Το Κρεμλίνο απορρίπτει την έκκληση Ζελένσκι για αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων

 Η Ρωσία απέρριψε σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, μια πρόταση ειρήνης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι που θα περιελάμβανε μια αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, λέγοντας πως το Κίεβο πρέπει να αποδεχθεί νέες “πραγματικότητες” επί του εδάφους.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως αυτές οι πραγματικότητες περιλαμβάνουν την προσθήκη στη Ρωσία τεσσάρων ουκρανικών περιοχών ως “νέων υποκειμένων” της — προσαρτήσεις τις οποίες ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο αλλά οι περισσότερες χώρες μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έχουν καταδικάσει ως παράνομες.

Η Γαλλία στέλνει μαχητικά αεροσκάφη και τανκς στη Ρουμανία

 Η Γαλλία ενισχύει την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ στέλνοντας βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στα Βαλκάνια και μετά το πεζικό και τα πιο σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα Mamba, το επίσημο Παρίσι έστειλε και άρματα μάχης «Leclerc» στη Ρουμανία, αργότερα δε θα σταλεί μια μοίρα μαχητικών αεροπλάνων «Rafale».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Balkan Security Network, τα γαλλικά άρματα μάχης «Leclerc», που θεωρούνται το καμάρι της γαλλικής στρατιωτικής βιομηχανίας και ένα από τα πιο ακριβά άρματα μάχης δυτικής παραγωγής, έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην πρόσφατη άσκηση της ομάδας μάχης του ΝΑΤΟ, στη Ρουμανία.

Σύγκρουση δύο γιγάντων – Η Ινδία επιβεβαιώνει πρόσφατο περιστατικό εμπλοκής με κινεζικά στρατεύματα 

 Η Ινδία επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της συγκρούστηκαν με κινεζικά στρατεύματα σε μια αμφισβητούμενη περιοχή κατά μήκος των συνόρων, στις 9 Δεκεμβρίου. Είναι το πρώτο παρόμοιο περιστατικό εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Ο Ινδός υπουργός Άμυνας Rajnath Singh ανακοίνωσε σήμερα στο κοινοβούλιο ότι κανένας Ινδός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε σοβαρά στη σύγκρουση και ότι το περιστατικό “μεταφέρθηκε σε διπλωματικό επίπεδο”. 

Είπε ότι οι στρατιώτες του Κινεζικού Λαϊκού Στρατού επέστρεψαν στις θέσεις τους λόγω της έγκαιρης επέμβασης των Ινδών στρατιωτικών διοικητών.