Δημήτρης Μυταράς: λόγια και έργα ενός μεγάλου Έλληνα

"Έτσι απλά με πέταξαν έξω σαν να ήμουν ένα τίποτα.

Πριν από 2μισι περίπου χρόνια, ταυτόχρονα με την εκλογή μου στην Ακαδημία Αθηνών, είχα μία οπτική νευροπάθεια την οποία δεν διαπιστώσαμε αμέσως και αναγκάστηκα να πάω στη Σουηδία.
Εκεί διαγνώσθηκε η πάθησή μου. Αυτή η πάθηση επέρχεται, αλλά διαρκεί συνήθως 4 χρόνια.
Σε αυτό το διάστημα εγώ δεν έβλεπα και δεν μπορούσα να περπατήσω μόνος μου στον δρόμο. Να σκεφτείτε ότι έχω μια γυναίκα που μου γράφει τα βιβλία μου.

Το φλουρί στην ΕΡΤ, το εξωτικό ταξίδι και η ένταση Βερύκιου – Καραμανλή

Κόντρα μεταξύ του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου και της Άννας Καραμανλή προέκυψε μετά την αναφορά του πρώτου ότι η βουλευτής της ΝΔ και πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ εξακολουθεί να πληρώνεται από τα ταμεία της δημόσιας τηλεόρασης.
«Η κυρά – ΕΡΤ έκοψε τη βασιλόπιτα της. Το φλουρί κέρδισε ένα ταξίδι εξωτικό. Βάζουν στην κληρωτίδα και βγάζει έναν αριθμό. Πάει η γραμματέας του Λάμπη Ταγματάρχη και «σκοτείνιασε» γιατί βλέπει τον κωδικό,

«Χαρτί και καλαμάρι» τα είπε ο Καμμένος στους συμμάχους για το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι

Συνεργασία των αμυντικών βιομηχανιών Ελλάδας και Λιβάνου προετοιμάζει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Η δυνατότητα αυτή βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών, Πάνου Καμμένου και Yacoub al Sarraf, στο περιθώριο της 53ης Διάσκεψης Ασφαλείας που διεξάγεται στο Μόναχο.

Κατηγορούμενος για τα εξοπλιστικά επέστρεψε 4,3 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο

Το ποσό των 4.313.675 ευρώ κατατέθηκε τον Ιανουάριο στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου από κατηγορούμενο σε υποθέσεις εξοπλιστικών.
Τα χρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται από επιχειρηματία ο οποίος φέρεται να έχει εμπλοκή σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων για κάποιες από τις οποίες, μάλιστα, έχει παραπεμφθεί σε δίκη.

Στρατιώτες ζήτησαν να παραμείνουν στα σύνορα παρότι συμπλήρωσαν το εξάμηνο

Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα. Παιδιά και ευκατάστατων αλλά και φτωχών οικογενειών που υπηρετούν σε μονάδες στην παραμεθόριο και συγκεκριμένα μονάδες όπως του Καστελόριζου, του Έβρου και των νησιών, παρά το γεγονός ότι συμπλήρωσαν το εξάμηνο που προβλέπεται για την παραμονή τους σε μονάδες των συνόρων, ζήτησαν να παραμείνουν σε αυτές!

Πάγ...καλος: Δεν είναι χειρότερο να είσαι αλογομούρης από το να είσαι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Ερμαφρόδιτη» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος. «Θα ήθελε να πιάσει τους ξένους κοροΐδα, να της δώσουν λεφτά να τα φάει με διορισμούς, όπως έκανε και η Δεξιά -αν και το ΠΑΣΟΚ διόρισε-, και να μην γίνει τίποτα», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι».
Ο ίδιος εκτίμησε πως ο μόνος τρόπος να φανεί αποτελεσματική η κυβέρνηση είναι να έχει εξωτερικές πιέσεις και νομοτέλειες.

Φυλλάδια κατά της Τσικνοπέμπτης μοίρασαν αντισπισιστές στο Πέραμα

Μπορεί την Τσικνοπέμπτη να πήραν «φωτιά» οι ψησταριές ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει και η αντίθετη άποψη.
Αντισπισιστές/ριες από το Πέραμα και το Κερατσίνι προχώρησαν σε παρέμβαση σε ταβέρνες και ψητοπωλεία του Περάματος μοιράζοντας το παρακάτω κείμενο με αφορμή την Τσικνοπέμπτη.
Το κείμενο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και αναφέρει τα εξής:
ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΓΙΟΡΤΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΒΙΑ

Το σχόλιο του Μαυρίδη για την Τσικνοπέμπτη, οι αντιδράσεις και η νέα ανάρτηση

Ο Γιώργος Μαυρίδης που έγινε γνωστός μέσα από το «World Party», έχει μεγάλη αγάπη για τα ζώα και είναι χορτοφάγος. Σε ανάρτησή του, εξέφρασε αναφέρθηκε στο έθιμο της Τσικνοπέμπτης.
«Σε ένα παράλληλο σύμπαν, κάποιος ανέβασε ένα λινκ και ζητάει υπογραφές για να σταματήσει το έθιμο μιας μικρής χώρας της Νότιας Ευρώπης, που οι κάτοικοι ψήνουν ζώα στο δρόμο για να "τσικνίσει" ο τόπος.

Σε ποιες χώρες οι πολίτες 'κουβαλούν' το περισσότερο χρέος

Στην πρώτη θέση με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν χρέος βρίσκεται η Ιαπωνία. Πού βρίσκεται η Ελλάδα
Το εθνικό χρέος είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στην πολιτική. Άλλες χώρες έχουν υψηλό κι άλλες χαμηλό. Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία για το δημόσιο χρέος όλων των εθνών παγκοσμίως, η ιστοσελίδα howmuch.net υπολόγισε και δημοσίευσε τα χρήματα που χρωστάει ο κάθε πολίτης κάθε χώρας.

Πέθανε ο Έλληνας ζωγράφος και γλύπτης Γιάννης Κουνέλλης

Πέθανε σήμερα στην Ιταλία ο Έλληνας ζωγράφος και γλύπτης Γιάννης Κουνέλλης, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
«Η δική μου γενιά έφυγε από τα σύνορα, βγήκε έξω από το κάδρο, είχε πολλά όνειρα για την ζωή και την τέχνη. Θέλαμε με τις ιδέες μας ν΄αλλάξουμε τον κόσμο. Είμαστε Ευρωπαίοι καλλιτέχνες, γαλουχημένοι με αυτή την ιδέα, και όχι την ιδέα του χρηματιστηρίου», είχε πει ο Γιάννης Κουνέλλης το 2012, σε δημόσια

Πέθανε ο μεγάλος ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου από τη ζωή ο Δημήτρης Μυταράς, ένας εκ των σημαντικότερων Ελλήνων ζωγράφων με διεθνή αναγνώριση.
Ο Δημήτρης Μυταράς τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχαν επιδεινωθεί σε βαθμό να απωλέσει την όρασή του.
«Αν βγάλεις τον Μυταρά από την ελληνική ιστορία της τέχνης, τότε καταλαβαίνεις ότι θα μείνει φτωχή» έχει δηλώσει για τον σημαντικό ζωγράφο Δημήτρη Μυταρά η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα.

Αν η Ελλάδα ήταν πολιτεία των ΗΠΑ, ποια θα ήταν; Το κριτήριο είναι ο πλούτος και η απάντηση δίνεται σε ένα χάρτη

Αν η Ελλάδα ήταν πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών, ποια θα ήταν;
Το κριτήριο είναι η σύγκριση της οικονομικής δραστηριότητας, και η απάντηση δίνεται σε ένα χάρτη: το Κεντάκι.
Όπως φαίνεται από τον χάρτη του reddit user Speech500, η Ελλάδα, με το ροζ χρώμα, βρίσκεται παραγωγικά στο ίδιο επίπεδο με το Κεντάκι, αφού «έκλεισαν» το 2015, με ΑΕΠ λίγο πάνω από τα 180 δισεκατομμύρια ευρώ. Για τον χάρτη αυτό έγινε η σύγκριση του ΑΕΠ, που παράγουν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το ΑΕΠ που παράγεται σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ.

Μπλανσάρ: Είχε προειδοποιήσει τον Τόμσεν για τις λανθασμένες εκτιμήσεις του στο πρώτο πρόγραμμα

Έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, με ημερομηνία 4 Μαΐου 2010, αναρτήθηκε στο Twitter, στην οποία ο τότε επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προειδοποιούσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης εμπεριέχει πολύ σοβαρούς κινδύνους εξαιτίας του επιπέδου δημοσιονομικής

Η υπόσχεση της Λαγκάρντ στη Μέρκελ για μετάθεση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, υποσχέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Άγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική συζήτηση που είχαν, ότι το Ταμείο θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και θα μεταθέσει για το 2018 την απαίτησή του για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt που επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους στο Βερολίνο.

Τραμπ: Δεν απάντησε σε ερωτήσεις για τις σχέσεις συνεργατών του με Ρώσους πράκτορες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε σήμερα να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις επαφές που φέρονται να είχαν στενοί του συνεργάτες με στελέχη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών το περασμένο έτος.

Ο Τραμπ κατήγγειλε τις διαρροές που τροφοδοτούν τον Τύπο σε καθημερινή βάση και οδήγησαν στην παραίτηση του συμβούλου του για ζητήματα εθνικής ασφαλείας, Μάικλ Φλιν.

Ένα ελληνικό οχηματαγωγό σκάφος για τις διεθνείς αγορές

Με εξαγωγικό προσανατολισμό και στόχο τις αγορές του Βορρά, ιδίως της Ουκρανίας και της Ρωσίας, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στα Αμπελάκια Σαλαμίνας το αμφίπλωρο οχηματαγωγό ανοικτού τύπου, «Γλυκοφιλούσα 5», με μεταφορική ικανότητα 210 οχημάτων και 1000 επιβατών. Το πλοίο κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο του Ομίλου Θεοδωρόπουλου, αποκλειστικά από το προσωπικό και τεχνίτες του ελληνικού ναυπηγείου.