Τα διαμάντια του μετεωρίτη που βρέθηκε στο Σουδάν, προέρχονται από έναν χαμένο πλανήτη

Τα διαμαντάκια που βρέθηκαν μέσα σε ένα μετεωρίτη που είχε πέσει στη Γη, προέρχονται από ένα χαμένο πια πλανήτη του πρώιμου ηλιακού συστήματός μας.
 Αυτό είναι το συμπέρασμα των επιστημόνων που μελέτησαν τον μετεωρίτη Αλμαχάτα Σίτα, ο οποίος είχε πέσει στην έρημο Νουβία του Σουδάν το 2008.
Οι ερευνητές από τη Γαλλία, Γερμανία και Ελβετία, με επικεφαλής τον Φαρχάνγκ Ναμπιέι του Εργαστηρίου Επιστήμης της Γης και των Πλανητών του Ινστιτούτου Φυσικής της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάννης (EPFL), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό

Δημοσκόπηση ΑLCO για το News 24/7: Στο 4,7% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με έρευνα της ALCO. Υψηλά παραμένουν τα ποσοστά των αναποφάσιστων. Με ρεαλισμό και ωριμότητα αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Σκάνδαλο και όχι σκευωρία πίσω από τις υποθέσεις της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ "βλέπουν" 2 στους 3 πολίτες.

Eλλάδα Καιρός: Συννεφιά με βροχές από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια (foto-video)

Τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας προβλέπονται σήμερα.
Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Αναλυτικά σύμφωνα με την ΕΜΥ:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι στις πλατφόρμες ενοικίασης τύπου Airbnb

Αδήλωτα εισοδήματα ενός εκατ. ευρώ από μόλις 39 ακίνητα εντόπισε η πρώτη στοχευμένη έρευνα της ΑΑΔΕ για όσους ενοικιάζουν ακίνητα μέσω της Airbnb ή άλλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Είναι χαρακτηριστικό όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Εθνος» πως οι εν λόγω  ιδιοκτήτες προχώρησα οικειοθελώς σε τροποποιητική δήλωση για πρόσθετο εισόδημα από ακίνητα περίπου 920.000 ευρώ και ο πρόσθετος φόρος ξεπέρασε τις 200.000 ευρώ.

Άδωνις και Πορτοσάλτε… προλαβαίνουν τη Δικαιοσύνη κι αθωώνουν τη Novartis

Δεν μπήκαν στον κόπο να περιμένουν την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση Novartis, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο δημοσιογράφος και του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε.
Οι δύο φίλοι (κατά δήλωσή τους) απεφάνθησαν ότι έκλεισε η υπόθεση Novartis χαρακτηρίζοντας κατασκευασμένο το σκάνδαλο που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό και για το οποίο έχει προβεί σε σημαντικές αποκαλύψεις η εφημερίδα «Νέα Σελίδα».
Δείτε του tweet του δημοσιογράφου, το οποίο έσπευσε να υιοθετήσει το «γαλάζιο» στέλεχος.

Καστελόριζο: Ο Τσίπρας… κουτέλωσε με τους Κεφαλογιάννηδες!

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο είχε και κρητικό… άρωμα και κουτέλωσε (συναντιέμαι πρόσωπο με πρόσωπο), όπως λένε στο νησί, με Κεφαλογιάννηδες.
Όταν ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε μπροστά στο στρατιωτικό άγημα, άκουσε τον στρατιώτη που ήταν μπροστά του να του αναφέρεται, ως συνήθως γίνεται όταν ένας φαντάρος βρεθεί μπροστά σ´ ένα υψηλόβαθμο αξιωματικό ή ένα επίσημο πολιτικό πρόσωπο:
-Κεφαλογιάννης Αριστοτέλης κύριε πρόεδρε, του είπε με στεντόρια φωνή ο στρατιώτης με τον πρωθυπουργό να χαμογελά ευγενικά στον φαντάρο με το πολιτικό και… άκρως κρητικό επώνυμο.

Ζάεφ – Μογκερίνι: Αισιοδοξία για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος

Την αισιοδοξία ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας εξέφρασε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Φεντερίκα Μογκερίνι, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.
Ωστόσο, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ δεν θέλησε να προεξοφλήσει την όποια απόφαση που θα μπορούσε να λάβει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, στα τέλη Ιουνίου, σχετικά με το ενδεχόμενο να χορηγηθεί στην ΠΓΔΜ ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Οδυνηρή ήττα της Τερέζα Μέι για το Brexit στη Βουλή των Λόρδων

Οδυνηρή ήττα υπέστη η κυβένηση της Τερέζας Μέι σήμερα από τη Βουλή των Λόρδων, η οποία έθεσε υπό αμφισβήτηση την άρνησή της να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.
Η πρωθυπουργός, η οποία αγωνίζεται να κρατήσει ενωμένο το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα με αφορμή το θέμα της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, έχει δηλώσει ότι η Βρετανία θα βγεί από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση της Ευρώπης, μετά το Brexit τον επόμενο Μάρτιο προκειμένου το Λονδίνο να μπορεί να διαμορφώσει τις δικές του συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου.

Το νέο κόμμα της Κατερίνας Παπακώστα (video)

Το Ν.Ε.Ο. που είχε αναφέρει η Κατερίνα Παπακώστα είναι γεγονός και μπορεί ακόμα να μην είναι κόμμα, αλλά πολιτική πρωτοβουλία, τα όσα είπε όμως η ίδια η διαγραφείσα από τη Νέα Δημοκρατία βουλευτίνα, δείχνουν πως ενδέχεται να παίξει πολύ μεγαλύτερο ρόλο.

Ξεμπλοκάρει η νέα μεγάλη επένδυση Σαββίδη στην Ελλάδα

Μπορεί εταιρεία συμφερόντων Σαββίδη να έχει εξασφαλίσει από τον Σεπτέμβρη του 2013 την εμπορική εκμετάλλευση παραθαλάσσιας περιοχής στο Παλιούρι, ωστόσο μέχρι και σήμερα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει μπλέξει σε έναν γραφειοκρατικό κυκεώνα.
Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ένα πολύ κρίσιμο βήμα ενόψει της επένδυσης 80 εκατομμυρίων του Ιβάν Σαββίδη, καθώς δόθηκε «διπλή» έγκριση της χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, καθώς επίσης και της Μελέτης Περιβαλλοντικής Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο.