Σοκ: Συνελήφθησαν 29 κατάσκοποι του Ερντογάν στην Αίγυπτο

Σε περίοδο μεγάλης έντασης εισέρχονται οι διμερείς σχέσεις της Αιγύπτου με την Τουρκία, καθώς η έγκριτη εφημερίδα του αραβικού κόσμου Αλ Αχράμ, αναφέρει ότι την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου οι αιγυπτιακές αρχές συνέλαβαν 29 άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της Τουρκίας, ως μέρος μίας συνωμοσίας που είχε στόχο να ανατραπεί ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και να επανέλθει στην εξουσία το κίνημα των Αδερφών Μουσουλμάνων, που έχει τεθεί εκτός νόμου από την κυβέρνηση του Καΐρου.

Euronews: Αίγυπτος Έκτακτη είδηση Σινά: 235 νεκροί από επίθεση σε τέμενος

235 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν στο τέμενος Αλ Ράουνταχ, στο κέντρο της πόλης Μπιρ αλ Άμπεντ, δυτικά της πόλης Αλ Αρίς, στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής.
Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, οι δράστες πυροδότησαν μια βόμβα προτού ενεργοποιήσουν τα εκρηκτικά και ανοίξουν πυρ εναντίον των πιστών μέσα στο τέμενος.
Ο Πρόεδρος Φάταχ αλ Σίσι κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Deutsche Welle:Κοινή συνάντηση Μέρκελ, Σουλτς, Ζεεχόφερ

Ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ κάλεσε την ερχόμενη εβδομάδα τους αρχηγούς των δύο χριστιανικών κομμάτων και του SPD σε διαβουλεύσεις. Στόχος του γερμανού ομοσπονδιακού προέδρου είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού.
Με μια απροσδόκητη πρωτοβουλία ο γερμανός ομοσπονδιακός πρόεδρος ευελπιστεί να δώσει λύση στο αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης.

Deutsche Welle: Χορός δισεκατομμυρίων την Black Friday

Η διεθνώς γνωστή ημέρα εκπτώσεων Black Friday προέρχεται από τις ΗΠΑ και γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής και στη Γερμανία. Οι καταναλωτές πρέπει ωστόσο να είναι προσεκτικοί.
Πρώτα ήρθαν στη Γερμανία από τις ΗΠΑ η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και το Χαλοουίν. Σήμερα κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος η ημέρα των προσφορών και εκπτώσεων γνωστή ως Black Friday.

Deutsche Welle: Οι Γερμανοί προτιμούν το φθηνό

Τα discounter, οι φθηνές δηλαδή αλυσίδες καταστημάτων φαίνεται φέτος να κερδίζουν και πάλι το χαμένο έδαφος που για λίγο έχασαν από τις καθιερωμένες, μεγάλες και πιο ακριβές αλυσίδες.
Το μότο «η τσιγκουνιά είναι μαγκιά» είχε αρχίσει να χάνει τη μαγεία του στη Γερμανία.
Λόγω της ανάκαμψης της οικονομίας οι Γερμανοί αποδείχθηκαν γενναιόδωροι με τις αγορές τους.