Λούλα για εισβολή μπολσοναριστών στο Κογκρέσο: Οι «βάνδαλοι φασίστες» θα τιμωρηθούν για τις πράξεις τους

 Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα καταδίκασε απόψε την εισβολή σε κυβερνητικά κτίρια στην Μπραζίλια από τους «βάνδαλους φασίστες», όπως τους αποκάλεσε και κήρυξε «ομοσπονδιακή παρέμβαση» στην πρωτεύουσα, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, προκειμένου οι δυνάμεις ασφαλείας να θέσουν ξανά υπό τον έλεγχό τους την πόλη και να αποκαταστήσουν την τάξη.

«Θα τους βρούμε όλους και θα τιμωρηθούν», είπε αναφερόμενος σε εκείνους που ευθύνονται για τις λεηλασίες, από την Αραρακουάρα του Σάο Πάουλο όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη σήμερα.

Έρχονται χιόνια και βροχές στην Ευρώπη

 Τα πολυπόθητα χιόνια (αλλά και οι βροχές) που αναμένουν ως μάννα εξ ουρανού στην Ευρώπη αναμένεται να πέσουν την ερχόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει το meteo.gr με ανάρτησή του στο Twitter.

Στον χάρτη που συνοδεύει την ανάρτηση του meteo φαίνεται το συνολικό ύψος υετού (βροχής και χιονιού) που προβλέπεται μέχρι το πρωί της Πέμπτης 12 Ιανουρίου 2023.

Υπό τον έλεγχο του Λούλα τα κυβερνητικά κτίρια – Τι λέει ο Zαΐχ Μπολσονάρου

Υπό τον έλεγχο του προέδρου της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα τέθηκαν ξανά το Κογκρέσο, το Προεδρικό Μέγαρο και το Ανώτατο Δικαστήριο, όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Globonews. Τουλάχιστον 150 οπαδοί του ακροδεξιού πρώην προέδρου, Ζαΐχ Μπολσονάρου συνελήφθησαν, μετά την εισβολή και τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν στα τρία κτήρια, στα οποία εισέβαλαν το βράδυ της Κυριακής, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης. Από την πλευρά του, ο Μπολσονάρου απέρριψε «τις κατηγορίες χωρίς απόδειξη» – όπως τις χαρακτήρισε – του διαδόχου του Λούλα.

Τσίπρας: Πλήρης αλληλεγγύη στον Πρόεδρο Λούλα – Η διεθνής κοινότητα να καταδικάσει την προσπάθεια ανατροπής του

Την πλήρη αλληλεγγύη του στον Πρόεδρο Λούλα και στήριξη στη δημοκρατία «που απειλείται για άλλη μια φορά από τις οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς», εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπογραμμίζει ότι «η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει αμέσως την προσπάθεια ανατροπής του εκλεγμένου Προέδρου και υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών στη Βραζιλία».

H ανάρτηση του κ. Τσίπρα στο Twitter:

Ανδρουλάκης για γεγονότα στη Βραζιλία: Η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί στο χάος

 «Δύο χρόνια μετά τα σοκαριστικά γεγονότα στο Καπιτώλιο, όπου οι οπαδοί του Προέδρου Τραμπ επιχείρησαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των εκλογών, η ιστορία επαναλαμβάνεται», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας πως ο «Ντόναλντ Τραμπ έχει φτιάξει «σχολή», που απειλεί ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς».

«Η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί στο χάος. Το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να γίνει από όλους αποδεκτό και σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να συμβάλλει η διεθνής κοινότητα», καταλήγει ο Ν. Ανδρουλάκης.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Προέδρου Λούλα έθεσαν υπό έλεγχο τα κυβερνητικά κτίρια μετά την εισβολή των «Μπολσοναριστών»

 Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έθεσαν ξανά υπό τον έλεγχό τους το Κογκρέσο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το προεδρικό μέγαρο στην Μπραζίλια όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Globonews.

Η αστυνομία της Βραζιλίας (PMDF) άρχισε να διαλύει τους διαδηλωτές οπαδούς του Μπολσονάρου μέσα στα κυβερνητικά κτίρια της Μπραζίλια, σύμφωνα με ανακοίνωση της PMDF.

Έρχεται ευθεία σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας; Το Βερολίνο για πρώτη φορά μιλά επίσημα για Leopard 2 στην Ουκρανία

 Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η Γερμανία είναι κοντά στην αποστολή αρμάτων μάχης Leopard 2A4 στην Ουκρανία, σε μια κίνηση η οποία θα φέρει κυριολεκτικά ΝΑΤΟ και Ρωσία στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού πολέμου, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί και στον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο .αφανίζοντας τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Έτσι μετά τα γερμανικά δημοσιεύματα ότι η Γερμανία μπορεί να στείλει έως και 80 άρματα μάχης έρχεται ο υπουργός Οικονομικών να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα αυτά, λέγοντας ότι «τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Bίντεο: Η βαθιά ρωσική διείσδυση στο Σολεντάρ μέσα σε 3 ημέρες – Για 6 μήνες το μέτωπο ήταν «ακίνητο»

 Βίντεο που αναρτήθηκε από ρωσικές πηγές απεικονίζει την εξέλιξη των μαχών στο Σολεντάρ τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Η πρόοδος που πραγματοποίησαν στις επιχειρήσεις τους οι ρωσικές δυνάμεις στο πρόσφατο χρονικό διάστημα δεν είχαν γίνει έξι ολόκληρους μήνες όταν και ξεκίνησε η πολύνεκρη αυτή μάχη που έχει θεωρηθεί ως το ουκρανικό «Σομ» καθώς πρόκειται για σύγκρουση με χαρακώματα και πολλαπλές γραμμές άμυνας στατικού τύπου σε σύγχρονη εκδοχή.