Gold Switzerland: Το δολάριο θα πεθάνει, αλλά όχι λόγω του νομίσματος των BRICS – Τα κάστρα πέφτουν πάντα από μέσα

 Το κάστρο του δολαρίου θα «πέσει» από μέσα...

Αναπόφευκτο θεωρεί τον θάνατο του δολαρίου ο ελβετικός οίκος Gold Switzerland, χωρίς όμως να «δείχνει» ως αιτία το νέο νόμισμα των BRICS
Όπως λέει, το δολάριο θα πεθάνει λόγω εγχώριων και όχι αλλότριων συμφερόντων, συμπληρώνει.
Και η αλήθεια είναι πως η «καμπάνα» χτυπάει εδώ και χρόνια.
Όσον αφορά την «καμπάνα που χτυπά για το fiat χρήμα», μπορούμε όλοι να ακούσουμε τους δυνατούς ήχους της από το 1971, δηλαδή από τότε που η ηγεσία των ΗΠΑ αποσύνδεσε το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, δηλαδή το δολάριο, από τον χρυσό.

Η Chevron Mediterranean Limited αναθέτει στη Σωληνουργεία Κορίνθου τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Leviathan

 Το κοίτασμα φυσικού αερίου Leviathan βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, που φιλοξενεί επίσης τα πεδία Tamar και Karish-Tanin. Αποτελεί το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου και έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγικούς πόρους στην περιοχή, με βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 1.540μ και 1.800μ.

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Chevron Mediterranean Limited ανέθεσε ένα νέο έργο στη Σωληνουργεία Κορίνθου, τον κλάδο σωλήνων χάλυβά της. 

Η επιτυχία προηγούμενων συνεργασιών αλλά και η πρόσφατη ανάθεση του έργου Tamar το 2022

Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ακόμα και ισχυρές δυτικές οικονομίες μετατρέπονται σε υποταγμένες νεο-αποικίες

 «Δεν είναι απλά εξαρτημένες, αλλά εντελώς υποταγμένες στη βούληση της μητρόπολής τους» δήλωσε η Maria Zakharova αναφερόμενη στις εξαρτήσεις των κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ από τις ΗΠΑ.

Ακόμη και οικονομικά ισχυρές και ανεπτυγμένες δυτικές χώρες έχουν μετατραπεί σε αποικίες, δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.

«Οι δυτικές χώρες, ακόμη και οι ισχυρές και ανεπτυγμένες οικονομίες, έχουν γίνει αποικίες», σημείωσε η ρωσίδα διπλωμάτισσα, μιλώντας σε ένα ρωσο-αφρικανικό φόρουμ γυναικών.

Οι ανεμογεννήτριες κρύβουν διαφθορά, είναι απάτη η πράσινη ανάπτυξη – Οι περιπτώσεις Βόρειας Εύβοιας και Μάνης

 Δεν υπάρχουν αποδείξεις… κανείς δεν θα μιλήσει… αλλά οι ενεργειακές εταιρίες στην Βόρεια Εύβοια και στην Μάνη ξέρουν καλά την δουλειά της παραπληροφόρησης…

Μια ανεμογεννήτρια, κοστίζει 2,25 εκατ ευρώ…
Ο πυλώνας, ο μηχανισμός , ο έλικας… κοστίζουν 2,25 εκατ ευρώ… ή μήπως όχι;
Οι περιπτώσεις της Βόρειας Εύβοιας και της Μάνης στην Νότια Λακωνία… έρχονται να αποδείξουν την σήψη και την διαφθορά και κυρίως την δωροδοκία…
Ενώ μια ανεμογεννήτρια, κοστίζει 2,25 εκατ ευρώ… οι εταιρίες ενέργειας... δημιουργούν βάζουν στην άκρη κεφάλαια... τα οποία χρησιμοποιούν για να εξαγοράζουν πολίτες και δήμους....

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών η Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας

 Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό επιχειρηματία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο της Motor Oil και εφοπλιστή.

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ερμιόνη, τόπο καταγωγής της μητέρας της Ευαγγελίας.
Ο πατέρας της Γιώργος Μπουρνάκης καταγόταν από τη Σαμπατική Αρκαδίας.

Σοκάρουν οι Βρετανοί: H αποτυχία της αντεπίθεσης οφείλεται στην ανίκανη διοίκηση των Ουκρανών, μόνο τα νεκροταφεία αυξάνονται

 Για την αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας, δεν ευθύνονται οι άλλοι, το ΝΑΤΟ, οι Ρώσοι αλλά η ανικανότητα της στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας… αναφέρουν χαρακτηριστικά…

Οι Βρετανοί φημίζονται για το κρύο χιούμορ τους… αλλά στην περίπτωση της Ουκρανίας οι ερευνητές στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών που εδρεύει στο Λονδίνο λένε ξεκάθαρα και ωμά την αλήθεια…
Για την αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας, δεν ευθύνονται οι άλλοι, το ΝΑΤΟ, οι Ρώσοι αλλά η ανικανότητα της στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας… αναφέρουν χαρακτηριστικά…

Τεράστια έκρηξη στο Ζιτομίρ: Κτυπήθηκε αποθήκη βομβών διασποράς – Νεκροί εκατοντάδες Γερμανοί και Πολωνοί στρατιώτες στο Λβιβ!

 Με έκτακτη ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τον θάνατο εκατοντάδων στρατιωτών, μισθοφόρων, εκπαιδευτών του ουκρανικού Στρατού από Πολωνία και Γερμανία.

Πρόκειται για ασυνήθιστη κίνηση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας καθώς η ανακοίνωση αφορά το “Mega” κτύπημα που έγινε στις 6 Ιουλίου στην στην Ακαδημία των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην Λβιβ.

Ουκρανία: Σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Χάρκοβο και Ντανιέτσκ

 Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δέχονται σφοδρούς βομβαρδισμούς καθώς συνεχίζουν την αντεπίθεσή τους εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανέφερε χθες Κυριακή το γενικό επιτελείο στο Κίεβο.

Το επιτελείο έκανε λόγο για αλλεπάλληλες και συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις μεταξύ της Ντανιέτσκ (ανατολικά) και της Κούπιανσκ (Χαρκίβ, βορειοανατολικά). Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε, δόθηκαν 27 μάχες σε τομείς αυτών των μετώπων, μήκους περίπου 230 χιλιομέτρων, μέσα σε 24 ώρες.

Ινδονησία: Τουλάχιστον 15 νεκροί στο ναυάγιο επιβατικού πλοίου στην Κελέβη – Αγνοούνται 19 άτομα

 

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δεκαεννέα αγνοούνται μετά το ναυάγιο επιβατικού πλοίου στα ανοικτά της Κελέβης, ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας.

Στο πλοίο, το οποίο βυθίστηκε περί τα μεσάνυχτα, επέβαιναν περίπου σαράντα επιβάτες, τόνισε η υπηρεσία, διευκρινίζοντας πως τα αίτια της τραγωδίας είναι ακόμη άγνωστα.

Κίνα: Δέκα νεκροί από κατάρρευση οροφής σχολικού γυμναστηρίου – Αγνοείται ένα άτομο

 Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και η τύχη άλλου ενός συνεχίζει να αγνοείται μετά την κατάρρευση της οροφής γυμναστηρίου σε δευτεροβάθμιο σχολείο στη βορειοανατολική Κίνα, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η οροφή κατέρρευσε χθες Κυριακή λίγο πριν από τις 15:00 [σ.σ. τοπική ώρα· 10:00 ώρα Ελλάδας] στην Τσιτσιχάρ, στην επαρχία Χαϊλονγκτζιάνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο. Στο εσωτερικό βρίσκονταν 19 άνθρωποι, εκ των οποίων 4 πρόλαβαν να διαφύγουν, όμως οι υπόλοιποι 11 παγιδεύτηκαν.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αποκρούστηκε ουκρανική επίθεση με UAVs στη Μόσχα

 Αποθήκη πυρομαχικών επλήγη κατά τη διάρκεια ουκρανικής επιδρομής με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι στην Κριμαία, ανακοίνωσε ο εγκατεστημένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της χερσονήσου, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014.

«Στους αιθέρες της Κριμαίας καταρρίφθηκαν 11 εχθρικά drones από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας», ανέφερε μέσω Telegram ο Σεργκέι Αξιόνοφ, προσθέτοντας πως χτυπήθηκε «αποθήκη πυρομαχικών» στη Τζάνκοϊ και ότι συντρίμμια ενός από τα αεροσκάφη προκάλεσαν επίσης ζημιές σε σπίτι.

Ισπανία: Πλειοψηφία χωρίς αυτοδυναμία για το Λαϊκό Κόμμα – Αναζητά μετεκλογικούς συμμάχους

 Πριν ακόμα το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα προλάβει να γευτεί την νίκη του στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 28ης Μαΐου ο Σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 23 Ιουλίου αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ήττας του στις τοπικές εκλογές.

Ρωσία: Υπόσχεση Πούτιν πως θα αντικαταστήσει τα ουκρανικά σιτηρά με προορισμό την Αφρική

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπόσχεται σήμερα πως η Μόσχα θα αντικαταστήσει τα ουκρανικά σιτηρά με προορισμό κράτη της Αφρικής, μετά την απόφαση του Κρεμλίνου πριν από μια εβδομάδα να τερματίσει την κρίσιμη Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας και ενώ πλησιάζει η σύνοδος Ρωσίας-Αφρικής, που ξεκινά την Πέμπτη.

«Η χώρα μας είναι σε θέση να αντικαταστήσει τα ουκρανικά σιτηρά, τόσο σε εμπορική βάση όσο και δωρεάν, καθώς αναμένουμε νέα σοδειά-ρεκόρ φέτος», τόνισε ο κ. Πούτιν σε άρθρο σε αφρικανικά μέσα ενημέρωσης που