Η Truss παραιτείται μετά από μόλις 44 ημέρες στο Νο 10:

 Η Πρωθυπουργός παραδέχεται ότι δεν μπορεί να συνεχίσει μετά τις συνομιλίες κρίσης με τους αρχηγούς των Τόρις για την πλημμύρα επιστολών μομφής από θυμωμένους βουλευτές - με αντικαταστάτη που θα επιλεγεί σε μια εβδομάδα και ο Τζέρεμι Χαντ αποκλείει τον εαυτό του..

Η Λιζ Τρας παραιτήθηκε δραματικά σήμερα, παραδέχοντας την ήττα μετά τις συνομιλίες για την κρίση στην Ντάουνινγκ Στριτ με τους αρχηγούς των Τόρις. Μετά από μόλις 44 ημέρες στο Νο10, η πρωθυπουργός πήγε σε ένα αναλόγιο έξω από τη διάσημη μαύρη πόρτα για να επιβεβαιώσει την αποχώρησή της, επισφραγίζοντας τη μοίρα της ως την πιο σύντομη πρωθυπουργό στη σύγχρονη πολιτική ιστορία.

Αποκαλύπτοντας ότι είχε ενημερώσει τον Βασιλιά για την απόφασή της, είπε: «Δεν μπορώ να εκπληρώσω την εντολή... Θα παραμείνω ως πρωθυπουργός μέχρι να επιλεγεί διάδοχος». Η κυρία Τρας - η οποία επέμεινε ότι ήταν «μαχήτρια, όχι παραιτημένη» μόλις πριν από 24 ώρες - είπε ότι ο διαγωνισμός ηγεσίας των Τόρις θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα. Δίνοντας την εγκωμιαστική της δήλωση, την παρακολουθούσε ο σύζυγός της Χιου. Η προσοχή στρέφεται αμέσως στη μάχη της ηγεσίας - με τον Τζέρεμι Χαντ να αποκλείεται μέσα σε λίγα λεπτά. Rishi Sunak, Η Penny Mordaunt και η Suella Braverman πιστεύεται ότι θα είναι υποψήφιοι. Τα νέα βόμβα ακολουθούν το μακελειό 24 ωρών που παραιτήθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, σύγχυση σχετικά με το αν ο αρχηγός Whip την ακολούθησε έξω από την πόρτα και βουλευτές που τσακώνονται στα λόμπι ψηφοφορίας των Commons.



https://www-dailymail-co-uk

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...