“Άγνωστη” χώρα εξαπέλυσε σφοδρή κυβερνοεπίθεση στο Ισραήλ προκαλώντας χάος: Ο ισραηλινός Στρατός έβλεπε “εισβολές drones και Αερομεταφερόμενων δυνάμεων”

 Σφοδρή κυβερνοεπίθεση φέρεται να δέχτηκε το Ισραήλ η οποία επηρέασε τα συστήματα ραντάρ, συναγερμού και αεράμυνας.

Πριν λίγο ήχησαν σειρήνες αεροπορικών επιδρομών σε όλο το Βόρειο Ισραήλ καθώς οι πληροφορίες ανέφεραν πως η Χεμπολάχ άνοιξε το βόρειο μέτωπο με τον ισραηλινό Στρατό.

 Σύμφωνα με τους ισραηλινούς τουλάχιστον 15-20 drones και ιπτάμενα μέσα που έφεραν ισλαμιστές (αλεξίπτωτα πλαγιάς) μπήκαν από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ.

Περίεργο διάταγμα Πούτιν: Ο Μέντβέντεφ αναλαμβάνει νέα νευραλγική θέση – Τί έρχεται;

 Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για τη δημιουργία μιας διυπηρεσιακής επιτροπής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας που θα είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση των σύγχρονων απειλών και τη βιολογική ασφάλεια.

Επικεφαλής του θα είναι ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ν.Μέντβέντεφ.

Με το ίδιο διάταγμα καταργείται μια άλλη επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις λοιμώξεις της οποίας επικεφαλής ήταν ο Μέντβέντεφ.

Ο Πούτιν για πρώτη φορά αποκαλύπτει τι συνέβη με το αεροσκάφος του Πριγκόζιν: «Κοιτάξτε τα θραύσματα χειροβομβίδων στα πτώματα» (vid)

 Έκρηξη στο εσωτερικό του αεροσκάφους προκάλεσε τη συντριβή του Embraer στο οποίο επέβαινε ο επικεφαλής των μισθοφόρων της Wagner Yevgeny Prighozin, άφησε να εννοηθεί σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας B. Πούτιν, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις εικασίες περί πυραυλικής επίθεσης.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος με το οποίο ο Prighozin ταξίδευε στην Αγία Πετρούπολη συνετρίβη στις 23 Αυγούστου βόρεια της Μόσχας, παρασύροντας στον θάνατο τους δέκα επιβαίνοντες: τον επικεφαλής της Wagner, άλλα δύο κορυφαία στελέχη της ρωσικής εταιρίας μισθοφόρων, τέσσερις σωματοφύλακες του Πριγκόζιν και τα τρία μέλη του πληρώματος.

Iσραηλινός ΥΠΑΜ Γκαλάντ: «Όλα είναι έτοιμα, προχωράμε σε πλήρη επίθεση – Η Γάζα δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια»

 Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ, δήλωσε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος για «πλήρη επίθεση» κατά της Λωρίδας της Γάζας, καθώς οι συγκρούσεις με τη Χαμάς συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα.

«Έχουμε εξαλείψει όλα τα εμπόδια, ανακτήσαμε τον έλεγχο της περιοχής (στα σύνορα) και προχωράμε σε πλήρη επίθεση», είπε ο Γκαλάντ μιλώντας στα ισραηλινά στρατεύματα που είναι συγκεντρωμένα στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας.

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Το Ισραήλ υπέστη ανεπανόρθωτη ήττα σε στρατιωτικό επίπεδο και σε επίπεδο υπηρεσίας πληροφοριών

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε πως «το σιωνιστικό καθεστώς» υπέστη μια ανεπανόρθωτη ήττα σε στρατιωτικό επίπεδο και σε επίπεδο υπηρεσιών πληροφοριών με την επίθεση μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ το σαββατοκύριακο.

Ο Χαμενεΐ διέψευσε πως η χώρα του βρισκόταν πίσω από την επίθεση της Χαμάς, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την υποστήριξη του Ιράν «προς την Παλαιστίνη».

«Οι υποστηρικτές του σιωνιστικού καθεστώτος και άλλα πρόσωπα κυκλοφόρησαν τις δύο, τρεις

Έμεινε “γυμνή” η Ουκρανία: H Γερμανία στέλνει αντιαεροπορικά συστήματα Patriot, Iris-T και Gepard!

 Ενόψει της συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία στις Βρυξέλλες, η Γερμανία ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

«Για την προστασία των ζωτικών υποδομών στις αρχές του χειμώνα και για την παροχή περαιτέρω στρατιωτικής υποστήριξης, η Γερμανία παρέχει στην Ουκρανία πρόσθετη αντιαεροπορική άμυνα με Patriot, Iris-T και Gepard.

 Αυτό το πακέτο αντιαεροπορικής άμυνας αξίζει περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους σε ανακοίνωσή του.

Πολωνία: Παραίτηση – βόμβα του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου και του Αρχηγού Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων

 Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου και ο αρχηγός επιχειρήσεων των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων παραιτήθηκαν, ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποί τους, πέντε ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Πολωνία, γειτονική χώρα της Ουκρανίας.

Οι δύο διοικητές δεν διευκρίνισαν τους λόγους της παραίτησής τους, ενώ τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε σύγκρουση με τον υπουργό Άμυνας.

«Ο στρατηγός Ραϊμούντ Αντρέιστσακ υπέβαλε τη Δευτέρα την παραίτησή του από τη θέση του αρχηγού του γενικού επιτελείου», δήλωσε η εκπρόσωπός του συνταγματάρχης Γιοάνα Κλέισμιτ.

Χεζμπολάχ και Ιρανοί Φρουροί ανοίγουν μέτωπο κατά Ισραήλ στο Γκολάν- Σφοδρές μάχες στο Λίβανο: Βολές ΑΤGM Kornet εναντίον Merkava – Πέφτουν βόμβες φωσφόρου

 Μεγάλη πολεμική κινητοποίηση παρατηρείται σε Συρία, Ιράκ και Λίβανο καθώς δυνάμεις της Χεζμπολάχ και των Ιρανών Φρουρών συγκεντρώνονται και λαμβάνουν θέσεις μάχης κοντά στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Παράλληλα, ο Abu Ala al-Walai, διοικητής της ιρακινής σιιτικής πολιτοφυλακής «Kataeb Saiyed al Shohada», έφτασε στην Βηρυτό.

 Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες, θα δημιουργηθεί μια κοινή αίθουσα διοίκησης της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και των ιρακινών σιιτικών πολιτοφυλακών, ένα “war room”. 

Νεκροί ισραηλινοί στρατιώτες: Η Χεζμπολάχ ανατίναξε M-113 και έπληξε με Kornet πολλαπλούς Ισραηλινούς στόχους – Ζητά να εκκενωθεί ο Νότιος Λίβανος

 Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με ATGM Kornet σε πολλαπλούς Ισραηλινούς στρατιωτικούς στόχους απέναντι από την Αλ Νταχίρα, ως απάντηση “στην δολοφονία από το Ισραήλ τριών στρατιωτών της” όπως ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χεζμπολάχ έπληξε με αντιαρματικό πύραυλο φυλάκιο του Ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τον Λίβανο και ανατίναξε ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113A2 Zelda του ισραηλινού Στρατού.

Ο ισραηλινός ιστότοπος Walah αποκάλυψε ότι “υπάρχουν θύματα μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών όταν πύραυλος Kornet έπληξε έναν ισραηλινό στρατιωτικό πύργο επιτήρησης στα σύνορα με τον Λίβανο”. Το ίδιο αναφέρουν και ρωσικά ΜΜΕ επικαλούμενα ισραηλινές πηγές.

Κτυπήθηκαν υποδομές ΝΑΤΟϊκών χωρών στην επέτειο των Nord Stream: Ανατινάχτηκε ο αγωγός Baltic-Connector & ένα υποθαλάσσιο καλώδιο – Χρησμός Μόσχας

 Ο υποθαλάσσιος αγωγός φυσικού αερίου Βalticconnector και ένα τηλεπικοινωνιακό καλώδιο που συνδέει τη Φινλανδία και την Εσθονία έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές, ανακοίνωσε η φινλανδική κυβέρνηση.

Η Μόσχα σχολίασε πριν λίγο την έκρηξη στον αγωγό λέγοντας πως “υπάρχουν επικίνδυνα προηγούμενα στην Βαλτική με τους Nord Stream”.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου η Φινλανδία και η Εσθονία “φωτογραφίζουν” τη Μόσχα πίσω από την επίθεση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ να τονίζει πως πρόκειται για «κρίσιμη υποδομή» του δυτικού στρατιωτικού μπλοκ.

Αποκάλυψη: Πώς η Χαμάς στεγανοποίησε την επιχείρηση και βύθισε στο σκοτάδι την Μοσάντ – Τί λένε Αμερικανοί και Δυτικοί

 Το πρωί του Σαββάτου, ήταν τέτοιο το σοκ από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς για τις iσραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών, που πέρασαν αρκετές ώρες μέχρι ο διοικητής της Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα, να έχει μια πλήρη εικόνα του τι είχε συμβεί στο νότιο μέρος της χώρας.

Πρόκειται σύμφωνα με έμπειρους, πρώην αξιωματούχους μυστικών υπηρεσιών της Δύσης και των ΗΠΑ για το μεγαλύτερο κάζο της Μοσάντ, μετά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.