Το Ισραήλ έριξε 65.000 τόνους βόμβες στη Γάζα σε 89 ημέρες

 Το Ισραήλ έχει ρίξει περισσότερες από 45.000 βόμβες στη Γάζα, βάρους άνω των 65.000 τόνων, ανακοίνωσε το Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης της Γάζας.

«Τα κατοχικά αεροσκάφη έριξαν πάνω από 45.000 πυραύλους και γιγάντιες βόμβες, μερικές από τις οποίες ζύγιζαν 2.000 λίβρες εκρηκτικών, κατά τη διάρκεια του εκτεταμένου γενοκτονικού πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας,

Παραιτήθηκε ο Παλαιστινιοαμερικανός εκπαιδευτικός Μπάιντεν λόγω της πολιτικής της Γάζας

 Ανώτατος αξιωματούχος του Υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ παραιτήθηκε χθες, επικαλούμενος τον χειρισμό του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, το τελευταίο σημάδι διαφωνίας στη διοίκηση καθώς η γενοκτονία συνεχίζεται,  αναφέρει το Reuters  .

Αυτό έγινε καθώς 17 στελέχη της εκστρατείας για την επανεκλογή του Μπάιντεν εξέδωσαν μια προειδοποίηση σε μια ανώνυμη επιστολή ότι ο Μπάιντεν θα μπορούσε να χάσει ψηφοφόρους για το θέμα.

Ως γενοκτονικός μανιακός, ποιος είναι ο απώτερος στόχος του Νετανιάχου στη Μέση Ανατολή;

 Αυτό το άρθρο γράφτηκε λίγο πριν το Ισραήλ δολοφονήσει τον Αναπληρωτή Αρχηγό του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Saleh Al-Arouri, στη Βηρυτό στις 2 Ιανουαρίου.

 Η δολοφονία είναι μια περαιτέρω απεικόνιση της επιθυμίας της ισραηλινής κυβέρνησης να ξεφύγει από τις συνέπειες του καταστροφικού πολέμου στη Γάζα, πυροδοτώντας μια περιφερειακή σύγκρουση.

Το Ισραήλ σε συζητήσεις με το Κονγκό για την επανεγκατάσταση Παλαιστινίων από τη Γάζα

 Η ισραηλινή κυβέρνηση υιοθετεί ολοένα και περισσότερο την «εθελοντική» επανεγκατάσταση Παλαιστινίων από τη Γάζα ως επίσημη πολιτική, με υψηλόβαθμο στέλεχος να αποκαλύπτει ότι έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις με πολλές χώρες σχετικά με το ενδεχόμενο τέτοιων κινήσεων.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο συνασπισμός του

Γερμανία: Οι αγρότες στο δρόμο σε κινητοποιήσεις ανεπανάληπτες! Βίντεο

 Στη Γερμανία οι αγρότες έχουν βγει στους δρόμους και προετοιμάζονται για κινητοποίηση ανεπανάληπτη όπως λένε, την ερχόμενη Δευτέρα.

 Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν το μέγεθος των αντιδράσεων που παραδόξως δεν έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των μέσω ενημέρωσης.

Σε κλοιό αγροτικών κινητοποιήσεων βρίσκεται η Γερμανία, με την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου να σηματοδοτεί ημερομηνία κλιμάκωσης των διαδηλώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν με αφορμή την κατάργηση της αντίστοιχης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου, αλλά λαμβάνουν πλέον μια κοινωνικά διευρυμένη απήχηση.

Γερμανια 2024 με εσωτερικό δημοψήφισμα για το μέλλον του FDP

 Με ένα εσωτερικό δημοψήφισμα για το μέλλον των Γερμανών Φιλελευθέρων στη συγκυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πρασίνους μπήκε το νέο έτος για το FDP. Η ψηφοφορία για τα μέλη του κόμματος είχε ξεκινήσει πριν από τις γιορτές και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της 1ης Ιανουαρίου. 

Στη διαδικασία συμμετείχαν βέβαια μόνο σχεδόν 26.000 από τα συνολικά 72.000 εγγεγραμμένα μέλη των Φιλελευθέρων, με άλλα λόγια ένας στους τρεις. 

Γερμανια SZ: Μία απόφαση-προειδοποίηση προς τον Νετανιάχου

 Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται στην απόφαση του ισραηλινού Ανωτάτου Δικαστηρίου και τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία. 

Σε μία ιστορική απόφαση, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ακύρωσε ένα μέρος της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης που προώθησε η κυβέρνηση Νετανιάχου. Η εν λόγω απόφαση αποτελεί και μία μερική δικαίωση για τους χιλιάδες Ισραηλινούς που εδώ και μήνες διαδήλωναν ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια.

Ιταλία: Έρευνα για τον "πιστολά" βουλευτή της Μελόνι

 Σε δύσκολη θέση έχει περιέλθει η κυβέρνηση Μελόνι μετά τον τραυματισμό που προκάλεσε με μικρό όπλο βουλευτής των Αδελφών της Ιταλίας.

Έρευνα για εξ αμελείας τραυματισμό και ελλιπή φύλαξη όπλου, διεξάγει η εισαγγελία της Μπιέλα, σε βάρος του Εμανουέλε Πότσολο. 

Πρόκειται για τον βουλευτή των Αδελφών της Ιταλίας, ο οποίος τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, φέρεται να τραυμάτισε με μικρό περίστροφο και χωρίς πρόθεση, συγγενή αστυνομικού, σε πάρτι όπου βρισκόταν. 

Πολύ σκληρό ρωσικό κτύπημα κατά του Κιέβου: Διαλύθηκε η αεράμυνα της ουκρανικής πρωτεύουσας – Β.Πούτιν: «Βράζω ολόκληρος από οργή» (vid)

 Χρειάστηκαν 24 ώρες για να αποκρυπτογραφηθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε στο Κίεβο από τους σαρωτικούς ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ρώσοι και διεθνείς αναλυτές κάνουν λόγο για το πιο βίαιο και σκληρό στρατιωτικό κτύπημα της Ρωσίας εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας. Ουκρανοί πυροσβέστες έδιναν μάχη επί ώρες για να ελέγξουν τις φλόγες που ξεπηδούσαν από διάφορα σημεία της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σε μία από τις σπάνιες παραδοχές του μπροστά στις κάμερες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντώντας τραυματισμένους Ρώσους στρατιώτες είπε επί λέξει πως «όλα βράζουν μέσα μου αυτή τη στιγμή» (σσ από οργή).

Δεκαοκτώ μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες αποφεύγουν την Ερυθρά Θάλασσα λόγω των επιθέσεων από τους Χούθι

 Μετά τις δεκάδες επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων το τελευταίο διάστημα, 18 μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες αποφεύγουν πλέον τη διέλευση των σκαφών τους από την Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO).

«Μεγάλος αριθμός εταιρειών» αποφάσισε ήδη την αναδρομολόγηση των πλοίων τους, που κάνουν τον γύρο της Αφρικής, «προκειμένου να μειωθούν οι επιθέσεις και ο αντίκτυπος για τους ναυτικούς», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του IMO, ο Αρσένιο Ντομίνγκες, απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χθες Τετάρτη.

Ο Ζ. Μπορέλ καταδίκασε την «τρομοκρατική» ενέργεια στην Κερμάν σε συνδιάλεξή του με τον Ιρανό ΥΠΕΞ

 Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην κυβέρνηση της Τεχεράνης, κατά τη διάρκεια συνδιάλεξής του με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, έπειτα από αυτήν που ο ίδιος περιέγραψε ως «τρομοκρατική» ενέργεια με περίπου εκατό νεκρούς.

Δυο εκρήξεις συγκλόνισαν χθες Τετάρτη την Κερμάν, στο νότιο Ιράν, σε μικρή απόσταση από τον τάφο του στρατηγού Κάσεμ Σουλεϊμάνι, αρχιτέκτονα των ιρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων και του λεγόμενου «άξονα της αντίστασης» στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του σε πλήγμα αμερικανικού UAV

Ιαπωνία: Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους Osprey

 Το λεγόμενο «μαύρο κουτί» αμερικανικού στρατιωτικού υβριδικού αεροσκάφος Osprey που συνετρίβη στα τέλη Νοεμβρίου σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της νοτιοανατολικής Ιαπωνίας παρασύροντας στον θάνατο τους οκτώ επιβαίνοντες ανασύρθηκε, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός των ΗΠΑ.

«Ανακτήθηκε κρίσιμος εξοπλισμός που εντοπίστηκε από τους υπεύθυνους για την έρευνα, ιδίως ο καταγραφέας ήχων πιλοτηρίου και δεδομένων πτήσης που συχνά αποκαλείται «μαύρο κουτί», ανέφερε αξιωματικός αρμόδια για τις δημόσιες σχέσεις της διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας (AFSOC).

«Βράζει» η Μέση Ανατολή – Συνεχίζουν τα ισραηλινά πλήγματα σε Γάζα και Δυτική Όχθη

 Μεγαλώνει ο κίνδυνος μιας περιφερειακής ανάφλεξης στην Μέση Ανατολή μετά το λουτρό αίματος με τους 103 νεκρούς στο κοιμητήριο της πόλης Κερμάν, στον Ιράν, κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου για τον Κασέμ Σολεϊμαν και την αιματηρή επίθεση της Τρίτης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του δεύτερου στην ιεραρχία ηγέτη της Χαμάς σε έκρηξη στη Βηρυτό.

«Λάδι στη φωτιά» των εμπρηστικών δηλώσεων έριξε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο οποίος σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του πραγματοποίησε διάγγελμα για τον θάνατο του Σάλεχ Αλ-Αρούρι και άλλων πέντε ατόμων, στέλνοντας μήνυμα προς το Ισραήλ ότι δεν πρόκειται να επιτύχει τους στόχους του.