Κόπα Άφρικα: Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης – Δείτε βίντεο Πανηγυρικό το κλίμα στο Καμερούν

 Μετά τον χαμό που έγινε το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με το αν θα διεξαχθεί κανονικά και αν οι ευρωπαϊκές ομάδες θα επιτρέψουν στους παίκτες τους να συμμετέχουν, το 33ο Κόπα Άφρικα αρχίζει στο Καμερούν με μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης, στην οποία… υπήρχε και ένα γιγαντιαίο λιοντάρι στον αγωνιστικό χώρο. Πανηγυρικό το κλίμα, με τους Αφρικανούς να θεωρούν νίκη το γεγονός ότι η διοργάνωση γίνεται κανονικά παρά την ανησυχία που υπήρχε.

Σαουδική Αραβία: Η πριγκίπισσα Μπασμά Μπιντ Σαούντ αφέθηκε ελεύθερη μετά από 3 χρόνια φυλάκισης

 Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας άφησαν ελεύθερες την πριγκίπισσα Μπασμά Μπιντ Σαούντ και την κόρη της που κρατούνταν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας χωρίς κατηγορία για σχεδόν τρία χρόνια.

Η πριγκίπισσα συνελήφθη τον Μάρτιο του 2019 καθώς ετοιμαζόταν να πετάξει στην Ελβετία για ιατρική θεραπεία.

Δεν έγινε ποτέ γνωστό γιατί φυλακίστηκε καθώς ούτε αυτή ούτε η κόρη της Σουχούντ κατηγορήθηκαν για οποιοδήποτε έγκλημα.

Κάποιοι εικάζουν ότι η φυλάκισή της μπορεί να σχετίζεται με τις θέσεις της υπέρ των ανθρωπιστικών ζητημάτων και της συνταγματικής μεταρρύθμισης.

Ηχηρό μήνυμα της Άρσεναλ που αγωνίστηκε με άσπρες εμφανίσεις

 Το δικό της μήνυμα δίνει στον αποψινό αγώνα της η Άρσεναλ, εναντίον της Νότιγχαμ Φόρεστ για το Κύπελλο Αγγλίας.

Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα, είτε από κοντά είτε από την τηλεόραση είδαν τους Λονδρέζουν να φορούν κάτασπρες εμφανίσεις χωρίς τίποτα πάνω στη φανέλα.

Οι εμφανίσεις δεν θύμιζαν σε τίποτα τα φυσιολιγικά χρώματα της ομάδας. Ο λόγος που το έκανε αυτό η Άρσεναλ είναι για την καμπάνια «όχι άλλο κόκκινο» και έγινε για να αντιδράσουν κατά της εγκληματικότητας των νέων και των εγλημάτων με μαχαίρι που μαστίζουν το Λονδίνο.

Γιακούτσκ: Η πιο κρύα πόλη του πλανήτη όπου το Γενάρη το θερμόμετρο αγγίζει τους -42 βαθμούς

 Η Kiun B είναι μια γνωστή vblogger και έχει καταγωγή από το Γιακούτσκ της Σιβηρίας, την πόλη που θεωρείται η πιο κρύα του πλανήτη. Το Γιακούτσκ είναι η πρωτεύουσα της ρωσικής Δημοκρατίας των Σαχά, βρίσκεται κάπου στα βορειοανατολικά της Ρωσίας, στο βάθος της Σιβηρίας και μόλις 450 χιλιόμετρα νότια του Αρκτικού Κύκλου.

Η νεαρή επισκέφτηκε τη γενέτειρά της, προκειμένου να πραγματοποιήσει μερικά πολύ διασκεδαστικά πειράματα σχετικά με την ακραία ψύχρα του χειμώνα.

Δήμαρχοι της Θράκης «αγκαλιά» με… πρωτοπαλίκαρα του Ερντογάν!

 

Με αφορμή εκδήλωση στην Άγκυρα για την προώθηση βιβλίου που καταγράφει τη ζωή του Αχμέτ Σαδίκ, πολιτικού και πρώην βουλευτή, με καταγωγή από τη Ροδόπη

Απίστευτη πρόκληση από δημάρχους της Θράκης, που θέλησαν ακόμη μία φορά να δείξουν τις… σχέσεις τους με την Τουρκία και να φωτογραφηθούν με στελέχη του Ερντογάν, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου της ζωής του Αχμέτ Σαδίκ!

Χαμός σε θεατρική παράσταση με ατάκα του Ζουγανέλη για τη Σταμάτη!

 

Σείστηκε το θέατρο από το δυνατό χειροκρότημα

Στο Θέατρο Βέμπο παίζεται μια εξαιρετική παράσταση με τίτλο «Η κυρία Επιθεώρηση». Η συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάζει ξεχωριστές στιγμές από την ιστορία της Ελληνικής Επιθεώρησης στις αρχές της δεκαετίας του 1910 έως λίγο μετά την μεταπολίτευση.

«Ναι μεν, αλλά… όχι», από τις ΗΠΑ για τον EastMed – Λένε ότι θέλουν προώθηση τεχνολογιών καθαρής ενέργειας

 

Ο EastMed όνειρο ήταν και πέρασε, όνειρο ήταν και πάει...

Ένα non paper του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ελληνική κυβέρνηση -με τυπικό, όπως σημειώνεται, αποδέκτη τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ Γιάννη Σμυρλή– γνωστοποίησε την άρνηση της Ουάσινγκτον να στηρίξει το εγχείρημα του αγωγού EastMed.

Η πληροφορία αυτή προκάλεσε αντιδράσεις καθώς ο λόγος του non paper αυτού, φερόταν να είναι πως ο αγωγός, που μετατρέπει τη χώρα μας σε ενεργειακό παίκτη Ασίας και Ευρώπης, «δημιουργεί εντάσεις» στην περιοχή!