Η GRECO τερματίζει την ειδική «επιτήρηση» της χώρας για την ενεργητική δωροδοκία

 Η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς (GRECO) του Συμβουλίου της Ευρώπης τερματίζει τη διαδικασία του Κανόνα 34 σχετικά με το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας που εκκίνησε τον Αύγουστο του 2019, με αφορμή την υποβάθμιση του αδικήματος στον νέο Ποινικό Κώδικα, που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

H αποστολή drones στην Ουκρανία είναι πωλήσεις και όχι βοήθεια, υποστηρίζει η Άγκυρα

Οι αποστολές μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας στην Ουκρανία δεν αποτελούν στρατιωτική βοήθεια, αλλά ιδιωτικές πωλήσεις, δήλωσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια της Άγκυρας να αποφύγει την προσβολή της Μόσχας εν μέσω της ρωσικής εισβολής της στην Ουκρανία.

Επέστρεψε στις νίκες ο Ηρακλής, 1-0 την Ξάνθη

 Ο Ηρακλής ξεπέρασε γρήγορα το σοκ της εντός έδρας ήττας από τα Τρίκαλα, την περασμένη Κυριακή (27/2), νίκησε 1-0 την Ξάνθη στο Καυτανζόγλειο, σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 14η αγωνιστική του Α΄ ομίλου της Super League 2, και άφησε την θρακιώτικη ομάδα έντεκα βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα, μετά τον οποίο ο «Γηραιός» ανέβηκε στην πέμπτη θέση της κατάταξης, σημείωσε ο Τομάς με πέναλτι στο 12ο λεπτό.

Τσέφεριν: «Ζουν σε άλλο κόσμο όσοι εξακολουθούν να μιλάνε για European Super League»

 Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δήλωσε ότι τα σχέδια για τη διεξαγωγή ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά διετία είναι «απαγορευμένα» για όλους στο ποδόσφαιρο, προσθέτοντας ότι η FIFA έχει επίσης καταλήξει στην ίδια συνειδητοποίηση.

Η ιδέα της διεξαγωγής ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια προωθήθηκε από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, έχοντας λάβει υποστήριξη πολλών εθνικών ομοσπονδιών, λέγοντας ότι η αλλαγή αυτή θα δημιουργήσει επιπλέον 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα για τη FIFA.

Ο Φινλανδός πρόεδρος ζητά «ψυχραιμία» για τη ένταξη στο ΝΑΤΟ - Συνάντηση την Παρασκευή με τον Μπάιντεν

 Ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Σάουλι Νιινίστο, κάλεσε την Πέμπτη τη χώρα του να παραμείνει ήρεμη σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνεται η συζήτηση για το αν θα ζητήσει ή όχι την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, ενώ από το γραφείο του ανακοινώθηκε πως αύριο, Παρασκευή, θα συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

«Η Ελλάδα της "Δημοκρατίας" κλείνει το Sputnik», o τίτλος ανάρτησης των εργαζομένων στο ρωσικό μέσο

 Σίγησε το Sputnik στην Ελλάδα, την Πέμπτη. Διαβάστε την τελευταία ανάρτηση των εργαζομένων στο ρωσικό μέσο με τίτλο «Η Ελλάδα της "Δημοκρατίας" κλείνει το Sputnik».

«To newsroom του Sputnik γράφει το τελευταίο του άρθρο και δεν είναι άλλο από ένα πικρό και άδικο "αντίο" για το "μαύρο" σε ένα site που απασχολούσε δεκάδες εργαζόμενους που έμειναν ξαφνικά χωρίς "φωνή" και δουλειά.Η Ελλάδα της "Δημοκρατίας", η Ευρώπη των "δικαιωμάτων και της ελευθερίας",

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές: Οι κωδικές ονομασίες

 Φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και πάντα ο ένας ήταν εφοδιασμένος με Καλάσνικοφ, ώστε να έχουν δύναμη πυρός, σε περίπτωση συμπλοκής με αστυνομικούς. Επέλεγαν με προσοχή τους στόχους τους, ΑΤΜ και χρηματαποστολές. Έκαναν κατόπτευση της περιοχής και χρονομετρούσαν τις κινήσεις των υπαλλήλων. Για αυτό και τα στελέχη του Τμήματος «Ληστειών» θεωρούν ότι εξάρθρωσαν μία από τις πιο βαριά οπλισμένες και επικίνδυνες συμμορίες κακοποιών.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα προσγειωθεί στο «νεκροταφείο» των διαστημοπλοίων

 Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) θα συνεχίσει να λειτουργεί έως το 2030, και τον Ιανουάριο του 2031 θα κάνει «βουτιά θανάτου» σε ένα απομακρισμένο μέρος στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε η NASA.

Το σημείο αυτό στον Ειρηνικό Ωκεανό είναι γνωστό ως σημείο Νέμο και αποκαλείται και «διαστημικό νεκροταφείο», αφού εκεί έχουν πέσει και άλλα κομμάτια διαστημικών κατασκευών.

H συναρμολόγηση του ISS ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1998 ενώ το πρώτο του πλήρωμα εγκαταστάθηκε τον Νοέμβριο του 2000. Μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 200 αστροναύτες από 19 διαφορετικές χώρες.

Ουκρανία: Πώς έπεσε το στρατηγικό λιμάνι της Χερσώνας Η πρώτη μεγάλη πόλη της Ουκρανίας που τίθεται υπό τον πλήρη ρωσικό έλεγχο.

 Οι ουκρανικές αρχές επιβεβαιώνουν πως ο ρωσικός στρατός πήρε τον έλεγχο του στρατηγικού λιμανιού και της πόλης Χερσώνα στα νότια της χώρας, μετά από αντικρουόμενους ισχυρισμούς.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε πει την Τετάρτη ότι η Χερσώνα βρίσκεται υπό τον έλεγχό της, αλλά ένας σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι απάντησε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να υπερασπίζονται το λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας με τους 250.000 κατοίκους.

«Είμαστε ένας λαός που διέλυσε τα σχέδια του εχθρού μέσα σε μια εβδομάδα», είπε ο Ζελένσκι σε μια ομιλία μέσω βίντεο. «Αυτά τα σχέδια χρειάστηκαν χρόνια για να γραφτούν, είναι δόλια, με μίσος για τη χώρα μας, για τον λαό μας».

Τι απέγινε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας και γιατί δεν έχει «εμφανιστεί» στην Ουκρανία

 Πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προβλέψει μια τρομακτική επίθεση από τη Μόσχα, που θα κινητοποιούσε γρήγορα την τεράστια ρωσική αεροπορική δύναμη που κατέχει για να κυριαρχήσει στον ουρανό της γειτονικής της χώρας.

Ομως, οι πρώτες επτά ημέρες έχουν διαψεύσει αυτές τις προσδοκίες και έχουν προκαλέσει σύγχυση και απορίες. Η Μόσχα χρησιμοποιεί πολύ πιο ήπια του αναμενομένου την αεροπορική της ισχύ, σε σημείο που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να εξηγήσουν την συμπεριφορά αυτή της Ρωσίας.

«Θερμός» διάλογος Λαβρόφ με τον Τζορτζ Στεφανόπουλο με υπαινιγμό για Ζελένσκι και νεοναζί

 «Είχαν υποσχεθεί να μην επεκταθεί το ΝΑΤΟ ανατολικά» ανέφερε. Αλλά επιμένει ότι θα βρεθεί «ειρηνική λύση».

«Στο παρελθόν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι συζητούσαν μαζί μας για να μας δώσουν εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δε θα επεκταθεί ανατολικά και δεν θα εγκατασταθούν όπλα κοντά στα ρωσικά σύνορα, όμως τώρα δεν μιλούν γι αυτό», υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ απαντώντας σε ερώτηση Κινέζας δημοσιογράφου σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου προς μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο που συνεχίζεται αυτή την ώρα.

Ρουμανία: Στους 7 οι νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου - Αγνοείται πιλότος μαχητικού

 Επτά στρατιωτικοί σκοτώθηκαν χθες Τετάρτη (02/03) όταν συνετρίβη το ελικόπτερο που τους μετέφερε κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, στη Ρουμανία, ενώ συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας με σκοπό να εντοπιστεί μαχητικό, ο πιλότος του οποίου εξακολουθεί να αγνοείται.

Η Ρουμανία, άλλοτε χώρα μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας – του σοβιετικού μπλοκ –, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εντάσεων του NATO με τη Ρωσία καθώς συνεχίζουν να αναπτύσσονται ενισχύσεις στην ανατολική πτέρυγα της ατλαντικής συμμαχίας.

Χριστιανοί Ολιγάρχες του Πούτιν και του Τραμπ: Χρηματοδοτώντας το μίσος στην Ευρώπη

 Από το 2009 έως το 2018, 54 οργανισμοί ξόδεψαν 702 εκατομμύρια δολάρια σε δραστηριότητες κατά των φύλων στην Ευρώπη, με τα ποσά αυτά να εμφανίζονται κατά τέσσερις φορές αυξημένα μέσα σε αυτή τη δεκαετία σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη.Η έκθεση "Tip Of The Iceberg", που συντάχθηκε από το EPF (European Parliamentary Forum on Sexual and Reproductive Rights) του Ευρωκοινοβουλίου, διαπίστωσε ότι αμερικανικοί παράγοντες, φιλικά προσκείμενοι στον πρόεδρο Τραμπ, ξόδεψαν 81,3 εκατομμύρια δολάρια σε καμπάνιες κατά της ισότητας των φύλων. Τα χρήματα που διατέθηκαν σε αυτή την υπόγεια επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα που ξοδεύτηκαν από τη Ρωσική Ομοσπονδία ανήλθαν αντιστοίχως σε 188,2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ 437,7 εκατομμύρια δολάρια προήλθαν από την ίδια την Ευρώπη.

Έως και 30 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της ημέρας

 Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, έως και τριάντα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, κυρίως από τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας, και βομβάρδισαν τον άμαχο πληθυσμό.

Όπως αναφέρει η Ukrinform, η υπηρεσία Τύπου του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναφέρει σχετικά στο Facebook .

Ουκρανία: Σοβαρές ζημιές από βομβαρδισμό σε Καθεδρικό Ναό στο Χάρκοβο

 Σοβαρές ζημιές από βομβαρδισμό υπέστη ο Καθεδρικός Ναός της Κοιμήσεως του Πατριαρχείου Μόσχας στο Χάρκοβο.

Τα παράθυρα και τα βιτρό στον καθεδρικό ναό έσπασαν και η διακόσμηση του καθεδρικού ναού καταστράφηκε. Σύμφωνα με τη Μητρόπολη, κανείς από όσους βρίσκονταν εντός του ναού δεν τραυματίστηκε.

Όπως ανέφερε η Ukrinform, η αστυνομία του Χάρκοβο άνοιξε 151 ποινικές διαδικασίες για εγκλήματα που διέπραξαν οι Ρώσοι στρατιωτικοί στην πόλη.

Αυστραλία: Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος παιδεραστών που κακοποιούσε βρέφη – Συνελήφθησαν 121 άνδρες, σώθηκαν 51 παιδιά

 Ανταπόκριση : Έμμα Παπαεμμανουήλ

Διεθνές κύκλωμα παιδεραστίας αποκάλυψαν οι Αυστραλιανές αρχές, με το οπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει να σοκάρει ακόμα και τους πιο έμπειρους ερευνητές καθώς περιλαμβάνει φρικτά, βίαια, σαδιστικά, σεξουαλικά βασανιστήρια μωρών.

Έπειτα από έρευνα τριών ετών, σε συνεργασία με τις αρχές της Νέας Ζηλανδίας, συνελήφθησαν 121 άνδρες, ενώ σώθηκαν συνολικά 51 παιδιά.

Γιατί ο Τζόν Μιρσάϊμερ κατηγορεί τις ΗΠΑ για την κρίση στην Ουκρανία

 Για πολλά χρόνια ο διάσημος πολιτικός επιστήμονας ισχυριζόταν ότι η επιθετικότητα του Πούτιν στην Ουκρανία οφείλονταν στη Δυτική παρέμβαση. Μήπως τα πρόσφατα γεγονότα άλλαξαν την άποψή του;

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση- συνέντευξη του Αμερικανού “γκουρού” της πολιτικής επιστήμης για το έγκυρο περιοδικό άποψης “Τhe New Yorker” στον Isaac Chotiner.

επιμέλεια-απόδοση: Γρηγόρης Τάτσης

Ο Τζόν Μιρσάϊμερ υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους επικριτές της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.