Η λίρα αρχίζει να αυξάνεται έναντι του δολαρίου καθώς η είδηση ​​της παραίτησης της Liz Truss κυκλοφόρησε στις αγορές – με τη στερλίνα να φτάνει τα 1,13 δολάρια

 Η λίρα ήταν σε ελεύθερη πτώση καθώς η κυβέρνηση των Τόρις της Liz Truss βυθίστηκε στο χάος

  • Αλλά καθώς παραιτήθηκε στη 1.30 μ.μ., έφτασε σε μια σχετικά υγιή θέση 
  • Η κυρία Τρους και στη συνέχεια ο καγκελάριος Κουάσι Κουαρτένγκ τρόμαξαν τις αγορές με σχέδια

Η παραίτηση της Liz Truss από την πρωθυπουργία σημείωσε το ράλι της λίρας καθώς η αποχώρησή της αναζωογόνησε τις αγορές.

Ήρθε αφού μια χορωδία πολιτικών σκαρφάλωσε για να παροτρύνει τον ταλαιπωρημένο πρωθυπουργό να φύγει.

Η Truss παραιτείται μετά από μόλις 44 ημέρες στο Νο 10:

 Η Πρωθυπουργός παραδέχεται ότι δεν μπορεί να συνεχίσει μετά τις συνομιλίες κρίσης με τους αρχηγούς των Τόρις για την πλημμύρα επιστολών μομφής από θυμωμένους βουλευτές - με αντικαταστάτη που θα επιλεγεί σε μια εβδομάδα και ο Τζέρεμι Χαντ αποκλείει τον εαυτό του..

Η Λιζ Τρας παραιτήθηκε δραματικά σήμερα, παραδέχοντας την ήττα μετά τις συνομιλίες για την κρίση στην Ντάουνινγκ Στριτ με τους αρχηγούς των Τόρις. Μετά από μόλις 44 ημέρες στο Νο10, η πρωθυπουργός πήγε σε ένα αναλόγιο έξω από τη διάσημη μαύρη πόρτα για να επιβεβαιώσει την αποχώρησή της, επισφραγίζοντας τη μοίρα της ως την πιο σύντομη πρωθυπουργό στη σύγχρονη πολιτική ιστορία.

Οργή για τις βότκες του Πούτιν στον Μπερλουσκόνι - Η αντίδραση της Κομισιόν

 Την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκάλεσαν τα 20 μπουκάλια βότκας που έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τα γενέθλιά του.

Τα 20 μπουκάλια βότκας που εστάλησαν στον Ιταλό Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως δώρο γενεθλίων από τον Βλαντίμιρ Πούτιν παραβιάζουν τις ευρωπαϊκές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα μετά την εισβολή στην Ουκρανία, 

όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


UK's Truss says she will resign as PM

 LONDON, Oct 20 (Reuters) - Liz Truss said on Thursday she would resign as prime minister, brought down by her economic programme that sent shockwaves through the markets and divided her Conservative Party just six weeks after she was appointed.

A leadership election will be completed within the next week to replace Truss,

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί διέλυσαν τα πάντα - Το Κίεβο ανακοίνωσε που θα γίνουν περικοπές ενέργειας

 Η συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο μειώθηκε κατά 81%!

Το Κίεβο προχωράει σε περικοπές ενέργειας καθώς οι ρωσικοί βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές στις ενεργειακές υποδομές.

Ποιοι περιορισμοί έχουν εισαχθεί στις περιφέρειες:

Κίεβο — τα λεωφορεία ανέλαβαν τις διαδρομές αντί για τρόλεϊ. Έχουν ήδη εμφανιστεί χρονοδιαγράμματα κυλιόμενων μπλακ άουτ στην πόλη και την περιοχή, τα οποία θα εισαχθούν εάν η Ukrenergo χρειαστεί να εξισορροπήσει το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας.

Θεσσαλονίκη: Γέμισε ο ουρανός με Rafale, Mirage και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας (βίντεο)

 Οι δοκιμαστικές διελεύσεις για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (20/10)

Με αεροσκάφη Rafale και Mirage αλλά και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας γέμισε το μεσημέρι της Πέμπτης (201/10) ο ουρανός της Θεσσαλονίκης.

Η εντυπωσιακή διέλευση αυτή έγινε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ισπανία: Πέντε ηλεκτρογεννήτριες στην Ουκρανία στέλνει η κυβέρνηση

 Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη την αποστολή πέντε ηλεκτρογεννητριών στην Ουκρανία, όπου οι ρωσικές επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή έχουν αφήσει στο σκοτάδι περισσότερες από χίλιες πόλεις και αναμένονται περιορισμοί στην ηλεκτρική ενέργεια από σήμερα Πέμπτη, σημειώνει το AFP.

«Δεδομένων των πρόσφατων ρωσικών επιθέσεων στην ηλεκτρική υποδομή που έχουν επηρεάσει σοβαρά την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε Ουκρανούς πολίτες, το Υπουργείο Άμυνας θα στείλει αμέσως γεννήτριες σε αυτή τη χώρα»,  αναφέρει δελτίο τύπου του υπουργείου.

Λιζ Τρας: 44 θυελλώδεις ημέρες στην πρωθυπουργία της Βρετανίας ― Οι 12 ημερομηνίες – «σταθμοί»

 Πριν και από την ανακοίνωση της παραίτησής της, η κατάσταση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Λιζ Τρας έδειχνε ολοένα και λιγότερο βιώσιμη, μέσα στο χάος που έχει προκληθεί.

Η Λιζ Τρας εξελέγη, στα 47 της χρόνια, για να αντικαταστήσει τον Μπόρις Τζόνσον, μετά την από ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Συντηρητικού κόμματος με 81.326 ψήφους έναντι 60.399 του αντιπάλου της, του Ρίσι Σουνάκ.

– 6 Σεπτεμβρίου –

Η Τρας έγινε επισήμως πρωθυπουργός αφού συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η οποία της ζήτησε να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

Παναμάς: Σεισμός 6,6 ρίχτερ στα νότια Σεισμός 6,6 ρίχτερ σημειώθηκε στον Παναμά, στα νότια της χώρας

 Σεισμός 6,6 ρίχτερ σημειώθηκε στον Παναμά, στα νότια της χώρας.

Την πληροφορία γνωστοποίησε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Ο σεισμός ήταν βάθους 13 χιλιομέτρων, πρόσθεσε σχετικά το EMSC.

Κομισιόν: H βότκα – δώρο στον Μπερλουσκόνι από τον Πούτιν παραβιάζει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

 Κομισιόν: H βότκα - δώρο στον Μπερλουσκόνι από τον Πούτιν παραβιάζει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας - «Για τα γενέθλιά μου, μού έστειλε 20 μπουκάλια βότκας και μια πολύ γλυκιά επιστολή» είχε δηλώσει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Τα 20 μπουκάλια βότκας που εστάλησαν στον Ιταλό Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως δώρο γενεθλίων από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν παραβιάζουν τις ευρωπαϊκές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα μετά την εισβολή στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ζαχάροβα: Η παράδοση όπλων στο Κίεβο φέρνει το ΝΑΤΟ πιο κοντά στη σύγκρουση με τη Ρωσία

 Η Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι η συνολική στρατιωτική βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία ανέρχεται σε 42,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο και οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία φέρνουν τις χώρες του ΝΑΤΟ πιο κοντά στην ανοιχτή σύγκρουση με τη Ρωσία.

«Φαίνεται ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ αγωνίζονται να προμηθεύσουν το καθεστώς του Κιέβου με όπλα και πυρομαχικά, να παράσχουν πληροφορίες,

Υπουργός Άμυνας Βρετανίας: Ρωσικό μαχητικό εκτόξευσε πύραυλο κοντά σε βρετανικό αεροσκάφος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

 Ο Μπεν Ουάλας, υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, ενημερώνοντας την Βουλή των Κοινοτήτων μετά το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον, επιβεβαίωσε ότι, παρά τις αρνήσεις της Τεχεράνης, τα drone καμικάζι παραδόθηκαν στην Ρωσία από το Ιράν. Ο υπουργός Άμυνας είπε επίσης ότι στις 29 Σεπτεμβρίου αεροσκάφος της βασιλικής Αεροπορίας RAF που δεν έφερε οπλισμό και ήταν σε περιπολία