ΕΚΤ: Αύξηση στα 65 δισ. ευρώ του ορίου του ELA για τις ελληνικές τράπεζες


Την αύξηση του ορίου χρήσης του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας (ELA), στα 65 δισ. ευρώ, αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα το εκτελεστικό συμβούλιο.

Τρίπολη: Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων σε πέντε επαρχιακές οδούς


Αν και αποκαταστάθηκαν στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, και συγκεκριμένα στην Αργολίδα, στη Λακωνία και στη Μεσσηνία, τα προβλήματα που δημιούργησε η πρόσφατη κακοκαιρία με τις σφοδρές χιονοπτώσεις, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε πέντε επαρχιακές οδούς.

Κάμερον: Ελλάδα και Ευρωζώνη πρέπει να συνεργαστούν για την εξεύρεση λύσης


Η Ελλάδα και η Ευρωζώνη θα πρέπει να εργαστούν από κοινού για την εξεύρεση λύσης, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με βρετανικές διπλωματικές πηγές.

Ντερ Στάνταρντ: Ατρόμητος αντίπαλος ο Γ. Βαρουφάκης


«Ατρόμητο αντίπαλο που προκαλεί την τρόικα» αποκαλεί τον Γιάνη Βαρουφάκη η αυστριακή εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ στη στήλη της «Πρόσωπο της ημέρας».
Στην αρχή η εφημερίδα παραθέτει μια σειρά χαρακτηρισμών που του έχουν δοθεί ήδη από άλλα γερμανόφωνα έντυπα, όπως: «Μαχητής στο δρόμο» (Ντι Τσάιτ), «Σούπερμαν» (Μπιλντ), «Η αναγέννηση αρχαίου ανδρισμού» (Στερν),

Π. Λαφαζάνης: Πλήρης στήριξη στον αγωγό TAP


Την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στον αγωγό φυσικού αερίου TAP, και την ετοιμότητά της να εργαστεί για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίησή του, εξέφρασε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης,

Ευρωβουλευτές στηρίζουν την Αθήνα

Ευρωβουλευτές από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα - Σοσιαλιστές, Πράσινοι και Ενωτική Αριστερά, όπως ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο Γκιγιόμ Μπαλάς, ο Ερνστ Ούρτασουν, η Μαρίσα Ματίας κ.ά., ανέλαβαν πρωτοβουλία με την οποία καλούν τα κράτη μέλη και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε να συμμετάσχουν σε εποικοδομητικές  διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα,

Χημικό νέφος από έκρηξη στην Ισπανία

Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών σημειώθηκε στη βόρεια Ισπανία, στην πόλη Ιγουαλάδα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα. Η έκρηξη προκάλεσε ευρύ χημικό νέφος που συνεχίζει να απλώνεται και οι αρχές της Καταλονίας κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Ο Φαλσιανί, οι σκιώδεις χορηγοί και οι «καταδότες»

Συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο οι μετασεισμικές δονήσεις από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τους μεγαλοκαταθέτες της ελβετικής θυγατρικής τής HSBC, της «βαριάς βιομηχανίας της φοροδιαφυγής», όπως την αποκάλεσε χθες μέσα στο βρετανικό Κοινοβούλιο ο επικεφαλής των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ.

Συμφωνία για εκεχειρία και κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Συμφωνία για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία υπεγράφη έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στον Μινσκ της Λευκορωσίας.
Οι ηγέτες της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας ανακοίνωσαν την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός από τις 15 Φεβρουαρίου.

Συμφωνία για εκεχειρία και κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Συμφωνία για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία υπεγράφη έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στον Μινσκ της Λευκορωσίας.
Οι ηγέτες της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας ανακοίνωσαν την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός από τις 15 Φεβρουαρίου.

Πορτογάλοι καλούν τον Κοέλιου να μην ταπεινώνει την Ελλάδα

Με την εκτίμηση ότι η αντίληψη πως «η πολιτική λιτότητας πρέπει να συνεχιστεί ως έχει» είναι αντιπαραγωγική, 32 προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα, συνδικαλιστές, επιχειρηματίες και πανεπιστημιακοί, καλούν τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέντρο Πάσους Κοέλιου να χαλαρώσει τη στάση του έναντι της Ελλάδας.

Ποιες οι ριζικές αλλαγές στο δημόσιο που προανήγγειλε ο Γ. Κατρούγκαλος

Ριζικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά την πρώτη συνάντησή του με τους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου, ενώ τόνισε ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα καταθέσει νομοσχέδιο για την άμεση

Μ.Χρυσοβελώνη: Βροντερό όχι στη μνημονιακή πολιτική

«O ελληνικός λαός για μια ακόμη φορά, με τη συμπαράσταση και των Ευρωπαίων πολιτών, έδωσε το μήνυμα ότι η αξιοπρέπεια των Ελλήνων περισσεύει», δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή τις δύσκολες διαπραγματεύσεις της Ελλάδας στο έκτακτο Eurogroup.

Μητρόπουλος: «Κατάπτυστο» το προσχέδιο της κοινής δήλωσης του Eurogroup

Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για την απόρριψη του προσχέδιου της κοινής δήλωσης του Eurogroup, έδωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, χαρακτηρίζοντάς το «κατάπτυστο νομικό και όχι πολιτικό κείμενο».

Τσίπρας από Βρυξέλλες: Βιώσιμη λύση για να γιατρέψουμε τις πληγές της λιτότητας (Video)

Στην ανάγκη να μπει τέλος στη λιτότητα και να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης στάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδος Κορυφής.

Το Spiegel αισιοδοξεί: Τολμά η Μέρκελ τον συμβιβασμό

Την θέλησή της να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση με την Ελλάδα τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος λίγο πριν αρχίσει η σύνοδος κορυφής των Βρυξελλών
Την θέλησή της να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση με την Ελλάδα τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος λίγο πριν αρχίσει η σύνοδος κορυφής των Βρυξελλών.

Εκτός ελέγχου η ΝΔ μετά το «μυστικό δείπνο»

Το μυστικό δείπνο Γιαννάκου την ώρα της απουσίας Σαμαρά στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΕΛΚ. Οι προκλήσεις και οι αποκλεισμοί με νόημα.
«Δεν κρατιούνται πολλοί στη ΝΔ», ήταν η αναφορά στελέχους του κόμματος στο Thetoc με αφορμή το χθεσινό δείπνο στελεχών και βουλευτών του κόμματος στην «Αθηναΐδα», μετά από πρόσκληση της Μαριέττας Γιαννάκου,

Η αλήθεια των αριθμών: Μόνο το 11% των μνημονιακών δανείων χρηματοδότησε απευθείας τις ανάγκες των Ελλήνων

Εκτενείς συζητήσεις έχουν γίνει στην Ελλάδα, για το που καταλήγουν τελικά τα χρήματα που φτάνουν στη χώρα μας, μέσω τον δανείων που προβλέπει το μνημόνιο. Παρατηρώντας τους αριθμούς, φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων, λίγο μετά την παραλαβή τους... φεύγουν πάλι από την χώρα.

Σύνοδος Κορυφής. Ο Τσίπρας για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τη Μέρκελ

Σήμερα 6:02 μμ EET
Όταν ο Ολάντ γνώρισε τον Τσίπρα στην Άνγκελα Μέρκελ
Σύντομο διάλογο στη διάρκεια του καθιερωμένου «γύρου του τραπεζιού», πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ είχαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγγελα Μέρκελ.

Eλληνίδων «μανία» για… «50 αποχρώσεις του γκρι» | Σήμερα η πρεμιέρα -50 SHADES OF GREY TRAILER (GREEK SUBS)

Το επικοινωνιακό παιχνίδι προώθησης της ταινίας αποδίδει… χρυσό. Η πρόοδος προπώλησης στους ελληνικούς κινηματογράφους έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, συγκεντρώνοντας μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την εταιρία διανομής UIP, 30.000 αγορασμένα εισιτήρια• σε μια αγορά που ως γνωστόν η προπώληση δεν είναι μια πρακτική που λειτουργεί.

Η ΑΕΚ, επιπέδου Σούπερ Λίγκας, κυριάρχησε στο Καραϊσκάκη κι από τύχη δεν κέρδισε τον «μπλαζέ» και... αδιάβαστο Ολυμπιακό! Βιντεο.

Παίζοντας με μεγάλη ψυχή, πάθος, ουσία και πλάνο απέναντι σε έναν πολύ κακό και... αδιάβαστο Ολυμπιακό, η ΑΕΚ σαφώς και αδικείται με το 1-1 στο Καραϊσκάκη αφού προηγήθηκε στο σκορ με τον Αραβίδη, είχε δοκάρι κι άλλες φάσεις για άλλα γκολ και ισοφαρίστηκε από...

Σύνοδος Κορυφής. Ο Τσίπρας για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τη Μέρκελ

Σήμερα 6:02 μμ EET
Όταν ο Ολάντ γνώρισε τον Τσίπρα στην Άνγκελα Μέρκελ
Σύντομο διάλογο στη διάρκεια του καθιερωμένου «γύρου του τραπεζιού», πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ είχαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγγελα Μέρκελ.