Το βότανο που εξολοθρεύει τον ιό της γρίπης

Αποτελεί δημοφιλές αφέψημα στην Κίνα και την Ιαπωνία και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση της γρίπης.
Τώρα, τα οφέλη του επιβεβαιώνονται για πρώτη φορά από επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cell Research.

ΥΓΕΙΑ Α-Ω - Γρίπη & κρυολόγημα: 7 μύθοι καταρρίπτονται

Έχει ξεκινήσει επίσημα η... σεζόν του κρυολογήματος και της γρίπης και μαζί με αυτή διαδίδονται αναπόφευκτα και οι μύθοι για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση του ενοχλητικού βήχα, της ρινικής συμφόρησης και του πυρετού.
Δείτε μερικούς από αυτούς.
1. Κολλάμε γρίπη αν βγούμε στο κρύο με βρεγμένα μαλλιά ή δε φοράμε μπουφάν

ΥΓΕΙΑ Α-Ω Η Επιστήμη επιβεβαιώνει το μύθο της γιαγιάς για το κρυολόγημα!

«Βάλε μπουφάν, θα αρρωστήσεις!» είναι η ατάκα που έχουμε ακούσει πολλάκις στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια –ή ακόμη και κατά την ενήλικη ζωή μας– από την αγαπημένη και υπερπροστατευτική γιαγιά μας!

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ- Έρευνα: Το κόκκινο κρασί περιορίζει την πιθανότητα καρκίνου στο κεφάλι και τον λαιμό

Είναι γνωστό ότι το κρασί έχει αντικαρκινική, αντιδιαβητική και καρδιοπροστατευτική δράση.
Πού βρίσκεται όμως το κλειδί για την προστατευτική δράση του υπέρ του ανθρώπινου οργανισμού;
Σύμφωνα με δημοσίευση επιστημόνων από τις ΗΠΑ στην επιθεώρηση «Nature», το κλειδί είναι ο τρόπος με τον οποίο το κύριο αντιοξειδωτικό συστατικό του, η ρεσβερατρόλη, αλληλεπιδρά με ορισμένες πρωτεΐνες και μόρια των σωματικών κυττάρων.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ- Λευκό vs. κόκκινο κρασί: Εσείς ξέρετε ποιο μεθάει πιο εύκολα;

Πολλοί θεωρούν το λευκό κρασί πιο ελαφρύ από το κόκκινο και ένα λόγος είναι επειδή είναι πιο δημοφιλές στις γυναίκες, ενώ οι άνδρες προτιμούν το κόκκινο.
Ένας λόγος που το άσπρο κρασί φαίνεται να μεθάει κάποιον με μεγαλύτερη ταχύτητα από το κόκκινο είναι επειδή περιέχει συνήθως λίγο περισσότερο αλκοόλ.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ- Πίνετε λευκό κρασί; Μπορεί να είναι και κόκκινο... Διαβάστε γιατί

Την ώρα που απολαμβάνετε ένα παγωμένο ποτήρι λευκό κρασί, μπορεί χωρίς να το γνωρίζετε να καταναλώνετε κόκκινο!
Επιστήμονες στην Ιταλία, με επικεφαλής έναν Έλληνα, ανακάλυψαν ότι τα λευκά σταφύλια περιέχουν τις ίδιες χρωστικές ουσίες που δίνουν στο κόκκινο κρασί το χαρακτηριστικό χρώμα του, γεγονός που υποδηλώνει ότι το λευκό κρασί μπορεί απλά να μην υπάρχει!

Τον Μάρτιο αναμένεται η πρεμιέρα του πρώτου Apple Watch

Τον προσεχή Μάρτιο αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο «έξυπνο» ρολόι της Apple στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το συνήθως καλά πληροφορημένο 9to5Mac.com.

Τέσσερις ιστορικοί σκιτσογράφοι της Charlie Hebdo σκοτώθηκαν στην επίθεση

Τραγικός είναι ο απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης η οποία σημειώθηκε σήμερα στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, καθώς τέσσερις ιστορικοί γελοιογράφοι της έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

Πρόκειται για τους Καμπί (Cabu), Σαρμπ (Charb), Βολίνσκι (Wolinski) και Τινιούς (Tignous), όπως ήταν τα ψευδώνυμα με τα οποία υπέγραφαν τα σκίτσα τους.

Λιβυκός στρατός: Το ελληνικό δεξαμενόπλοιο «Araevo» που βομβαρδίστηκε στη Ντέρνα μετέφερε Ισλαμιστές,συμφερόντων Δημ. Μελισσανίδη

Δύο ναυτικοί, ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος, σκοτώθηκαν μετά την επίθεση της λιβυκής αεροπορίας στο πλοίο της Aegean Shipping Enterprises Company, συμφερόντων Δημ. Μελισσανίδη, δύο μίλια από το λιμάνι της Ντέρνα στην ανατολική Λιβύη
Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του βομβαρδισμού του δεξαμενοπλοίου «Araevo» της ελληνικής εταιρείας Aegean Shipping Enterprises Company, συμφερόντων Δημ. Μελισσανίδη, στο λιμάνι της Ντέρνα στη Λιβύη που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο δύο ναυτικών, μεταξύ των οποίων ενός Έλληνα.

Βρετανία: «Χρυσό» ναυάγιο 140 εκατ. ευρώ με κατεστραμμένα πολυτελή αυτοκίνητα

Συνολικά το πλοίο μετέφερε 1400 πολυτελή αυτοκίνητα, ανάμεσά τους πολλές Ρολς Ρόις, Τζάγκουαρ, Λαντ Ρόβερ και Μίνι Κούπερ
Ενα νέο ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε στα ανοιχτά του Σαουθάμπτον στη Μεγάλη Βρετανία, λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, 3 Ιανουαρίου, όταν πλοίο της νορβηγικής εταιρείας Hoegh Osaka, με σημαία Σιγκαπούρης, βυθίστηκε χωρίς ευτυχώς να πάθουν τίποτα τα 25 μέλη του πληρώματός του.

Μεξικό: Εννέα μέλη συμμορίας νεκρά από επέμβαση της Αστυνομίας στο γραφείο Δημάρχου

Αιματηρή κατάληξη στην επιχείρηση της Αστυνομίας, για την ανακατάληψη του γραφείου του Δημάρχου στην περιοχή Απατζίνγκαν στο Μεξικό
Τουλάχιστον 9 άνθρωποι, ύποπτοι ότι συμμετείχαν σε συμμορία, σκοτώθηκαν την Τρίτη στην πολιτεία Μιτσοάκαν του Μεξικό.

Λουτρό αίματος στο Παρίσι. Ένοπλοι σκότωσαν 11 άτομα στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo

Τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία περιοδικού στο Παρίσι. Τουλάχιστον 11 νεκροί.

Αιματηρή επίθεση στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hedbo στο Παρίσι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ένοπλοι εισέβαλαν κρατώντας καλάσνικοφ και εκτέλεσαν εν ψυχρώ 11 ανθρώπους.

Καθαρή εντολή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως το προβάδισμα που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μη αναστρέψιμο και αποκρούουν τα σενάρια διεμβολισμού του κόμματος από τη νέα κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 πως προχωρά η συγκρότηση των ψηφοδελτίων

Καλώς την, κι ας άργησε. Και η Bild στη χορωδία τρόμου, ενόψει εκλογών στην Ελλάδα

Για προετοιμασίες της γερμανικής κυβέρνησης για ενδεχόμενο Grexit, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, κάνει λόγο η Bild. Αναφέρεται σε κατάρρευση των τραπεζών
Η Γερμανία καταστρώνει σχέδια για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ευρωζώνη,

Ρένα Δούρου στην El Pais: Πρέπει να κυριαρχήσει ξανά η πολιτική επί των αγορών

Η ισπανική εφημερίδα φτιάχνει το πορτρέτο της Περιφερειάρχη Αττικής και συζητά μαζί της για την ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, αλλά και το έργο της στην τοπική αυτοδιοίκηση
Μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ισπανίας, φιλοξενεί την Ρένα Δούρου σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη για το διακύβευμα των εκλογών στην Ελλάδα,

Μηχανή του Χρόνου: Τα βρώμικα χέρια που κατεδάφισαν τον Πύργο Αθηνών

Η ιστορία της θρυλικής βίλας με τα 32 δωμάτια και το τέλος της. Τι βλέπουμε σήμερα στη θέση της
Ο παραμυθένιος πύργος έμοιαζε με αυτόν της ωραίας Κοιμωμένης ή της Σταχτοπούτας. Οικοδομήθηκε με κόκκινη πελεκητή πέτρα στις αρχές του 1900 σε σχέδια Άγγλου αρχιτέκτονα για λογαριασμό ενός Αρμένιου, που είχε αγγλική υπηκοότητα και είχε παλαιοπωλείο Ερμού και Βουλής.

Υγεία Διατροφή: Επιστήμονες ανακάλυψαν πως συνδέεται ο καρκίνος με το κόκκινο κρέας

Επιστήμονες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ισχυρίζονται πως βρήκαν τον συνδετικό κρίκο που εξηγεί γιατί η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση καρκίνου

Απίστευτο βίντεο από drone: Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στον Ψηλορείτη (Φωτό+Βίντεο)

Δείτε το βίντεο που τράβηξε με κάμερα drone από τους πρόποδες του Ψηλορείτη χρήστης του διαδικτύου


Μία τεράστια ουρά μποτιλιαρισμένων οχημάτων στον δρόμο προς τα Ανώγεια Ρεθύμνου, στους πρόποδες του Ψηλορείτη καταγράφηκε από κάμερα drone τις προηγούμενες ημέρες.

Γιατί απέλυσε η ΝΔ τον σκηνοθέτη των συγκεντρώσεών της

Την οργή του Μαξίμου προκάλεσε η κάλυψη της ομιλίας Σαμαρά στη Λάρισα.

Η προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε με την απόλυση του σκηνοθέτη των προεκλογικών συγκεντρώσεων του Αντώνη Σαμαρά.

Τι θα συμβεί στις καταθέσεις των Ελλήνων σε έναν ενδεχόμενο εσωτερικό δανεισμό

Πόσα χρωστάμε στους δανειστές μας σήμερα; Μπορεί το ελληνικό χρέος να χαρακτηριστεί "επαχθές" και να διακοπεί η πληρωμή των δανείων; Τι είναι ο εσωτερικός δανεισμός και σε ποιες οικονομίες έχει εφαρμοστεί; Ο οικονομολόγος Β. Βιλιάρδος, απαντά στο NEWS 247

Χανς-Βέρνερ Ζιν: Διεθνής διάσκεψη για το ελληνικό χρέος, όπως το 1953

Διεθνή διάσκεψη για το ελληνικό χρέος εισηγείται ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) του Μονάχου Χανς-Βέρνερ Ζιν, ο οποίος ωστόσο επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα θα αποφύγει νέα χρεοκοπία μόνο εάν αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, ενώ υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι από τους λίγους Ελληνες πολιτικούς οι οποίοι έχουν αντιληφθεί τη φύση του προβλήματος.