Η λίρα αρχίζει να αυξάνεται έναντι του δολαρίου καθώς η είδηση ​​της παραίτησης της Liz Truss κυκλοφόρησε στις αγορές – με τη στερλίνα να φτάνει τα 1,13 δολάρια

 Η λίρα ήταν σε ελεύθερη πτώση καθώς η κυβέρνηση των Τόρις της Liz Truss βυθίστηκε στο χάος

  • Αλλά καθώς παραιτήθηκε στη 1.30 μ.μ., έφτασε σε μια σχετικά υγιή θέση 
  • Η κυρία Τρους και στη συνέχεια ο καγκελάριος Κουάσι Κουαρτένγκ τρόμαξαν τις αγορές με σχέδια

Η παραίτηση της Liz Truss από την πρωθυπουργία σημείωσε το ράλι της λίρας καθώς η αποχώρησή της αναζωογόνησε τις αγορές.

Ήρθε αφού μια χορωδία πολιτικών σκαρφάλωσε για να παροτρύνει τον ταλαιπωρημένο πρωθυπουργό να φύγει.

Όπως ανακοίνωσε η κυρία Τρους ότι η λίρα θα εκτοξευόταν έναντι του δολαρίου φτάνοντας τα 1,13 δολάρια.

Νωρίτερα είχε αρχίσει να ανεβαίνει καθώς οι βουλευτές ξεκαθάρισαν ότι ήθελαν να παραιτηθεί. 

Οι αποδόσεις των θυλάκων - κρατικών ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου - επίσης μειώθηκαν ελαφρώς ως απάντηση στην απόφασή της.

Οι αποδόσεις του βρετανικού χρυσού 30 ετών, οι οποίες πέφτουν καθώς βελτιώνονται οι τιμές, υποχώρησαν κατά 0,44% στο 3,86% την Πέμπτη.

Οι αποδόσεις είχαν μειωθεί ακόμη περισσότερο λίγο πριν από τη δήλωση του Πρωθυπουργού στη 1.30 μ.μ., αλλά υποχώρησαν ελαφρώς.

Χθες το βράδυ ο δείκτης FTSE 100 έπεσε στο κόκκινο καθώς ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου έφτασε σε άλλο υψηλό 40 ετών τον Σεπτέμβριο.

Ο κορυφαίος δείκτης του Λονδίνου έχασε τον έλεγχο των κερδών που σημειώθηκαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα καθώς ο ενθουσιασμός μειώθηκε μετά τις ανατροπές της δημοσιονομικής πολιτικής του καγκελαρίου Τζέρεμι Χαντ.



Η ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν πάνω από τις προσδοκίες, στο 10,1% τον Σεπτέμβριο, λόγω της αύξησης των τιμών των τροφίμων, δήλωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Και ο κορυφαίος δείκτης του Λονδίνου υποχώρησε από τη διολίσθηση των μετοχών στις μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας, μετά από αναφορές που ο Τζέρεμι Χαντ θα μπορούσε να σταθμίσει την απόφαση να επιβάλει υψηλότερους φόρους στα κέρδη των δανειστών.

Οι μετοχές των τραπεζικών κολοσσών Lloyds Banking Group, Natwest και Barclays που είναι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο FTSE 100 υποχώρησαν την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην κερδοσκοπία.

Ο κορυφαίος δείκτης του Λονδίνου υποχώρησε από τη διολίσθηση των μετοχών των μεγαλύτερων τραπεζών της Βρετανίας, μετά από αναφορές που ο Τζέρεμι Χαντ θα μπορούσε να σταθμίζει την απόφαση να επιβάλει υψηλότερους φόρους στα κέρδη των δανειστών.

Ο κορυφαίος δείκτης του Λονδίνου υποχώρησε από τη διολίσθηση των μετοχών των μεγαλύτερων τραπεζών της Βρετανίας, μετά από αναφορές που ο Τζέρεμι Χαντ θα μπορούσε να σταθμίζει την απόφαση να επιβάλει υψηλότερους φόρους στα κέρδη των δανειστών.

Ο ελάχιστος προϋπολογισμός των Kwasi Kwarteng και Lix Truss αποδεκάτισε την οικονομία και τρόμαξε τις αγορές

Ο ελάχιστος προϋπολογισμός των Kwasi Kwarteng και Lix Truss αποδεκάτισε την οικονομία και τρόμαξε τις αγορές

Ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της CMC Markets UK, δήλωσε: «Οι τραπεζικές μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν δυσκολευτεί περισσότερο σήμερα λόγω των φόβων ότι θα μπορούσαν να πληγούν από έναν νέο απροσδόκητο φόρο, πέρα ​​από την τραπεζική επιβάρυνση 8% που πληρώνουν, συντελεστή εταιρικού φόρου.

«Με αυτό που θα αυξηθεί στο 25% το επόμενο έτος, φαίνεται ότι δεν υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα που οι πολιτικοί θα σκύψουν για να προσπαθήσουν να γεμίσουν διάφορες τρύπες στα δημόσια οικονομικά.

«Δεν πειράζει που κινδυνεύουν να συντρίψουν τις επενδύσεις στη διαδικασία».

Η πρωθυπουργία της Liz Truss φαίνεται να βρίσκεται σε δολοφονία σήμερα μετά από ένα άναρχο 12ωρο που είδε τον υπουργό Εσωτερικών της να παραιτείται, αναφορές για κλάματα και λυγμούς στα Κοινά για το fracking και ο ηγέτης των Tory προφανώς κυνηγούσε τον αρχηγό των Tory ενώ την παρακαλούσε να μην την να παραιτηθεί καθώς οι δικοί της βουλευτές της φώναξαν «χάλια».

Η κ. Τρας μπορεί σύντομα να είναι η πιο σύντομη πρωθυπουργός στην ιστορία, με κάποιους από τους βουλευτές της να την καλούν να πάει σήμερα το πρωί «για να σταματήσουν οι σαθρές» και η οπαδός των Τόρις Simon Hoare δήλωσε ότι έχει μόλις 12 ώρες για να σώσει τη δουλειά της.

Ωστόσο, παραδεχόμενος ότι η επιβίωσή της φαίνεται απίθανη, ο κ. Hoare είπε: «Το ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο διαδρομής - είναι μάχη σώμα με σώμα σε καθημερινή βάση».

Μετά από μόλις έξι εβδομάδες στη δουλειά, η δύναμή της εξαντλήθηκε περαιτέρω όταν

παραιτήθηκε στις 5 μ.μ. χθες το βράδυ, προφανώς μετά από έναν αγώνα 90 λεπτών με ουρλιαχτά που προφανώς ακούστηκε να αντηχεί μέσα από την πόρτα του γραφείου και στο Νο 10. Και περίπου δύο ώρες αργότερα όλα ξεκίνησαν στα Κοινά για μια ψηφοφορία που ψηφίστηκε από την Downing Street ως ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό.

Ο βουλευτής των Εργατικών Κρις Μπράιαντ είπε ότι ορισμένοι Συντηρητικοί «παρασύρθηκαν σωματικά σε άλλο λόμπι και δεχόταν εκφοβισμό» και αποκάλυψε ότι είχε «εντελώς απελπισμένους» βουλευτές των Τόρις «κλαίγοντας στον ώμο μου».

Και πρόσθεσε: «Θα υπάρξουν μεμονωμένοι βουλευτές που πήγαν για ύπνο κλαίγοντας - το ξέρω γιατί μου το είπαν».

Η Τρους και ο έκπτωτος πλέον καγκελάριος της Κουάσι Κουαρτένγκ έβαλαν σε ατύχημα την οικονομία σε έναν καταστροφικό μίνι προϋπολογισμό.

Τα περισσότερα από τα πράγματα που ανακοινώθηκαν έχουν αντιστραφεί, αλλά η εμπιστοσύνη εξακολουθεί να φαίνεται να βρίσκεται στο κάτω μέρος. 

SEE MORE

https://www-dailymail-co-uk

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...