Πολιτισμός Σινεμά: Παγερός στρατιώτης, βίαιο ακρωτήρι και ένας τρελός πολιτικός


Ο Κάπτεν Αμέρικα επιστρέφει δριμύτερος και πιο τολμηρός, δύο έμπειροι αστυνομικοί αναζητούν έναν στυγερό δολοφόνο σε ένα βρώμικο κι επικίνδυνο κύκλωμα βίας και παρανομίας, ένας τρελός φιλόσοφος αποδεικνύεται ο ικανότερος πολιτικός και ένας αλληγορικός Μυστικός Δείπνος καταγγέλλει σαρκαστικά την υποκρισία και την καταπίεση στα κινηματογραφικά πλάνα αυτής της εβδομάδας.

10.620 ευρώ πουλήθηκε σε δημοπρασία αυτόγραφο ποιήματος του Κ. Π. Καβάφη


Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοπρασίας που πραγματοποίησε ο οίκος Π. Βέργος με σπάνια βιβλία, έγγραφα, χειρόγραφα, φωτογραφίες και χαρακτικά στο ξενοδοχείο Athens Plaza,  στην πλατεία Συντάγματος.

Ο θρυλικός Έρικ Μπάρτον στο Rockwave Festival Ανακοινώθηκαν επίσημα Calexico και Woodkid


Οι Έρικ Μπάρτον, Calexico και Woodkid είναι τα πρώτα ονόματα που ανακοινώθηκαν στη σύνθεση του φετινού Rockwave Festival.
Ο θρύλος της ροκ, ψυχή και front-man των σπουδαίων «The Animals» και αργότερα των «War», ο αειθαλής Έρικ Μπάρτον, ένας από τους «100 σημαντικότερους τραγουδιστές όλων των εποχών» σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, με περισσότερα από 50 χρόνια καριέρας στη μουσική, είναι το πρώτο μεγάλο όνομα που ανακοινώθηκε για το Rockwave Festival.

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου Αναίρεση του βουλεύματος για «Energa» και «Hellas Power»

Η ζημία που έχουν προκαλέσει στο Δημόσιο εκτιμάται στα 270 εκατομμύρια ευρώ
Αναίρεση άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του βουλεύματος  με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών 19 στελέχη των εταιρειών «ENERGA» και «HELLAS POWER», αντιμετωπίζοντας κακουργήματα τα οποία επισύρουν ποινές μέχρι και ισόβιας κάθειρξης.

Ποιος αποφάσισε τη ρύθμιση Γιατί τα γράμματα στο πληκτρολόγιο είναι ανακατεμένα;

Ο Latham βρήκε λύση για να… μπερδέψει τις γραμματείς
Κοιτάζοντας το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, αλλά και των παλαιότερων γραφομηχανών, θα διαπιστώσετε ότι…τα «Q, W, E, R, Τ και Υ» είναι τα πρώτα έξι γράμματα, ενώ όλα είναι μπερδεμένα μεταξύ τους! Ποιος, όμως, αποφάσισε τη ρύθμιση αυτή και για ποιο λόγο ανακάτεψε τα γράμματα;

Μέριλιν Μονρόε: Σήκωνε βάρη και διάβαζε Ντοστογιέφσκι

Φωτογραφίες ντοκουμέντα: Το σώμα κλεψύδρα της θρυλικής ξανθιάς που πόθησαν εκατομμύρια άντρες στον κόσμο, ήταν αποτέλεσμα σκληρής προπόνησης και αυστηρής δίαιτας.

Γκρίλο σε ιερόδουλη: Άφησε τους δρόμους και βγες στο Διαδίκτυο

«Εμείς του Κινήματος Πέντε Αστέρων είμαστε ανοιχτοί σε πιο προχωρημένες λύσεις», δήλωσε ο αντισυστημικός ηγέτης
Μία απρόσμενη συνάντηση είχε ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων της Ιταλίας, Μπέπε Γκρίλο.

Emanuela de Paula: Φορώντας τα πιο σέξι μαγιό

H Emanuela de Paula ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέλο από το 2004, στα 14 της χρόνια, όταν την ανακάλυψε υπεύθυνος μεγάλου πρακτορείου την ώρα που ψώνιζε σε κατάστημα
Φορώντας τα νέα μαγιό για το καλοκαίρι που έρχεται γνωστής εταιρείας φωτογραφήθηκε η καλλονή Emanuela de Paula, η οποία είναι ένα από τα κορυφαία και καλοπληρωμένα τοπ μόντελ.

Φωτογραφίες: Όταν η Leslie Mann χούφτωσε την Cameron Diaz

Η 42χρονη ηθοποιός δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί μπροστά στην εντυπωσιακή εμφάνιση της συμπρωταγωνίστριάς της
Εκθαμβωτική και πανέμορφη εμφανίστηκε η Cameron Diaz στην βρετανική πρεμιέρα της ταινίας με τίτλο «The Other Woman».

Δείτε την Ελένη Φουρέιρα με τον Μάικλ Τζόρνταν

Νέες φωτογραφίες από το ταξίδι της στην Αμερική
Στην Αμερική βρίσκεται αυτές τις μέρες για τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της με τον Νίκο Οικονομόπουλο σε Ατλάντικ Σίτι και Σικάγο η Ελένη Φουρέιρα.

Ιταλία: Στην κουζίνα συνταξιούχου κρέμονταν πίνακες του Γκογκέν και του Μπονάρ που εκπλάπησαν το 1970 από το Λονδίνο .

Επί 40 χρόνια αγνοούσε την αξία των έργων - Είχαν κλαπεί  το 1970 από το Λονδίνο
Τα έβλεπε καθημερινά ανάμεσα σε ένα espresso και ένα cappuccino που ετοίμαζε στην κουζίνα του, χωρίς ποτέ να διανοηθεί ότι αξίζουν εκατομμύρια ευρώ… Ο λόγος για δύο πίνακες του Πολ Γκογκέν και του Πιερ Μπονάρ που εκπλάπησαν το 1970 από το Λονδίνο και βρίσκονταν στην κατοικία ενός ηλικιωμένου άνδρα στην Ιταλία.

8,2 Ρίχτερ Εικόνες... αποκάλυψης από το σεισμό στη Χιλή

Αυτοκίνητα έπεσαν στο κενό, βάρκες... βγήκαν στη στεριά, δρόμοι κόπηκαν στα δύο, γέφυρες κατέρρευσαν από το μέγα-σεισμό
Φωτογραφίες που... κόβουν την ανάσα αποτυπώνουν τις τραγικές στιγμές που ζουν τα τελευταία 24ωρα οι κάτοικοι της Χιλής, μετά τον φονικό σεισμό των 8,2 Ρίχτερ που άφησε στο τρομακρτικό του πέρασμα έξι νεκρούς.

Γαλλικά ΜΜΕ: Γιατί βλέπουν ως «μάννα εξ ουρανού» την υπουργοποίηση της Σεγκολέν

Τρίβουν τα χέρια τους οι αρχισυντάκτες περιοδικών και εφημερίδων από χτες - «Όταν δύο πολιτικοί έχουν ερωτικό παρελθόν και θα πρέπει να συνεργαστούν, αυτό είναι μειονέκτημα ή πλεονέκτημα;" αναρωτιέται η "Le Figaro"
Η υπουργοποίηση της πρώην ερωμένης του Ολάντ είναι το... μάννα εξ ουρανού για τα γαλλικά ΜΜΕ, σύμφωνα με το περιοδικό "Closer"

ΔΕΗ: Από 1η Απριλίου αυξάνεται το «χαράτσι light» για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Με επιπλέον 22 ευρώ το χρόνο θα επιβαρυνθεί κάθε νοικοκυριό - Στο οικιακό ρεύμα η χρέωση για τις ΑΠΕ διαμορφώνεται στα 26,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 20,8 που ίσχυε μέχρι 31 Μαρτίου - Διαβάστε αναλυτικά τις χρεώσεις στις υπόλοιπες κατηγορίε
Κατά 26,4 % αυξάνεται το "τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας" για τους οικιακούς καταναλωτές από 1ης Απριλίου, σύμφωνα με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Μάντσεστερ Σίτι: Πόσα έχασε το Άμπου Ντάμπι από την επένδυση

Τα κέρδη ανήλθαν στα 23,376 εκατ. λίρες αλλά οι ζημίες από το κόστος των μεταγραφών είναι συνολικά 51,621 εκατ. λίρες
Λειτουργικά κέρδη 23,376 εκατ. λίρες παρουσίασε η μεγάλη επένδυση του Άμπου Ντάμπι στο αγγλικό ποδόσφαιρο που έγινε στην έτερη μεγάλη ομάδα του Μάντσεστερ, τη Σίτι, για την περίοδο 2012-2013.

Χρυσό νόμισμα με τον Μέγα Αλέξανδρο στο Νομισματικό Μουσείο

Πιστεύεται ότι κόπηκε ως αναμνηστικό μετά τη νίκη στη Μάχη του Υδάσπη - Είναι ένα το μοναδικό σωζώμενο - Ανακαλύφθηκε μέσα σε σωρό νομισμάτων στο Αφγανιστάν
Το μοναδικό σωζόμενο χρυσό νόμισμα με το πορτραίτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της ζωής του στρατηλάτη, πιστεύει ότι ανακάλυψε μέσα από περιπετειώδεις διαδρομές ο δρ. Όσμουντ Μποπεράτσι, καθηγητής των Πανεπιστημίων Σορβόννης

Τι γράφει ο ξένος Τύπος για την υπόθεση Μπαλτάκου

Οι Financial Times αναφέρουν ότι το βίντεο εκθέτει έναν από τους πιο κοντινούς συμβούλους του πρωθυπουργού
Το γύρο του κόσμου κάνει η υπόθεση Μπαλτάκου με τα διεθνή ΜΜΕ να επισημαίνουν ότι η "ντροπιαστική συζήτηση" βυθίζει την ελληνική κυβέρνηση στο χάος φέρνοντας σε δεινή θέση τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και το δεξιό κόμμα του στις επερχόμενες εκλογές.

Θεσσαλονίκη Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον πολιτικό όμιλο «Πατρίδα» ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Βαρείς κατηγορίες κατά Αντώνη Σαμαρά - Ο όμιλος θα μετεξελιχθεί σε κόμμα - Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές δήλωσε ότι θα στηρίξει κεντροδεξιές δυνάμεις Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον πολιτικό όμιλο «ΠΑΤΡΙΔΑ», που έχει ιδρύσει και θα μετεξελιχθεί σε κόμμα, γι' αυτό βρίσκεται σε επικοινωνία με πολιτικά στελέχη και ήδη μίλησε με δύο επικεφαλής πολιτικών κινήσεων, δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.