου αποφασίζεται η οικοδόμηση γέφυρας που θα ενώνει την Καλαβρία, με το νησί της Σικελίας. Η εποπτεία, για την αποπεράτωση του έργου, θα είναι του υπουργείου υποδομών, επικεφαλής του οποίου είναι ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

Σι Τζινπίνγκ: Ταξίδι "φιλίας" στη Μόσχα και συνάντηση με Πούτιν μετά το ένταλμα σύλληψής του

 Ο Κινέζος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον "παλιό του φίλο" -όπως τον αποκαλεί- Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγα 24ωρα μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σε βάρος του. Τι σημαίνει η επίσκεψη στη Μόσχα.

Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξήραν σήμερα τη διμερή τους συνεργασία, λίγες ώρες πριν την άφιξη του Κινέζου προέδρου στη Μόσχα για μια συνάντηση κορυφής με τον Ρώσο ομόλογό του.