Παραιτήθηκε ο Παλαιστινιοαμερικανός εκπαιδευτικός Μπάιντεν λόγω της πολιτικής της Γάζας

 Ανώτατος αξιωματούχος του Υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ παραιτήθηκε χθες, επικαλούμενος τον χειρισμό του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, το τελευταίο σημάδι διαφωνίας στη διοίκηση καθώς η γενοκτονία συνεχίζεται,  αναφέρει το Reuters  .

Αυτό έγινε καθώς 17 στελέχη της εκστρατείας για την επανεκλογή του Μπάιντεν εξέδωσαν μια προειδοποίηση σε μια ανώνυμη επιστολή ότι ο Μπάιντεν θα μπορούσε να χάσει ψηφοφόρους για το θέμα.

Ο Tariq Habash, ειδικός βοηθός στο Γραφείο Σχεδιασμού, Αξιολόγησης και Ανάπτυξης Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας Miguel Cardona, είπε: «Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός καθώς αυτή η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στις φρικαλεότητες που διαπράττονται εναντίον αθώων παλαιστινιακών ζωών. σε αυτό που κορυφαίοι ειδικοί στα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν αποκαλέσει μια εκστρατεία γενοκτονίας από την ισραηλινή κυβέρνηση

».

Ο Χαμπάς, ένας Παλαιστίνιο-Αμερικανός και ειδικός στο χρέος των φοιτητών, διορίστηκε νωρίς στην προεδρία του Μπάιντεν ως μέρος της ανάπτυξης της τεχνογνωσίας του Υπουργείου Παιδείας στα φοιτητικά δάνεια.

Σε συνέντευξή του μετά την παραίτησή του είπε: «Είναι απανθρωπιστικό πράγμα να ακούς από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών… ότι η ζωή σου δεν είναι πολύτιμη. Η ταυτότητά σας σημαίνει λιγότερο από τις ταυτότητες των άλλων και δεν πειράζει που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που μοιάζουν με εσάς και έχουν παρόμοια καταγωγή και κληρονομιά πεθαίνουν και σφαγιάζονται και αυτό πονάει».

Τα 17 ανώνυμα στελέχη της εκστρατείας για την επανεκλογή του Μπάιντεν, στην επιστολή τους, που δημοσιεύτηκε στο Medium, προέτρεψαν τον Μπάιντεν να ζητήσει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

«Ο Μπάιντεν για το προσωπικό του Προέδρου έχει δει εθελοντές να εγκαταλείπουν σωρεία και οι άνθρωποι που ψήφισαν μπλε για δεκαετίες αισθάνονται αβέβαιοι να το κάνουν για πρώτη φορά, εξαιτίας αυτής της σύγκρουσης», έγραψαν οι υπάλληλοι στην  επιστολή .

Η εκστρατεία του Μπάιντεν δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν παρατηρήσει πράξεις στη Γάζα που συνιστούν γενοκτονία. Οι παρατηρήσεις του ήταν ως απάντηση στη  διαδικασία που ξεκίνησε  η Νότια Αφρική στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Το Ισραήλ έχει επίσης αρνηθεί τους ισχυρισμούς για γενοκτονία στη Γάζα. Ωστόσο, κορυφαίες ομάδες δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων ειδικών του ΟΗΕ, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι γενοκτονία διεξάγεται στη Γάζα από τον Νοέμβριο.

Ο Τζος Πολ, πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ,  παραιτήθηκε  από την κυβέρνηση Μπάιντεν τον Οκτώβριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για   την «τυφλή υποστήριξη» της κυβέρνησης προς το Ισραήλ όπως αποκάλεσε .

Τον Νοέμβριο, περισσότεροι από 1.000 αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), μέρος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή καλώντας την κυβέρνηση Μπάιντεν να ζητήσει άμεση κατάπαυση του πυρός.

Αφού κατατέθηκαν τουλάχιστον τρία τηλεγράφημα που επέκριναν την πολιτική της κυβέρνησης στο εσωτερικό «κανάλι διαφωνίας» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αναγνώρισε τις διαφωνίες σε επιστολή του Νοεμβρίου.

Τον Δεκέμβριο, κάποιο προσωπικό της κυβέρνησης Μπάιντεν  έκανε αγρυπνία  κοντά στον Λευκό Οίκο για να απαιτήσει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οι «ενισχύοντες» της γενοκτονίας διώχνουν την πρώτη μαύρη γυναίκα πρόεδρο του Χάρβαρντ

σχετικές αναρτήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...