Η συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-Ελβετίας βασίζεται στην αμοιβαία αναγνώριση των ρυθμιστικών καθεστώτων του άλλου και έχει σκοπό να ενισχύσει το Σίτι του Λονδίνου σε μια εποχή μετά το Brexit.
Ο Χαντ θα ισχυριστεί σε μια επίσκεψη στη Βέρνη ότι η συμφωνία κατέστη δυνατή χάρη στο Brexit επιτρέποντας στη Βρετανία να συνάψει τις δικές της συμφωνίες με μεγάλα οικονομικά κέντρα.
Οι διαπραγματεύσεις με την Ελβετία για μια συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης ξεκίνησαν από τον Ρισι Σουνακ όταν ήταν στο υπουργειο οικονομικών το 2020. Υποστήριξε ότι μια συμφωνία θα αποδείκνυε ένα κοινό όραμα μιας «ανοιχτής, παγκόσμιας και ελεύθερης» οικονομίας.
Ο Χαντ θα υπογράψει τη συμφωνία με την Ελβετή ομόλογό του Κέλερ Σατερ στη Βέρνη, αναγνωρίζοντας αμοιβαία τους εσωτερικούς νόμους και κανονισμούς του άλλου για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.
Ο Ντειβιντ Χένινγκ, διευθυντής του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας, Πρόσθεσε ότι αν η Βρετανία εξακολουθούσε να είναι μέλος της ΕΕ, θα απολάμβανε ρυθμιστικές συμφωνίες «ισοδυναμίας» με την Ελβετία, αλλά η συμφωνία του Χαντ με τους Ελβετούς θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι καλύτερη.
Ανταπόκριση – Λονδίνο: Αναστασία Καντζάβελου
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου