Αργεντινή: Ο Σέρχιο Μάσα και ο Χαβιέρ Μιλέι περνούν στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών

 Ο υπουργός Οικονομίας Σέρχιο Μάσα και ο οικονομολόγος υποψήφιος Χαβιέρ Μιλέι αναδεικνύονται στις δυο πρώτες θέσεις μετά τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στην Αργεντινή.

Πλέον οδεύουν να αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο της 19ης Νοεμβρίου, με βάση τα ως τώρα, ακόμη μερικά αποτελέσματα.

Drones και πύραυλοι έπληξαν αμερικανικές βάσεις σε Συρία & Ιορδανία! – Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για αντίποινα κατά ιρανικών στόχων! Χτυπήθηκαν και οι αμερικανικές δυνάμεις που ελέγχουν τις πετρελαιοπηγές της Ντέιρ Εζόρ

 Drones καμικάζι και πύραυλοι έπληξαν σήμερα το πρωί τις αμερικανικές βάσεις στην Συρία και στην Ιορδανία!

Συγκεκριμένα στην Συρία χτυπήθηκαν οι βάσεις στο Αλ Ομάρ, στις πετρελαιοπηγές της Ντέιρ Εζόρ, στην Αλ Σανταντί στα νότια της περιφέρειας της Χαζάκα και στην Αλ Τανφ.

Χτυπήθηκε ακόμα και η αμερικανική βάση στο Κονόκο, όπου και βρίσκεται κοίτασμα φυσικού αερίου και καταστράφηκε ο αγωγός μεταφοράς.

Στην Ιορδανία επλήγη η βάση της Ρουκμπάν.

Ανάλυση Guardian: Κίνδυνος «βαθιάς» αμερικανικής εμπλοκής – Ο Νετανιάχου δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση στη Μέση Ανατολή

 «Ο ευγενικός Τζο Μπάιντεν μοίρασε συμπάθεια και δολάρια σε μια επτάωρη επίσκεψη στο Ισραήλ. Μικρές ποσότητες βοήθειας «στάζουν» από το Σάββατο στη Γάζα. Δύο από τους 200 ομήρους απελευθερώθηκαν.

Αλλά δεν υπάρχει καμία κατάπαυση του πυρός, ή κάποια ασφαλής ζώνη, δεν έχει μπει ένα τέλος στους βομβαρδισμούς, δεν διαφαίνεται κάποιο μακροπρόθεσμο σχέδιο. 

Οι φόβοι για διεύρυνση της κρίσης αυξάνονται», γράφει ο Simon Tissdal στον Guardian. Και συνεχίζει:

Iσραηλινό άρμα μάχης έπεσε σε ενέδρα: Πρώτες αψιμαχίες Ισραήλ-Χαμάς με νεκρό και τραυματίες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας!

 Τις πρώτες μικρής κλίμακας αψιμαχίες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρουν παλαιστινιακές οργανώσεις, την ώρα όμως που το Ισραήλ δηλώνει ότι η πρόθεσή του δεν είναι η εισβολή.

Παράλληλα, στο παρασκήνιο οι ΗΠΑ πιέζουν να καθυστερήσει η εισβολή του Ισραήλ μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα των ομήρων, ενώ όλος ο κόσμος μοιάζει να έχει προεξοφλήσει ότι η χερσαία επέμβαση είναι ζήτημα ημερών

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε ότι υπήρξε ενέργεια που μάλιστα είχε και αιματηρή κατάληξη.

Ρωσο-ιρανική πρωτοβουλία για την ειρήνευση στον Νότιο Καύκασο

 Photo released by Russian Foreign Ministry Press Service, Russian Foreign Minister Sergey Lavrov and Iranian President Ebrahim Raisi pose for a photo during their meeting in Tehran, Monday, Oct. 23, 2023 (Russian Foreign Ministry Press Service via AP)

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και του Ιράν συναντήθηκαν στην Τεχεράνη με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων τους σε περιφερειακό και διμερές επίπεδο στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

 Η συνάντηση γίνεται στη σκιά της μεγάλης επίθεσης των Αζέρων το Σεπτέμβριο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, επιδιώκοντας να ξεκινήσει η διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας μέσα από ειλικρινείς ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.