ΕΜΥ, Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

 Νεότερα δεδομένα για την επιδείνωση του καιρού ( Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 )

23/09/2023 10:49

Το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου 2023 επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού από την ΕΜΥ με βάσει τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα .

Σας ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό έκτακτο δελτίο . Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που προβλέπονται από τη Δευτέρα θα επηρεάσουν τη Δυτική,

Κακοκαιρία ενόψει: Έως σήμερα η καλοκαιρία, έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Οι περιοχές που θα επηρρεαστούν

 Καλοκαιρινός παραμένει ο καιρός και σήμερα, ωστόσο επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, η επιδείνωση του καιρού ξεκινά τη Δευτέρα και θα έχει διάρκεια έως την Τετάρτη.

Τα δελτία επιδείνωσης του καιρού θα ανανεώνονται κάθε 12 ώρες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, και με βάση τα τελευταία στοιχεία στις περιοχές που θα επηρεαστούν είναι και η Θεσσαλία.

Μπορεί τα ποσά της βροχής που αναμένονται να μην είναι παρόμοια με την πρόσφατη κακοκαιρία, όμως σε εδάφη που είναι ήδη κορεσμένα από την προηγούμενη ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα.

Ο Μπάιντεν συμφωνεί να στείλει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

 Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε στον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν σύντομα στο Κίεβο έναν μικρό αριθμό πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς για να βοηθήσουν τον πόλεμό τους με τη Ρωσία, σύμφωνα με δύο ΗΠΑ. αξιωματούχοι που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Μπάιντεν έδωσε τη δέσμευση στον Ζελένσκι κατά την επίσκεψη του Ουκρανού ηγέτη στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη, εκπληρώνοντας μια μακροχρόνια επιθυμία του Κιέβου, σύμφωνα με τους αξιωματούχους που όπως και άλλοι για αυτήν την ιστορία έλαβαν ανωνυμία για να μιλήσουν για ιδιωτικές συνομιλίες. ....

Τα τακτικά πυραυλικά συστήματα του Στρατού θα παραδοθούν πιθανότατα στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες. 

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα

«Κανείς δεν μας βοηθάει»: Μέσα στην πτώση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ Ένα αίσθημα εγκατάλειψης κυριεύει τους Αρμένιους, οι οποίοι αισθάνονται έρημοι από τους παραδοσιακούς συμμάχους και τη Δύση.

 ΚΟΡΝΙΤΖΟΡ, Αρμενία —

 Πολλοί από τους άνδρες που περιμένουν στα σύνορα της Αρμενίας βρίσκονται εκεί για μέρες. 

Όταν κυκλοφόρησε η είδηση ​​την Τρίτη ότι το Αζερμπαϊτζάν είχε εξαπολύσει μεγάλη επίθεση στον εθνο-αρμενικό θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δεκάδες από αυτούς φόρεσαν ζεστά μπουφάν και μάλλινα καπέλα και οδήγησαν προς το σημείο ελέγχου. 

Τώρα μπορούν μόνο να παρακολουθήσουν τον δρόμο, αφού ο μοναδικός αυτοκινητόδρομος διασχίσει τα βουνά προς την αποσχισθείσα περιοχή όπου ζουν οι οικογένειές τους, ελπίζοντας ότι οι συγγενείς τους θα μπορέσουν να βγουν έξω.