Σκάνδαλο με εμβολιασμούς στην Αργεντινή: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας Είπε σε φίλους του να πάνε να εμβολιαστούν εκτός σειράς.

 

Ο υπουργός Υγείας της Αργεντινής, ο Χινές Γκονσάλες Γκαρσία, παραιτήθηκε την Παρασκευή κατ’ απαίτηση του προέδρου της χώρας, του Αλμπέρτο Φερνάντες, μετά τις αποκαλύψεις κατά τις οποίες πρότεινε σε φίλους του να πάνε να εμβολιαστούν εκτός σειράς, χωρίς να μπουν στη διαδικασία να κλείσουν ραντεβού.

«Παραιτούμαι από τη θέση μου στο υπουργείο Υγείας κατόπιν του ρητού αιτήματός σας», ανέφερε ο κ. Γκονσάλες Γκαρσία στην επιστολή παραίτησης που υπέβαλε στον αρχηγό του κράτους.

Ισραήλ: Πλησιάζουν το 50% οι εμβολιασμένοι- άνοιξαν τμήματα της οικονομίας

 

Το Ισραήλ άνοιξε τμήματα της οικονομίας, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αρχή της επιστροφής στους κανονικούς ρυθμούς ζωής, χάρη στην εκστρατεία ανοσοποίησης στο πλαίσιο της οποίας έχουν χορηγηθεί εμβόλια κατά της COVID-19 σχεδόν στον μισό πληθυσμό της χώρας.

Τα καταστήματα ήταν ανοικτά για όλους το πρωί, όμως πρόσβαση σε χώρους αναψυχής όπως γυμναστήρια και θέατρα θα έχουν οι εμβολιασμένοι ή όσοι που έχουν αναρρώσει από τη νόσο και θεωρείται ότι έχουν ανοσία - και διαθέτουν το πιστοποιητικό Green Pass («Πράσινο Πάσο») που χορηγείται μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα από το υπουργείο Υγείας.

Τσίπρας: «Απόπειρα συγκάλυψης» στην υπόθεση Λιγνάδη

 

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στο «επιτελικό κράτος» με αφορμή ιδίως την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τέσσερις περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς (TRT, ΙΟΝΙΑΝ TV, STAR Κεντρικής Ελλάδας, Κρήτη TV).

Η πρόσφατη κακοκαιρία «ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι αυτό που διαφήμισε ο κ. Μητσοτάκης ως επιτελικό κράτος ήταν χίμαιρα. Το επιτελικό κράτος κατέρρευσε... Για πρώτη φορά είδαμε να μένουν χιλιάδες νοικοκυριά δίχως ρεύμα».

ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΣΜΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ

Μια κυβέρνηση προπαγάνδας, εχει κάνει ολο το Έθνος τσιφλίκι της, διορίζοντας ολους τους δικούς τους σε θέσεις κλειδια, κ δεν έχει καν την «τσιπα» να υποδυθεί την δημοκρατική της υπόσταση. Ευθαρσώς επιβάλει τον ενα νόμο μετά τον άλλο, κ δεν ιδρώνει τ αφτί τους. Οσο για την απάντηση «επικοινωνιακο τρικ» του πρωθυπουργού στην Ζετα Δούκα, ειδαμε ολοι ποσο σοβαρά ελαβε υπόψην τα αιτήματα της-μας. 

Δεν εχουν κάνει την παραμικρή ενέργεια για να διευκολύνουν τον αγωνα των θυματων, μια εισαγγελεια σε πληρη υπνωση, μια ομιχλη κ σιγη απο το Μαξιμου, κ το καζανι βραζει.