Ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας εξήγησε πώς η Ρωσία προετοιμάζεται να υπερασπιστεί την Αρκτική

 Η Ρωσία προετοιμάζεται για μια μάχη για την Αρκτική εδώ και πολύ καιρό, δήλωσε στο NEWS.ru ο στρατιωτικός πολιτικός επιστήμονας, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος πολιτικής ανάλυσης και κοινωνικο-ψυχολογικών διαδικασιών του Ρωσικού Οικονομικού Πανεπιστημίου Πλεχάνοφ, Alexander Perendzhiev. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκρότηση στρατευμάτων της Αρκτικής, η δημιουργία ειδικών στολών και στρατιωτικού εξοπλισμού βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2011.

Η Ρωσία προετοιμάζεται για μια μάχη για την Αρκτική εδώ και πολύ καιρό. <...> Το σύστημά μας δημόσιας διοίκησης δημιουργήθηκε επίσης για την προστασία της Αρκτικής», είπε ο ειδικός.

Περιφέρεια Μόσχας: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν βελτιώσει τη θέση κατά μήκος της πρώτης γραμμής στην κατεύθυνση Χερσώνα

 ΜΟΣΧΑ, 14 Μαρτίου - RIA Novosti.

Ρωσικές μονάδες στην κατεύθυνση Χερσώνα προκάλεσαν πυρ σε έναν αριθμό σχηματισμών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και σκότωσαν έως και 30 Ουκρανούς στρατιωτικούς σε μια μέρα, ανέφερε την Πέμπτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

«Στην κατεύθυνση Kherson, ως αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών των μονάδων της ομάδας δυνάμεων Dnepr, η κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής βελτιώθηκε και προκλήθηκαν ζημιές από πυρκαγιά σε συσσωρεύσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της 118ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεις,

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 8 βλήματα MLRS και 136 drones σε μια μέρα

 ΜΟΣΧΑ, 14 Μαρτίου - RIA Novosti.

Το τελευταίο 24ωρο, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 136 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μια εναέρια βόμβα Hammer, καθώς και 8 βλήματα HIMARS και Grad MLRS, ανέφερε την Πέμπτη η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. 

«Κατά τη διάρκεια 24 ωρών, τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 136 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, μια κατευθυνόμενη αεροπορική βόμβα Hammer κατασκευασμένη στη Γαλλία, τέσσερις πυραύλους HIMARS MLRS κατασκευασμένα στις ΗΠΑ και τέσσερις οβίδες Grad MLRS», αναφέρει η έκθεση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν τις προσπάθειες σαμποτέρ να εισβάλουν στις περιοχές Μπέλγκοροντ και Κουρσκ

 ΜΟΣΧΑ, 14 Μαρτίου – RIA Novosti. 
Ουκρανοί σαμποτέρ προσπάθησαν να εισβάλουν στις περιοχές Μπέλγκοροντ και Κουρσκ, αλλά οι ενέργειές τους σταμάτησαν από τις ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, ο στρατός απέτρεψε μια εχθρική προσπάθεια διείσδυσης στην περιοχή Belgorod κοντά στο χωριό Spodaryushino.

Οι ΗΠΑ προτρέπουν τον Παναμά να αποσύρει τη σημαία του από πλοία του Ιράν

 Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρότρυνε χθες Τετάρτη τον Παναμά να αποσύρει τη σημαία του από ιρανικά πλοία, καθώς η Ουάσιγκτον υποπτεύεται πως δεξαμενόπλοια υπό σημαία της χώρας της κεντρικής Αμερικής μεταφέρουν πετρέλαιο και καταφέρνουν να ξεφεύγουν από τις κυρώσεις της.

«Το Ιράν και οργανώσεις συνδεδεμένες με αυτό προσπαθούν να ξεφύγουν από τις κυρώσεις εδώ στον Παναμά, προσπαθούν να καταχραστούν ότι έχουν σημαία Παναμά», τόνισε ο αμερικανικός ειδικός απεσταλμένος για το Ιράν, ο Έιμπραμ Πέιλι, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο κεντροαμερικανικό κράτος.

Ρωσία: Το ΝΑΤΟ θα εμπλέκει ολοένα και περισσότερο τη Σουηδία σε αντιρωσικές επιχειρήσεις

 Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα εμπλέκουν όλο και περισσότερο τη Σουηδία σε αντιρωσικές επιχειρήσεις, δήλωσε την Πέμπτη (13/3) η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Οι σουηδικές αρχές δεν μπορούν να μην καταλάβουν ότι τώρα οι δυνάμεις αυτού του επιθετικού μπλοκ θα βρίσκονται όλο και περισσότερο στο έδαφος της χώρας τους, η οποία πρόσφατα εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ, και ότι θα υπάρξουν περισσότερες στρατιωτικές δραστηριότητες εναντίον της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών», τόνισε η Ζαχάροβα.

Συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας

 Εκπαιδευτικό αεροσκάφος της τουρκικής μοίρας επιδείξεων «Τουρκικά Αστέρια» συνετρίβη στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στο Ικόνιο της κεντρικής Τουρκίας.

Ανταπόκριση – Τουρκία: Γιάννης Μανδαλίδης

Ο πιλότος του αεροσκάφους διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς πρόλαβε να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εκτίναξης και να πηδήξει με αλεξίπτωτό. Ωστόσο, το αεροσκάφος συνετρίβη σε εργοτάξιο, όπου γίνονταν έργα επισκευής του διαδρόμου αποπροσγείωσης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο χειριστής ενός κατασκευαστικού οχήματος.

Σκάνδαλο με επιθέσεις, απειλές και εκβιασμούς στο βελγικό στρατό

 ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Σκάνδαλο με επιθέσεις, απειλές και εκβιασμούς αποκαλύφθηκε ότι συνέβαινε στον βελγικό στρατό. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η υπουργός άμυνας του Βελγίου, Λουντιβίν Ντεντοντέρ ανέφερε ότι επρόκειτο για εξευτελιστική μεταχείριση, επιθέσεις, εκβιασμούς, απειλές μεταξύ στρατιωτών καθώς και πίεση που ασκούν οι στρατιώτες στους συνομηλίκους, αλλά και υποχρέωση να σιωπούν.


Die Welt: Ο Σολτς επιμένει στην άρνηση για αποστολή πυραύλων Taurus στην Ουκρανία

 Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Είκοσι χρόνια μετά το νόμο του 2004, η ανεξιθρησκία εξακολουθεί να απειλείται». Δημοσκόπηση της Odoxa-backbone Consulting αναφέρει ότι το 78% πιστεύει ότι η εκκοσμίκευση βρίσκεται σε κίνδυνο στη Γαλλία. Στη Liberation διαβάζουμε: «Οι μητέρες των μαχών». Οι γυναίκες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους μόνες βρίσκονται σε επισφαλή κατάσταση. Ένα νομοσχέδιο που προτείνει η Αριστερά, θα μπορούσε να βελτιώσει την καθημερινότητά τους.

Κασσελάκης: Αποστομωτική απάντηση στον Πρετεντέρη για τα πόθεν έσχες (Video)

 Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τις εταιρείες των πολιτικών ήταν λάθος, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης εξηγώντας στη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη στη συνέντευξή του στο ΜEGA ότι ο νόμος φτιάχτηκε για τους πολιτικούς που βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό όχι για αυτούς που ζούσαν στο εξωτερικό και είχαν ήδη περιουσία.

Ακρίτα για συνέντευξη Κασσελάκη σε Πρετεντέρη – Τζίμα: Να διδάσκεται στις σχολές δημοσιογραφίας ως πρότυπο προς αποφυγή

 Δριμεία κριτική τον Γιάννη Πρετεντέρη και στη Ράνια Τζίμα ασκεί η Έλενα Ακρίτα με αφορμή τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη το βράδυ της Τετάρτης στο Mega.

Σε ανάρτησή της στο Facebook επισημαίνει ότι η συνέντευξη αυτή «θα πρέπει να διδάσκεται στις σχολές δημοσιογραφίας ως το απόλυτο προτυπο προς αποφυγήν».

«Εμπαθείς ερασιτέχνες, δίχως ψήγμα αντικειμενικότητας ή/και ψυχραιμίας, προσπαθούσαν να χειραγωγήσουν τον διάλογο παραβιάζοντας – κατά την ταπεινή μου γνώμη – κάθε αρχή δημοσιογραφικής δεοντολογίας», σημειώνει η Έλενα Ακρίτα.

Γιώργος Κύρτσος: Η «υπόθεση Λεύκοβιτς» επιβεβαιώνει το Ευρωκοινοβούλιο για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

 Σε ανάρτησή του στο «Χ» ο ευρωβουλευτής του Renew Europe, Γιώργος Κύρτσος συνδέει το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα με υποθέσεις βιασμών και παιδεραστίας που έφτασαν στη Δικαιοσύνη και αντιμετωπίστηκαν «χλιαρά».

Εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου – Κάηκαν ολοσχερώς σχολικά λεωφορεία, ΙΧ και μοτοσικλέτες (Video)

 Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Πέμπτης στου Ζωγράφου, καθώς έγιναν παρανάλωμα του πυρός σχολικά λεωφορεία, σταθμευμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες επί της οδού Ταξίλου, έπειτα από εμπρηστική επίθεση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, άγνωστοι περιέλουσαν τα οχήματα με εύφλεκτο υλικό και τους έβαλαν φωτιά.

Έγκλημα Τέμπη: Το «παραπλανητικό» έγγραφο της Πυροσβεστικής προς τον ανακριτή για τους πραγματογνώμονες

 Δεν έχουν τέλος οι καταγγελλόμενες παραλείψεις των εμπλεκόμενων κρατικών υπηρεσιών και ειδικά της Πυροσβεστικής στην τραγωδία των Τεμπών, ειδικά σε ότι αφορά το πρώιμο μπάζωμα του χώρου, σε σημείο που εύλογα μπορεί να ερωτηθεί κανείς εάν έχουν γίνει σκόπιμα με σκοπό τη συσκότιση της αλήθειας. 

Ευρωπαία Εισαγγελέας για Τέμπη: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια!» (Video)

 Για τις έρευνες που αφορούν το έγκλημα των Τεμπών μίλησε η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι.

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. 

Γιατί εάν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια», απάντησε η κ. Κοβέσι μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star και σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου, Άννας Σταματιάδου, για το εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.