Το Ισραήλ έριξε 65.000 τόνους βόμβες στη Γάζα σε 89 ημέρες

 Το Ισραήλ έχει ρίξει περισσότερες από 45.000 βόμβες στη Γάζα, βάρους άνω των 65.000 τόνων, ανακοίνωσε το Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης της Γάζας.

«Τα κατοχικά αεροσκάφη έριξαν πάνω από 45.000 πυραύλους και γιγάντιες βόμβες, μερικές από τις οποίες ζύγιζαν 2.000 λίβρες εκρηκτικών, κατά τη διάρκεια του εκτεταμένου γενοκτονικού πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας,

στοχεύοντας σκόπιμα ολόκληρες κατοικημένες περιοχές», ανέφερε.

«Το βάρος των εκρηκτικών που έριξε ο στρατός στη Λωρίδα της Γάζας ξεπέρασε τους 65.000 τόνους, που είναι περισσότερο από το βάρος και την ισχύ τριών πυρηνικών βομβών όπως αυτές που έπεσαν στην ιαπωνική πόλη της Χιροσίμα».

Το γραφείο είπε ότι «τα δύο τρίτα των βομβών και των πυραύλων… είναι ακαθοδηγούμενα και ανακριβή, κοινώς γνωστά ως ανόητες βόμβες».

Επισήμανε ότι η χρήση τέτοιων βομβών υποδηλώνει «τη σκόπιμη στόχευση αδιάκριτων και αδικαιολόγητων δολοφονιών από την κατοχή, σαφή και ρητή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διαφόρων διεθνών συμβάσεων».

Το γραφείο κατέγραψε τη χρήση από το Ισραήλ περίπου εννέα διεθνώς απαγορευμένων βομβών και πυραύλων εναντίον αμάχων, παιδιών και γυναικών.

Οι βόμβες που εντόπισε το γραφείο περιλαμβάνουν «βόμβες που καταστρέφουν καταφύγια τύπων (BLU-113), (BLU-109), (SDBS), αμερικανικού τύπου (GBU-28), καθοδηγούμενες από συστήματα GPS για την καταστροφή υποδομών, λευκό φώσφορο, έξυπνες βόμβες και πύραυλοι Halberd Gudum.» Σημείωσε ότι οι βόμβες προκάλεσαν «μαζικές δολοφονίες και τραυματισμούς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, επιπλέον ότι προκάλεσαν μόνιμες βλάβες στους τραυματίες, όπως παραμορφώσεις και αναπηρίες, μαζί με τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που προκύπτουν από την έκλυση τοξικών ακτινοβολία."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: «Θα μπορούσε να είχε χτυπήσει ένα παιδί στη Γάζα»: Ισραηλι

νός συγγραφέας επικρίνει την υπογραφή του Προέδρου στο κέλυφος


SEE MORE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...