Συγκλονιστικό βίντεο: Με σημαία τον Χριστό εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες – Γονατίζουν και προσεύχονται πριν την μάχη με τους Ουκρανούς

 Εκατοντάδες Ρώσοι Ορθόδοξοι στρατιώτες προσεύχονται, με τον ιερέα να τους κάνει αγιασμό, εν μέσω ισχυρού ψύχους και χιονιού λίγο πριν μεταφερθούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου και ξεκινήσει η μεγάλη μάχη με τις ουκρανικές δυνάμεις.

O στρατιωτικός ιερέας που απεικονίζεται στο βίντεο, είναι ο πατήρ Βίκτορ Λένοκ από τη Μόσχα.

Πιθανότατα πρόκειται για ρωσικές ενισχύσεις που μεταφέρονται στα μέτωπα του Ντόνετσκ όπου βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις, προς το Τσάσιβ Γιαρ, Βουγλεντάρ, Aβντίφκα.

Δήλωση σοκ Zελένσκι: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις μου ζήτησαν 500.000 νέους στρατιώτες» – Εξαϋλώθηκε η Στρατιά της αντεπίθεσης; (vid)

 Ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο τέλος του έτους, αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της επιστράτευσης των Ουκρανών, η οποία αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου.

Ο Ζελένσκι ανέφερε μάλιστα, ότι ο στρατός ζήτησε επιπλέον 450-500.000 άτομα για να κληθούν για επιστράτευση, αλλά σημείωσε πως δεν είχε ληφθεί ακόμα καμία τελική απόφαση.

Ρωσία: Τα σχέδια για την ανάπτυξη μιας γερμανικής ταξιαρχίας στη Λιθουανία θα κλιμακώσουν την ένταση

 Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε την Τετάρτη ότι τα σχέδια που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα για την ανάπτυξη μιας γερμανικής ταξιαρχίας στη Λιθουανία από το 2027 θα οδηγήσουν σε «μία κλιμάκωση της στρατιωτικής έντασης» μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Η συμφωνία, που υπογράφηκε μεταξύ Γερμανίας και Λιθουανίας, προβλέπει την μόνιμη ανάπτυξη μιας γερμανικής μεραρχίας περίπου 4.800 στρατιωτών στη Λιθουανία, κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία.

Γάζα: Πάνω από 12.000 άνθρωποι ανά τ. χλμ. στη Ράφα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Η επαρχία της Ράφα έχει μετατραπεί στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, με εκατοντάδες χιλιάδες εσωτερικά εκτοπισμένους να συνωστίζονται σε ασφυκτικά γεμάτους χώρους, ζώντας σε φρικτές συνθήκες διαβίωσης, ανέφερε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Η μεγάλη πλειονότητα των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων του παλαιστινιακού θύλακα έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Ρωσία: Έχουν κατατεθεί 16 υποψηφιότητες έως σήμερα για τις προεδρικές εκλογές

 Η εκλογική επιτροπή έχει λάβει μέχρι τώρα 16 υποψηφιότητες για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στα μέσα Μαρτίου του 2024 στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων εκείνη του Βλαντίμιρ Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2000 και για την επανεκλογή του οποίου δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, καθώς κανενός είδους αντιπολίτευση δεν γίνεται ανεκτή στη χώρα.

«Αυτή τη στιγμή, οι φάκελοι 16 υποψηφίων έχουν ήδη παραληφθεί», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής Έλα Παμφίλοβα, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.


Το ΗΒ υπογράφει με την Ελβετία ενισχυμένη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου

 Ο υπουργος οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ, θα υπογράψει την Πέμπτη συμφωνία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με την Ελβετία, υποστηρίζοντας ότι θα διευκολύνει τις χρηματοοικονομικές εταιρείες και τα πλούσια άτομα στις δύο αγορές να συναλλάσσονται μεταξύ τους.

Η συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-Ελβετίας βασίζεται στην αμοιβαία αναγνώριση των ρυθμιστικών καθεστώτων του άλλου και έχει σκοπό να ενισχύσει το Σίτι του Λονδίνου σε μια εποχή μετά το Brexit.

Άκαρπες οι επαφές Αιγύπτου-Αιθιοπίας για συμφωνία διαχείρισης των υδάτων του Μεγάλου Φράγματος στο Γαλάζιο Νείλο

 Οι πρόσφατες επαφές με την Αιθιοπία για τη λειτουργία του Μεγάλου Φράγματος της Αναγέννησης στο Γαλάζιο Νείλο δεν στέφθηκαν με επιτυχία, αναφέρει ανακοίνωση των αιγυπτιακών αρχών, η οποία υπογραμμίζει ότι θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία πλήρωσης και λειτουργίας των ταμιευτήρων νερού.

Ισπανία: Η κυβέρνηση αγοράζει το 10% της Telefónica για να αντιμετωπίσει τη Σαουδική Αραβία, επικαλούμενη «εθνικούς λόγους»

 ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Πριν από 25 χρόνια ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός της Ισπανίας Telefónica, εγκατέλειπε τον δημόσιο χαρακτήρα του για να περάσει σε χέρια ιδιωτών. Την πορεία της Telefónica ακολούθησαν και άλλες εταιρίες του δημοσίου, ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής των ιδιωτικοποιήσεων.