Διπλωματικό θρίλερ Μόσχας – Άγκυρας

Η επίσκεψη την οποία επρόκειτο να πραγματοποιήσουν σήμερα, Κυριακή, στην Τουρκία οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, για την κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία όπου οι δύο χώρες υποστηρίζουν αντίπαλα στρατόπεδα, αναβλήθηκε, ανακοίνωσαν η Άγκυρα και η Μόσχα.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο ομόλογος του της Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου αναμένονταν στην Κωνσταντινούπολη, με βάση μια συμφωνία των προέδρων Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσαν χθες, Σάββατο, το τουρκικό και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δ. Αυγέρη: Με ευθύνη της κυβέρνησης η Ξάνθη ένα βήμα πριν από μια μεγάλη καταστροφή

«Οι σπασμωδικές αντιδράσεις και η αναβλητικότητα της κυβέρνησης άφησαν το πρόβλημα να διογκωθεί επικίνδυνα» αναφέρει η Δώρα Αυγέρη.
   «Δυστυχώς, η υποτροπή της πανδημίας του κορωνοϊού στον νομό Ξάνθης επιβεβαιώνει τις αιτιάσεις που έχουμε εκφράσει εδώ και μήνες για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην περιοχή» αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.
Όπως σημειώνει, «οι σπασμωδικές αντιδράσεις και η αναβλητικότητα της κυβέρνησης άφησαν το πρόβλημα να διογκωθεί επικίνδυνα.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα δύο κραυγαλέα ψέματα και οι δύο ένοχες σιωπές του Μητσοτάκη στη Βουλή

«Ως πολιτικός απατεώνας εξελέγη, τάζοντας στον ελληνικό λαό ανάπτυξη 4% και ως πολιτικός απατεώνας συνεχίζει, οδηγώντας τη χώρα σε νέες δεσμεύσεις» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον πρωθυπουργό.
Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την  παρουσία στη Βουλή εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για πολιτικό απατεώνα.
«Μετά από 61 λεπτά ομιλίας, ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε λέξη να πει για το όργιο διασπάθισης δημοσίου χρήματος σε ανύπαρκτα ΜΜΕ. Απλώς σιώπησε.

Π. Πολάκης: Η Σαντορίνη φέτος ειδικά ποντάρει στο νοσοκομείο ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΜΕ

     «Η Σαντορίνη φέτος ειδικά ποντάρει στο νοσοκομείο ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΜΕ για να σώσει ο,τι μπορεί να σωθεί από τον τουρισμό της!», σημειώνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης

«Αυτό που εσείς λοιδορήσατε και υπονομεύσατε και σήμερα ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ επισκεφθήκατε για να τιμήσετε και καλά το έργο του !!!», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη στο Facebook:

Θαν. Παπαχριστόπουλος: Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα (Ηχητικό)

«Δεν άφησαν τον Παπαγγελόπουλο να ετοιμάσει υπεράσπιση. Είναι προαποφασισμένη η παραπομπή του και θα την κάνουν, αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έχουν μεθοδευμένη ήδη την απόφαση παραπομπής του Δημ. Παπαγγελόπουλου από... άδεια έδρανα, είναι δεύτερη υπόθεση Ντρέιφους αυτό που κάνουν τα «παιδιά του Σαμαρά» για το σκάνδαλο της Novartis που κορυφαίοι δικαστικοί, ακόμη και κορυφαία στελέχη της ΝΔ έχουν

Δ. Τεμπονέρας: Σε νέα αμφισβήτηση το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας;

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας με άρθρο του στην ΑΥΓΗ καθώς υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στο Συν-Εργασία που θα χάσουν σχεδόν το 70% του δώρου Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας! Αντίστοιχα ερωτηματικά προκύπτουν και για τον υπολογισμό του δώρου Χριστουγέννων για το διάστημα της αναστολής των συμβάσεων μετά το Μάιο!
Χθες, Κυριακή, δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση(ΚΥΑ), των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για τον καθορισμό του

Παπαδημούλης: «Υπάρχει μια συνεχιζόμενη εκστρατεία “δολοφονίας χαρακτήρα” που στοχεύει στη πολιτική μου εξόντωση, θα καταφύγω στη δικαιοσύνη»

Στη Δικαιοσύνη στρέφεται ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για εκστρατεία "δολοφονίας χαρακτήρα" εναντίον του.
Αφορμή στάθηκε το “πόθεν έσχες” του στο οποίο δηλώνει οκτώ ακίνητα, τα οποία όμως δεν έχει αγοράσει παράνομα, τα οποία όπως έχει αναφέρει, έχει μεταβιβάσει στα παιδιά του, ενώ τρία από αυτά έχουν μισθωθεί σε ΜΚΟ για την στέγαση προσφύγων.
Σε δήλωσή του που εξέδωσε σήμερα Κυριακή, απαντώντας σε δημοσιογραφικά σχόλια,

Το «παγκόσμιο ταξίδι» του καλέσματος του Κυριάκου Μητσοτάκη στους τουρίστες

Το γύρο του κόσμου έκανε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης για την επανεκκίνηση του τουρισμού. «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια» είναι η χαρακτηριστικότερη ατάκα που κυριαρχεί σε μέσα του εξωτερικού. Το France24, μεταφέροντας το ρεπορτάζ από το εμβληματικό, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά νησί της Σαντορίνης, λέει ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε το Σάββατο ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους τουρίστες με απόλυτη ασφάλεια. Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε».

Βαρουφάκης: Στο Eurogroup η κυβέρνηση συναίνεσε επισήμως στο 5ο μνημόνιο

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του υπουργού Οικονομικών εξαπολύει με σημερινή δήλωσή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας ότι την περασμένη Πέμπτη 11 Ιουνίου ο κ. Σταϊκούρας, όχι μόνο είπε «ναι» στην αβάστακτη λιτότητα που απαιτεί η μείωση του κρατικού ελλείμματος το 2021, αλλά «έφθασε να πει ναι στην ακόμα πιο αβάσταχτη λιτότητα που απαιτεί ένα πρωτογενές πλεόνασμα το 2021».
Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ουσιαστικά «η κυβέρνηση

ΚΚΕ για υποψηφίους στις Πανελλαδικές: Σημασία έχει να προχωράς μπροστά, κόντρα στα εμπόδια

Μήνυμα προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών, με σύνθημα «Σημασία έχει να προχωράς μπροστά, κόντρα στα εμπόδια που σου ορθώνουν», έστειλε το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
«Φτάσατε ως εδώ, κόντρα σε δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πρώτα απ' όλα, όμως, με φιλοδοξία για να πετύχετε τους στόχους σας. Και από αυτήν τη δοκιμασία να κρατήσετε αυτό: Σημασία έχει να προχωράς μπροστά, κόντρα στα εμπόδια που σου ορθώνουν», υπογραμμίζει ο Περισσός.

Κίνηση τώρα: Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας

Για γερά νεύρα είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα για τους οδηγούς στο κέντρο της Αθήνας στην πρεμιέρα για τον Μεγάλο Περίπατο.
Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί σε Πανεπιστημίου και Αμαλίας καθώς από χθες Κυριακή (14.05) έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με την Πανεπιστημίου να στενεύει από την Βουκουρεστίου έως την Αιόλου.

Ο κορωνοϊός επιστρέφει στην Κίνα: Lockdown σε 10 συνοικίες του Πεκίνου, λουκέτο σε μεγάλη αγορά

Οι εφιαλτικές στιγμές από την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορωνοϊού φαίνεται ότι αναβιώνουν στην Κίνα και αυτή τη φορά στην πρωτεύουσα της χώρας, το Πεκίνο καθώς το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν δεκάδες νέα κρούσματα. Η κυβέρνηση του ασιατικού κράτους εδώ και δύο ημέρες λαμβάνει έκτακτα μέτρα για να «χαλιναγωγήσει» την φονική πανδημία που φαίνεται ότι αναζωπυρώθηκε.
Έτσι άλλες 10 συνοικίες του Πεκίνου τέθηκαν σε καραντίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος της κινεζικής πρωτεύουσας, λίγες ώρες αφού το υπουργείο Υγείας

Αυστραλία: Υoutuber ελληνικής καταγωγής γέμισε με νερό το αυτοκίνητό του και το οδηγεί! (Video)

Ένας γνωστός Αυστραλός Youtuber, ο RackaRacka, κατασκεύασε ένα αυτοκίνητο που για να το οδηγήσεις πρέπει να έχεις μάσκα θαλάσσης και μπουκάλα οξυγόνου.
Ο Michael Alexander Phillipou και ο αδερφός του Danny, ελληνικής καταγωγής, ήθελαν με κάποιον τρόπο να δροσιστούν και σκέφτηκαν να κατασκευάσουν ένα αυτοκίνητο, στο οποίο θα γεμίσουν ολόκληρη την καμπίνα με νερό, χωρίς να επηρεάζει τη λειτουργία του οχήματος.
Έτσι, πήραν ένα παλιό μοντέλο της Ford και το τροποποίησαν, ώστε οι βασικές λειτουργίες να μπορούν να γίνουν έξω από το αυτοκίνητο.

Μεξικό: Η θυγατρική της VW ανοίγει τα εργοστάσιά της παρά τα χιλιάδες νέα κρούσματα

Η θυγατρική του ομίλου Volkswagen στο Μεξικό κάλεσε τους εργαζομένους της να προσέλθουν στο εργοστάσιό της στην κεντρική πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά) από αύριο Τρίτη για να «αρχίσουν προετοιμασίες και εκπαίδευση ενόψει της σταδιακής επανεκκίνησης» της παραγωγής, ανακοίνωσε η ίδια χθες.
Η πολιτεία Πουέμπλα, όπου η γιγάντια γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και η θυγατρική της που παράγει πολυτελή οχήματα, η Audi, διαθέτουν μεγάλες μονάδες,

Ατλάντα: Ανθρωποκτονία η αιτία θανάτου του Μπρουκς - Η αστυνομία αναζητεί «λευκή γυναίκα» για τον εμπρησμό των Wendy's (Photos/Videos)

Ο θάνατος του Ρεϊσάρντ Μπρουκς, ενός Αφροαμερικανού τον οποίο σκότωσε λευκός αστυνομικός στην Ατλάντα την Παρασκευή, οφείλεται σε ανθρωποκτονία από πυροβολισμούς που δέχθηκε στην πλάτη, ανακ0ίνωσε χθες Κυριακή το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Φούλτον.
Ο θάνατος του Μπρουκς αναζωπύρωσε τις διαδηλώσεις στην Ατλάντα έπειτα από ημέρες κινητοποιήσεων κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας μετά τον θάνατο ενός άλλου Αφροαμερικανού, του Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολις στις 25 Μαΐου.

«Καθημερινή» για διαφημιστική δαπάνη: Το κράτος ξοδεύει χρήματα φορολογουμένων - Να το κάνει με διαφάνεια

Σχόλιο για τα όσα συμβαίνουν με τη διαφημιστική δαπάνη της καμπάνιας "Μένουμε Σπίτι" αλλά και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει πόσα χρήματα έδωσε στα ΜΜΕ ξεχωριστά κάνει με το κύριο άρθρο της η εφημερίδα "Καθημερινή", η οποία επικαλείται τη διαφάνεια.
Γράφει η "Καθημερινή"
Οταν το κράτος ξοδεύει χρήματα του Ελληνα φορολογουμένου σε μια διαφημιστική καμπάνια, πρέπει να το κάνει με διαφάνεια και σαφείς κανόνες. Υπήρξαν κυβερνήσεις στο παρελθόν που έκαναν ακρότητες και χρησιμοποίησαν το δημόσιο χρήμα ως πολιτικό εργαλείο. Καλό είναι να μη δημιουργούνται υποψίες ότι το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται. Η πλήρης διαφάνεια είναι ο μόνος δρόμος, όπως και η θέσπιση καθαρών κανόνων.

Σε τραπεζική ομηρία οι πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» - Εννέα χρόνια μετά το κλείσιμο της εφημερίδας

Εννέα χρόνια μετά το κλείσιμο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», περίπου 850 εργαζόμενοι δεν έχουν καταφέρει να λάβουν μέρος των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων τους. Μετά από πολυετή και επίπονο δικαστικό αγώνα, μία μερική δικαίωση επρόκειτο να έρθει στα μέσα Ιουλίου, μαζί με καταβολή χρημάτων στο δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
Οι τράπεζες όμως, Πειραιώς και Alpha Bank, «ανέντιμα και καταχρηστικά» όπως καταγγέλλεται και παρά τις ήττες τους στα

Μεγάλος Περίπατος... μεγάλο μποτιλιάρισμα με το «καλημέρα» για τους οδηγούς (Photos)

Μποτιλιάρισμα από νωρίς στο κέντρο της Αθήνας, έφεραν οι παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο, με τελευταίες τις αλλαγές να ισχύουν από την Κυριακή στην Πανεπιστημίου, ενώ είχε προηγηθεί η πεζοδρόμηση της Βασ. Όλγας.
Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το news247, κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται, στην Βασ. Σοφίας και στην Πανεπιστημίου, η οποία όσο περνάει η ώρα γίνεται απροσπέλαστη. Προβλήματα επισης παρατηρούνται στην Βασ. Αμαλίας και στη Μεσογείων, στην Καλλιρόης, στη Συγγρού καθώς και στην κάθοδο της Εθνικής Οδού.

Φάρος Ηραίον, το στολίδι του Κορινθιακού - Πρωτολειτούργησε το 1897 (Video)

Στη βόρεια είσοδο του όρμου της Κορίνθου υπάρχει ένας φάρος, στολίδι για ολόκληρη την Πελοπόννησο.
Πρόκειται για το φάρο στην Άκρα Μελαγκάβι, γνωστόν και ως «Φάρος Ηραίον» (από τον αρχαίο ναό της Ηρας που βρίσκεται κοντά του).
Ουσιαστικά ο φάρος χωρίζει τη βόρεια είσοδο του όρμου της Κορίνθου από τον κόλπο των Αλκυωνίδων βόρεια. Ο φάρος, που οδηγεί τα πλοία που πλέουν στον Κορινθιακό και κινούνται προς το λιμάνι και τη διώρυγα της Κορίνθου πρωτολειτούργησε το 1897.

Στο νοσοκομείο παρέμεινε για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ η 10χρονη μαθήτρια από την Τούμπα της Θεσσαλονίκης, που βρέθηκε από κάτοικο της περιοχής το πρωί του Σαββάτου στην Καλαμαριά. Στο πλευρό του ανήλικου κοριτσιού βρίσκονται από την αρχή παιδοψυχολόγοι, ενώ σε χθεσινές δηλώσεις η μητέρα της διέψευσε πως η 10χρονη φέρει σημάδια στα χέρια.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των αρχών για να διαλευκάνουν την υπόθεση της

0 Τουρκική εισβολή στην Ελλάδα: Είχαν εκπονήσει απόρρητο σχέδιο οι γείτονες

Το σχέδιο συντάχθηκε παλαιότερα, ενημερώθηκε το 2014 και πιθανότατα εξακολουθεί να είναι ενεργό Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη της ιστοσελίδας Nordic Monitor, η οποία φέρνει στο φως τα σχέδια που είχαν εκπονήσει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για εισβολή στην Ελλάδα. Η Τουρκία έχει στα σκαριά έτοιμο σχέδιο με κωδικό όνομα του Τούρκου στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα που δρούσε κατά τη Βυζαντινή εποχή. Πρόκειται για τον Çaka Bey, ο οποίος από το 1088 μέχρι το 1091 κατέλαβε τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Ρόδο κι άλλα ελληνικά νησιά.