Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

 Οι ΗΠΑ θα αρχίσουν την ανάπτυξη πυραύλων κρούσης μεγάλης εμβέλειας όπως SM-6 και Tomahawk στην Γερμανία σε μία ακόμη απόδειξη πως η αρχιτεκτονική ασφαλείας κατέρρευσε και η Ευρώπη προετοιμάζεται εντατικά για πόλεμο με τη Ρωσία.

Ταυτόχρονα, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε επίσης χθες ότι μια νέα αμερικανική αντιαεροπορική βάση στην βόρεια Πολωνία, που έχει σχεδιασθεί για να εντοπίζει και να αναχαιτίζει βαλλιστικές πυραυλικές επιθέσεις ως τμήμα μιας ευρύτερης πυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ, είναι σε ετοιμότητα.

Drone Coalition: Η Λετονία θα παραδώσει πάνω από 2.500 drones στην Ουκρανία αυτόν τον μήνα

 Η Λετονία θα παραδώσει περισσότερα από 2.500 στρατιωτικά drones στην Ουκρανία αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, με την πρώτη παρτίδα 300 drones να παραδίδεται στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις τις επόμενες ημέρες.

Το συγκεκριμένο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνει drones διαφόρων τύπων και δυνατοτήτων που παράγονται από επτά λετονικές εταιρείες και αποτελεί συνέχεια των 135 μη επανδρωμένων αεροσκαφών που είχε παραδώσει η Λετονία τον Απρίλιο και τον Μάιο, συνολικής αξίας περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ.

“Bόμβα” Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση – Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

 Ένα άρθρο που δημοσίευσε στην Γαλλική εφημερίδα Le Figaro αναφέρεται στον απόηχο και τις προεκτάσεις των απειλών του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλλα κατά της Κύπρου.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ενέπλεξαν την Κύπρο στη διαμάχη μεταξύ του Ισραήλ και της σιιτικής οργάνωσης.

Στις 19 Ιουνίου, ο Νασράλα απείλησε την Κύπρο ότι θα θεωρηθεί “μέρος του πολέμου” σε περίπτωση που αφήσει το Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της για πιθανές επιχειρήσεις κατά του Λιβάνου.

Βούλγαρος αναλυτής: “Η Ευρώπη αυτοκτονεί – Προσκαλεί πυρηνικά κτυπήματα στο έδαφος της”

 “O κόσμος αλλάζει. Δημιουργείται ένα νέο γεωπολιτικό κέντρο.

Η Ευρώπη αυτοκτονεί.

Ο συνασπισμός των προθύμων και μετά εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

Δύσκολα μπορεί να ειπωθεί ότι η Ευρώπη δεν θέλει πυρηνικό πόλεμο.

Όλες οι ενέργειες της είναι στοχευμένες ώστε να προσκαλέσει πυρηνικά κτυπήματα στο έδαφος της”.

Πυραύλους σε ισοδύναμα μικρή απόσταση από τις ΗΠΑ θα βάλει η Μόσχα – Ο πλανήτης στα «κόκκινα» (vid)

 Μετά την Γερμανία, στην οποία, μέχρι το 2026, οι ΗΠΑ θέλουν να εγκαταστήσουν πυραύλους μεγάλης εμβέλειας, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Πολωνία υπέγραψαν σήμερα μια επιστολή προθέσεων, με στόχο την ανάπτυξη πυραύλων κρουζ βεληνεκούς άνω των 500 χιλιομέτρων, ώστε να καλύψουν το κενό στο ευρωπαϊκό οπλοστάσιο, που αποκαλύφθηκε, όπως λένε, με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως εξετάζουν την αλλαγή του πυρηνικού δόγματός τους αλλά προέβησαν και σε νέες λεπτομέρειες της απάντησής τους!

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» – Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

 «Η Πολωνία πρέπει να προετοιμάσει τους στρατιώτες της για μια ολοκληρωτική σύγκρουση», δήλωσε σε δραματικό τόνο ο αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεών της, καθώς η χώρα ενισχύει τον αριθμό των στρατευμάτων στα σύνορά της με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Οι σχέσεις της Πολωνίας με τη Ρωσία και τη σύμμαχό της Λευκορωσία έχουν επιδεινωθεί απότομα από το 2022 και τα γεγονότα της Ουκρανίας.

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

 Η Σαουδική Αραβία, το νέο μέλος των BRICS και στενή πλέον σύμμαχος της Ρωσίας, απείλησε τα κράτη μέλη των G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν κατασχέσουν περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας.

Το Bloomberg μεταδίδει έντομο την πρωτόγνωρη αυτή απειλή για το δολάριο και το ευρώ η οποία αιφνιδίασε τους πάντες.

Σύμφωνα με το Ριάντ, ο πρώτος στόχος θα μπορούσε να είναι η Γαλλία και το χρέος της.

Διαβάστε επίσης: Θανάσιμο πλήγμα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ: H Σαουδική Αραβία εγκατέλειψε το πετροδολάριο και εντάχθηκε στο νόμισμα των mBridge

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία – Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

 Η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας (SVR) αποχαρακτηρίζει μια έκθεση ενός πράκτορα που δήλωσε τον Μάρτιο ότι η Γαλλία ετοιμαζόταν να στείλει μια ομάδα περίπου 2.000 στρατιωτών για να πολεμήσει στην Ουκρανία.

Η ενημέρωση δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Scout» της SVR.

Σε αυτό, ένας πράκτορας που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Felix ισχυρίστηκε ότι ο γαλλικός στρατός «ανησυχούσε για τον αυξημένο αριθμό Γάλλων που σκοτώθηκαν στο ουκρανικό μέτωπο», ιδιαίτερα αφού οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα προσωρινό κέντρο ανάπτυξης μισθοφόρων κοντά στο Χάρκοβο τον περασμένο Ιανουάριο.

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία – Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

 Ο γερμανικός Στρατός εκπόνησε σχέδιο σε περίπτωση γενικευμένου πολέμου με τη Ρωσία. Το σχέδιο φέρει την κωδική ονομασία Operationsplan Deutschland (Επιχειρησιακό Σχέδιο Γερμανία) ή OPLAN DEU για συντομία.

Το σχέδιο OPLAN DEU εκπονήθηκε από στρατιωτικούς και πολιτικούς εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που συνδέονται με ομοσπονδιακά υπουργεία, τις τοπικές διοικήσεις των κρατιδίων και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε επίσης: Το ΝΑΤΟ ζήτησε από τη Γερμανία να ετοιμάσει το μεταφορικό της δίκτυο

Η Ζαχάροβα χαρακτήρισε τις ενέργειες της Σουηδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στην κοινή επιχείρηση παγκόσμια συνωμοσία

 Η απόφαση της Σουηδίας να κλείσει την υπόθεση του βομβαρδισμού στο Nord Stream μπορεί να υποδηλώνει διεθνή συμπαιγνία, δήλωσε στο RIA Novosti η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. 

Η διπλωμάτης υπενθύμισε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην ειδική οικονομική ζώνη της Σουηδίας. 

Ο Λεμπέντεφ ανέφερε την καταστροφή αξιωματικών και μισθοφόρων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στην Οδησσό

ΝΤΟΝΕΤΣΚ, 13 Ιουλίου – RIA Novosti. Ως αποτέλεσμα της απεργίας στην περιοχή του προαστίου της Οδησσού Chabanka, οι ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και ξένοι μισθοφόροι, καταστράφηκαν, δήλωσε στο RIA Novosti ο συντονιστής του υπόγειου Nikolaev, Σεργκέι Λεμπέντεφ. , αναφερόμενος στους συναδέλφους του.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται ακόμη πιο πίσω από τη Ρωσία στην ανάπτυξη ICBM Ο νέος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος αποδείχθηκε πολύ ακριβός για τις Ηνωμένες Πολιτείες

 МОСКВА, 13 июл — РИА Новости, Андрей Коц. Пентагон сдвигает вправо сроки очередной оборонной программы — разработки межконтинентальной баллистической ракеты LGM-35 Sentinel. Причина задержки — стоимость, значительно превысившая расчетную, а также технологическая сложность. Отказываться от этой МБР не собираются — альтернативы нет. Однако проект предстоит серьезно скорректировать, чтобы удешевить. О перспективном американском оружии — в материале РИА Новости.

Το ΝΑΤΟ υπόσχεται στην Ουκρανία «μη αναστρέψιμη πορεία» στην άβυσσο, όχι στη συμμαχία — διπλωμάτης

 Σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα, η Ουκρανία «είναι ακόμα ευπρόσδεκτη στη συμμαχία, ωστόσο είναι προφανές ότι όλα αυτά μοιάζουν περισσότερο με παιχνίδι όχι με την Ουκρανία, αλλά με τα ερείπια της Ουκρανίας».

MOSCOW, July 12. /TASS/. The NATO summit promised Ukraine an "irreversible path" into the abyss, but not to the alliance, Russian Foreign Ministry Spokeswoman Maria Zakharova said.

"The Kiev regime was eventually promised an ‘irreversible path’ to the alliance [at the summit].

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τι είναι γνωστό για τη συντριβή του Superjet-100 στην περιοχή της Μόσχας Στο πλοίο επέβαινε μόνο πλήρωμα τριών ατόμων και όλοι πέθαναν

 MOSCOW, July 12. /TASS/. A Superjet-100 plane crashed near the city of Kolonma in the Moscow Region, a spokesman for the emergencies services told TASS.

There was only a crew of three onboard. All of them died.

Here is what is know about the accident to this hour.

Circumstances of the crash

Ο Πούτιν προτείνει το κοινοβουλευτικό σώμα των BRICS και την ΕΕ να μην ενθουσιάζονται με τον Όρμπαν

 MOSCOW, July 12. /TASS/. Russian President Vladimir Putin floats idea of BRICS parliament, Hungarian premier under fire for talking to Moscow, and NATO aims to bolster its presence in Asia. These stories topped Friday's newspaper headlines across Russia.

 

Izvestia: Putin thinks BRICS parliament possible

In the future, BRICS countries may form their own parliamentary structure, Russian President Vladimir Putin said on July 11.

Ο Μπάιντεν λέει ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος για συνομιλίες με τον Πούτιν

 WASHINGTON, July 12. /TASS/. US President Joe Biden said he was not ready to engage in a direct conversation with his Russian counterpart Vladimir Putin, adding that he saw no practical reason in doing so at this point.

"I have no good reason to talk to Putin right now," he told reporters during the post-NATO summit press conference in Washington. "There is not much that he [Putin] is prepared to do in terms of accommodating any change in his behavior."


Συνολικά 19 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν στη συνοριακή περιοχή του Κουρσκ την περασμένη ημέρα

ΚΟΥΡΣΚ, 12 Ιουλίου. /TASS/. Συνολικά 19 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν ή μπλοκαρίστηκαν πάνω από τρεις συνοικίες της συνοριακής περιφέρειας Κουρσκ της Ρωσίας την περασμένη ημέρα, έγραψε ο αναπληρωτής κυβερνήτης Alexey Smirnov στο Telegram. 

«Συνολικά 19 ουκρανικά drones εξουδετερώθηκαν και μπλοκαρίστηκαν με τη χρήση πυροβόλων όπλων και συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου σε παραμεθόριες περιοχές κατά τη διάρκεια της ημέρας», είπε. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, κανείς δεν τραυματίστηκε. 

Η Κίνα θα ανταποκριθεί με τον ίδιο τρόπο στους περιορισμούς των ΗΠΑ, εκτός εάν η Ουάσιγκτον αλλάξει πορεία δήλωσε διπλωμάτης

WASHINGTON, July 13. /TASS/.

 Σύμφωνα με τον Liu Pengyu, το Πεκίνο "προτρέπει τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις συκοφαντίες κατά της Κίνας" και "να άρουν τις παράνομες μονομερείς κυρώσεις κατά Κινέζων αξιωματούχων".

Το Πεκίνο θα ανταποκριθεί με τον ίδιο τρόπο στους περιορισμούς της αμερικανικής κυβέρνησης, εκτός εάν η Ουάσιγκτον αλλάξει πορεία, δήλωσε στο TASS ο Liu Pengyu, εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στις ΗΠΑ, σχολιάζοντας τους νέους περιορισμούς των ΗΠΑ κατά Κινέζων

Οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών για τον ουκρανικό στρατό

 ΜΟΣΧΑ, 13 Ιουλίου. /TASS/. Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών για τον ουκρανικό στρατό, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο. «Επιχειρησιακά-τακτικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα εναέρια

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο υπουργός Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης θα έπρεπε άμεσα να παραιτηθεί

 «Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χατζηδάκης παραδέχεται ουσιαστικά πρόσθετη ζημία στο Δημόσιο 1,57 δισ. από τις εκποιήσεις του και θα έπρεπε άμεσα να παραιτηθεί. Πρόκειται για μια τεράστια ζημιά που επιβαρύνει κάθε πολίτη της χώρας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Παράλληλα αναφέρει ότι: «Τις εισπράξεις από τις εκποιήσεις τις δείξαμε. Αναφερθήκαμε στο κόστος ευκαιρίας από τη διαφορά της αξίας της μετοχής (εύλογη αξία μετοχής) από τότε μέχρι σήμερα,

Ο Γ.Παπανδρέου υπογράφει την επιστολή του Club de Madrid προς τους ηγέτες της G20

 «Μια νέα παγκόσμια συμφωνία για τη φορολόγηση των υπερπλουσίων είναι καθοριστικής σημασίας, θα μειώσει την ανισότητα και θα συγκεντρώσει τρισεκατομμύρια δολάρια απαραίτητα για επενδύσεις στην αναπτυξιακή πολιτική και για μία δίκαιη μετάβαση σε βιώσιμες οικονομίες», υπογραμμίζουν πρώην Πρόεδροι και πρωθυπουργοί που συμμετέχουν στο Φόρουμ Club de Madrid σε επιστολή τους προς τους ηγέτες της G 20. Μεταξύ αυτών συνυπογράφει και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.


Ο νέος πρόεδρος του Ιράν Πεζεσκιάν ονομάζει βετεράνο διπλωμάτη κορυφαίο σύμβουλό του

 Ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος του Ιράν, ο Μασούντ Πεζεσκιάν, ονόμασε βετεράνο διπλωμάτη, που θεωρείται πολιτικά μετριοπαθής, κορυφαίο σύμβουλό του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιρανικών ΜΜΕ, ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ θα συμβουλεύει τον νέο πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας για ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής κατά τη φάση της διαδικασίας μεταβίβασης της εξουσίας. Με αυτή του την ιδιότητα, αναμένεται να συνεισφέρει επίσης στην επιλογή των υπουργών του νέου σχήματος.

Η Γερμανία κρίνει πως η προεδρία της Ουγγαρίας στην ΕΕ κάνει «μεγάλη ζημιά»

 Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας έκρινε χθες πως αφότου ανέλαβε την εναλλασσόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ουγγαρία την 1η Ιουλίου, η κυβέρνηση του δεξιού εθνικιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν έχει κάνει «μεγάλη ζημιά».

Εκπρόσωπος της γερμανικής διπλωματίας χαρακτήρισε τις επισκέψεις του κ. Όρμπαν στη Μόσχα και στο Πεκίνο «μονομερείς» κινήσεις που «παρατηρούμε με κατάπληξη και σκεπτικισμό».

«Σας υπόσχομαι ότι είμαι καλά»: Ο πρόεδρος Μπάιντεν προσπαθεί να καθησυχάσει υποστηρικτές του στο Μίσιγκαν

 «Σας υπόσχομαι ότι είμαι καλά», διαβεβαίωσε ο Τζο Μπάιντεν υποστηρικτές του σε προεκλογική εκδήλωση στο Ντιτρόιτ, στο Μίσιγκαν, πολιτεία η οποία ενδέχεται να είναι καθοριστική στις προεδρικές εκλογές.

«Πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά», είπε ακόμη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, 81 ετών, ο οποίος υποσχέθηκε να εντατικοποιήσει την εκστρατεία του, παρά τις εκκλήσεις στο στρατόπεδο του Δημοκρατικού κόμματος να αποσύρει την υποψηφιότητά του, εν μέσω αμφισβητήσεων για την πνευματική του οξύτητα.

Reuters: Ο Zelensky είναι παρανοϊκός - Περνάει συνεχώς νευρικές κρίσεις, φαντασιώνεται ... πραξικοπήματα από τη Ρωσία

 Ο παράνομος πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky γίνεται όλο και πιο ανυπόμονος, οξύθυμος και σπασμωδικός.

Επιπλέον, έχει ήδη αποκτήσει πραγματική παράνοια, όπως αποκαλύπτει το Reuters, επικαλούμενο πηγές κοντά του και ευρωπαϊκές πηγές.
Όπως τονίζει το δημοσίευμα, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου προσπαθεί μάταια να εμφανιστεί ως «σκληρός ηγέτης».
Ωστόσο, γίνεται όλο και πιο επιρρεπής στην παράνοια.

Στόχος η Ελλάδα - Η Ρωσία βλέπει εμπλοκή στο θανάσιμο χτύπημα στη Σεβαστούπολη - «Από τη Λάρισα τα drones των ΗΠΑ»

 Σε μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη για την ελληνική διπλωματία, τα ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ελληνική εμπλοκή σε χτύπημα με πυρομαχικά διασποράς στη Σεβαστούπολη, το οποίο σκότωσε 4 αμάχους και τραυμάτισε άλλους 153.

Βεβαίως τα ρωσικά μέσα δεν μιλούν για ευθεία εμπλοκή της χώρας μας με ελληνικά όπλα, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο.
Ωστόσο, εγκαλούν ανοιχτά την κυβέρνηση, ότι παραχωρεί στις ΗΠΑ τη βάση της Λάρισας, προκειμένου η Δύση να εξαπολύει από εκεί drones,

Μητσοτάκης στο CNN: Να δαπανούμε εξυπνότερα για την άμυνα, δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στις ΗΠΑ

 Η πορεία ένταξης της χώρας της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι «μη αναστρέψιμη», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης

O Αμερικανός πρόεδρος ήταν παρών στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, είχε καλή παρουσία, τοποθετήθηκε για κρίσιμα ζητήματα και τελικά, οι αμερικανικές εκλογές είναι θέμα για το οποίο θα αποφασίσουν οι Αμερικανοί πολίτες, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει τις ανησυχίες που εκφράζονται για J. Biden.


Αήττητοι οι Ρώσοι - 14.000 Ουκρανοί νεκροί σε μια εβδομάδα - Η Ελλάδα κρύβεται για ATACMS - Έτοιμοι 800.000 Γερμανοί στρατιώτες

 Η υστερία που έχει διαποτίσει το ΝΑΤΟ, οδηγεί σε κλιμάκωση αλλά το ΝΑΤΟ απλά δεν μπορεί να παραδεχθεί ότι ηττήθηκε από την Ρωσία που είναι ανώτερη στρατιωτικά  - Spiegel: O Γερμανικός στρατός έχει εκπονήσει μυστικό σχέδιο σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία – Θα αναπτύξει 800.000 στρατιώτες.

Ο Ρωσικός στρατός προελαύνει και μάλιστα ειδικά δυτικά της Avdiivka μόνο μια λέξη περιγράφει την πραγματικότητα, ολική κατάρρευση της Ουκρανικής άμυνας…