ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ -Το αυτοκίνητο των 1.600 χλμ/ ώρα

Το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στο έδαφος φιλοδοξεί να σπάσει το Bloodhound SuperSonic Car (SSC), πιάνοντας ταχύτητα 1.600 χιλιομέτρων ανά ώρα.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του CNN, το όχημα είναι φτιαγμένο από τιτάνιο, ίνες άνθρακα και είναι σχεδιασμένο να κινείται πιο γρήγορα από σφαίρα.

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: ΚΥΚΝΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ

'Εχουν αναφερθεί περιστατικά όπου κύκνοι επιλέγουν να αυτοκτονήσουν σε περίπτωση που το ταίρι τους πεθάνει.
'Ομως αυτή τη φορά, πρόκειται για ένα νεαρό πουλί, το οποίο έβαλε το κεφάλι του στο νερό μέχρι να πνιγεί, δίπλα στο άψυχο κορμί της μητέρας του.

Λούκα Κατσέλη: «Εμείς θα βάλουμε τους όρους της διαπραγμάτευσης, όχι οι Ευρωπαίοι»

Οι όροι της διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη θα τεθούν από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από τους δανειστές, δηλώνει μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» η πρώην υπουργός, συνεργαζόμενη σήμερα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λούκα Κατσέλη.

Ο Κ. Τσουκαλάς επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο καθηγητής Κ. Τσουκαλάς θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δεύτερη θέση η καθηγήτρια κυρία Ράνια Αντωνοπούλου, στην τρίτη ο υπεύθυνος Τύπου του κόμματος κ. Πάνος Σκουρλέτης, στην τέταρτη η απολυμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ κυρία Αγλαΐα Κυρίτση και στην πέμπτη ο απόστρατος στρατηγός κ. Νικόλαος Τόσκας.

Με εκπλήξεις το Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας... Εκτός οι Χρ. Λαζαρίδης, Στ. Παπασταύρου, Ανδ. Παπαμιμίκος - Στην τρίτη θέση η Νίκη Κεραμέως

Εκπλήξεις της τελευταίας, κυριολεκτικά, στιγμής επιφυλάσσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών. Μετά από κυοφορία ημερών και ενώ ήταν σχεδόν βέβαιη η συμμετοχή σε εκλόγιμη θέση του Χρύσανθου Λαζαρίδη, υπό την πίεση και των έντονων εσωκομματικών αντιδράσεων, ο στενός πρωθυπουργικός σύμβουλος δεν θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Το Επικρατείας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Ο πρώην Πρόεδρος του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ενώ στη δεύτερη θέση θα είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και νυν εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ

Δόθηκε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο επικρατείας του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ & ΜΑΡΣ, που αποτελείται από νεότερους και ιστορικά στελέχη της κομμουνιστικής και επαναστατικής Αριστεράς. Βασική στόχευση του συνδυασμού είναι η έξοδος από το ευρώ και από τα υπόλοιπα κέντρα (ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.λπ.).
Στο ψηφοδέλτιο, που δεν έχει επικεφαλής, οι υποψήφιοι είναι:

Το ψηφοδέλτιο Επικράτειας του ΠαΣοΚ

Ένας συνδυασμός ιστορικών και νέων στελεχών του ΠαΣοΚ καθώς και προσώπων που σηματοδοτούν το εύρος της παράταξης αποτελεί το ψηφοδέλτιο Επικράτειας του ΠαΣοΚ - Δημοκρατική Παράταξη. 

ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΪΟΝ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΥΣΟΝ *ΑΚΟΥΣΟΝ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΚΑΝΕΙ 50 ΕΚΑΤ,ΕΥΡΩ.

Επίθεση σε ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Αργύρης Ντινόπουλος, με αφορμή τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν τα κόμματα εναντίον του, για τις δηλώσεις που έκανε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών για τον Φώτη Κουβέλη.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ ** «Help me vote»: Κάντε το τεστ για να δείτε τι θα ψηφίσετε

Να βοηθήσει τους αναποφάσιστους να επιλέξουν το κόμμα που θα ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου υπόσχεται ένα τεστ-κουίζ που δημιούργησαν οι καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ.κ. Ιωάννης Ανδρεάδης και Θόδωρος Χατζηπαντελής.
«Help me vote»: Κάντε το τεστ για να δείτε τι θα ψηφίσετε

Δ. ΜΑΡΔΑΣ Αποκαλυπτική έκθεση: Πώς γίνεται το λαθρεμπόριο στα καύσιμα - Ο ρόλος της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και των Σκοπίων

Τους «δρόμους» του λαθρεμπορίου των καυσίμων με έμφαση στις εικονικές εξαγωγές και τα ναυτιλιακά καύσιμα, αποκαλύπτει νέα μελέτη του καθηγητή Δ. Μάρδα για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Βόμβα στην εξόρυξη ελληνικού πετρελαίου - Η κατάρρευση των τιμών απειλεί τον διαγωνισμό για Ιόνιο και Κρήτη

Ραγδαίες ανακατατάξεις στον κλάδο των πετρελαϊκών εταιρειών φέρνει η κατάρρευση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, με περικοπές δισεκατομμυρίων δολαρίων στα επενδυτικά τους σχέδια, μαζικές απολύσεις εργαζομένων, ζημίες για πολλούς από τους πολυεθνικούς κολοσσούς, κλείσιμο κοιτασμάτων, εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ανακοίνωσε το Ποτάμι


Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος ανακοίνωσε το Ποτάμι.
  1. Παναγιώτης Καρκατσούλης, βραβευμένος ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός στον κόσμο. Διδάσκει, γράφει και εργάζεται για διοικητικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ίδρυσε και διευθύνει το Ινστιτούτο Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών (www.inerp.gr).

Π. Καμμένος: Η εξαθλίωση πρέπει να σταματήσει στις 25 Ιανουαρίου


«Η εξαθλίωση της μεσαίας τάξης, η διάλυση του επιπέδου ζωής και επιβίωσης των συνταξιούχων, η τεράστια ανεργία με την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, πρέπει να σταματήσουν στις 25 Ιανουαρίου» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο Αγορά.

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της παράταξης Πράσινοι – ΔΗΜΑΡ

Επικεφαλής ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός - Η Όλγα Θεοδωρικάκου, πολιτική επιστήμονας στη δεύτερη θέση - Στην τιμητική τελευταία ο Μιχάλης Σαμπατακάκης, «ιστορικό στέλεχος ανανεωτικής αριστεράς και οδοντίατρος »
Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της παράταξης Πράσινοι – ΔΗΜΑΡ. Επικεφαλής, όπως είχε γίνει εδώ και μέρες γνωστό, τίθεται ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ενώ στη δεύτερη θέση είναι η πολιτική επιστήμονας Όλγα Θεοδωρικάκου. 

Σαμαράς: Είμαστε στο τέρμα της διαδρομής - Θα μπούμε στη λεωφόρο της ανάπτυξης

«Εμείς δεν θα γονατίσουμε. Δεν έγιναν όλες αυτές οι θυσίες του ελληνικού λαού για να σταματήσουμε τώρα. Είμαστε στο τέρμα αυτής της διαδρομής. Θα το ξεπεράσουμε και θα μπούμε στη μεγάλη πια λεωφόρο της ανάπτυξης που ανοίγει η Ευρώπη για ΄μας» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Handelsblatt: Ανανεωτής της Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας;

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε, παρά τον σκεπτικισμό του Βερολίνου να βοηθήσει τη χώρα του να ανακάμψει», εκτιμά η εφημερίδα
O γερμανικός Τύπος σχολιάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της Ελλάδας και τα σενάρια για «κούρεμα» του χρέους και «Grexit». Παρόν και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Deutsche Welle:«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κατεξοχήν κόμμα των μεταρρυθμίσεων»

Η διευθέτηση του χρέους αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Ελλάδας, ενώ διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι ούτως ή άλλως αναγκαίες, αναφέρει ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός.
Τη φημολογία περί φυγής καταθέσεων και GREXIT έχουν ξεκινήσει οι ηγεσίες των νυν κυβερνητικών κομμάτων της Ελλάδας, υποστηρίζει ο υπεύθυνος της Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Γιάννης Μηλιός. Πρόκειται για μια «πράξη απελπισίας» που έχει ως στόχο να «τρομοκρατήσει» τους έλληνες πολίτες.

Αλέξης Τσίπρας στην Welt: «Εμείς οι Ελληνες θα σας σώσουμε»...Wir wollen doch auch die Rettung des Euros!

Μέσω Γερμανίας και με άρθρο στην εφημερίδα «Ντι Βελτ» συνεχίστηκε η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.Τη μετωπική αντιπαράθεση με τη γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιδιώκει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης.Tσίπρας.πηγη τα Νεα.
"Die Welt"