Ιράν: Υπέβαλε αίτηση για ένταξη στους BRICS

 Το Ιράν υπέβαλε αίτημα για ένταξη στην ομάδα BRICS, αναφέρει το Interfax, επικαλούμενο το πρακτορείο Tasnim.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Said Hatibzadeh, εξέφρασε την προσδοκία ότι η ένταξη του Ιράν στους BRICS θα αποφέρει «πρόσθετα οφέλη» σε όλα τα μέρη.

Βρετανία: Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων καλεί σε κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής

 Ο βρετανικός στρατός πρέπει να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τη ρωσική απειλή απέναντι στην ασφάλεια στην Ευρώπη, απειλή που είναι ακόμη μεγαλύτερη μετά την εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο νέος αρχηγός του βρετανικού στρατού, Πάτρικ Σάντερς.

«Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο», αλλά «πρέπει να δράσουμε γρήγορα ώστε να μην οδηγηθούμε σε πόλεμο επειδή δεν καταφέραμε να περιορίσουμε την εδαφική επέκταση», τόνισε ο αρχηγός του βρετανικού γενικού επιτελείου, συγκρίνοντας την κατάσταση με αυτή που επικρατούσε το 1937 λίγο πριν από τον Δεύτερο Κόσμο Πόλεμος ενάντια στη ναζιστική Γερμανία.

Κρεμλίνο: Θα σταματήσουμε την επίθεση όταν η Ουκρανία συνθηκολογήσει

 Το Κρεμλίνο υποστήριξε σήμερα πως η επίθεσή του στην Ουκρανία θα τελειώσει όταν συνθηκολογήσουν οι ουκρανικές αρχές και ο ουκρανικός στρατός.

«Η ουκρανική πλευρά μπορεί να βάλει τέλος στη σύγκρουση αυθημερόν. Πρέπει να διατάξει τις εθνικιστικές μονάδες να καταθέσουν τα όπλα, πρέπει να διατάξει τους ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και πρέπει να εφαρμόσει όλους τους όρους που έχουν τεθεί από τη Ρωσία. Τότε όλα θα τελειώσουν μέσα σε μία ημέρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν.