Ανακαλύφθηκε στην Πομπηία ερωτική τοιχογραφία με θέμα την αποπλάνηση της Λήδας

Οι αρχαιολόγοι που κάνουν ανασκαφές στην Πομπηία, ανακάλυψαν μία Ρωμαϊκή τοιχογραφία που απεικονίζει τη Λήδα και τον Κύκνο, εμπνευσμένη από τον ελληνικό μύθο που καλλιτεχνήθηκε πολλάκις ανά τους αιώνες.
Η τοιχογραφία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του BBC, βρισκόταν στο σπίτι μία εύρωστης οικογένειας.
Η Πομπήια καταστράφηκε μετά την έκρηξη του Βεζούβιου, όμως συνεχίζει να εκπλήσσει με τους «θησαυρούς» που κρύβει κάτω από τις στάχτες της.
Ο μύθος θέλει τον Δία να μεταμορφώνεται σε κύκνο και να βιάζει τη βασίλισσα της Σπάρτης, Λήδα.

Η Ουγγαρία χορήγησε άσυλο στον Γκρουέφσκι

Άσυλο στον πρώην πρωθυπουργό της πΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι χορήγησε η Ουγγαρία, αναφέρει η ουγγρική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Magyar Idok.

Η εφημερίδα, η οποία δεν κατονομάζει τις πηγές της, σημειώνει ακόμα ότι η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Ασύλου της Ουγγαρίας διαπίστωσε ότι πληρούνται οι νομικοί όροι για τη χορήγηση ασύλου.
Μέχρι στιγμής, η ουγγρική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει την είδηση.

Επίθεση ΟΕΧΒΕ κατά Λαυρεντιάδη για τα ELFE

Παρέμβαση στην υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE έκανε η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας (ΟΕΧΒΕ) καταγγέλλοντας την «ανάλγητη» εργοδοσία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε βάρος των υπάλληλων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων ELFE, αλλά και τους χειρισμούς του υπόδικου επιχειρηματία, που μέσω παρένθετων εταιρειών προσπαθούσε και προσπαθεί να καταστρατηγήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση της ΟΕΧΒΕ για τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων αναφέρει τα εξής:

Πότε κυκλοφορεί το πρώτο ελληνικό προϊόν φαρμακευτικής κάνναβης

Επενδύσεις 185 εκατ. ευρώ και δημιουργία 770 θέσεων εργασίας θα φέρει η αδειοδότηση 14 επιχειρήσεων για την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας. Ήδη δόθηκαν οι δύο πρώτες άδειες και έπονται άλλες 12 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τονίζοντας ότι η χώρα μας είναι φιλική προς τις επενδύσεις, γεγονός που αποδεικνύεται από την εφαρμογή του συγκεκριμένου «αυστηρού αλλά ταυτόχρονα ευέλικτου νομοθετικού πλαισίου»,

Διορία έως τις 20 Δεκεμβρίου στην Χαλυβουργική για να πληρώσει τη ΔΕΗ

Ένα μήνα διορία έλαβε η Χαλυβουργική προκειμένου να διευθετήσει τις εκκρεμότητες της με τη ΔΕΗ σε διαφορετική περίπτωση θα σταματήσει η παροχή ρεύματος προς τη βιομηχανία.

Η εταιρεία της οικογένειας Αγγελόπουλου έχει τεράστιες οφειλές προς την εταιρεία ηλεκτρισμού και δεδομένου ότι δεν τελεί σε λειτουργία και η υψικάμινος της είναι ανενεργή η προοπτική αποπληρωμής των χρεών της είναι εξαιρετικά επισφαλής.

Το ηφαίστειο Φουέγο της Γουατεμάλας βρυχάται και πάλι

Σχεδόν 4.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν χθες να εγκαταλείψουν τις περιοχές γύρω από το ηφαίστειο Φουέγο της Γουατεμάλας, το οποίο άρχισε να εκρήγνυται με μεγάλη ένταση στη διάρκεια της νύχτας.
Το ηφαίστειο άρχισε να εκτοξεύει επικίνδυνα σύννεφα καυτής τέφρας, ποτάμια λάβας και τοξικά αέρια νωρίς το πρωί της Δευτέρας, και μέχρι στιγμής περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.
Τον Ιούνιο, οι φονικές εκρήξεις του Φουέγο είχαν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 190 ανθρώπους.

Επίθεση Τσουκαλά στον Τσίπρα για την υπόθεση Αντετοκούνμπο

Μέσω του επίσημου καναλιού της εκπομπής «Άντε Γειά» στο YouTube βγήκαν χθες στον αέρα οι Τάκης Τσουκαλάς και Άκης Βαρδαλάκης. Αυτή ήταν η πρώτη εκπομπή στην οποία ήταν παρών ο Τσουκαλάς μετά το σάλο που προκλήθηκε για τη δήλωση του σε βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Οι δυο παρουσιαστές κατήγγειλαν «άνωθεν παρεμβάσεις» προκειμένου να κοπεί η εκπομπή από το κανάλι που προβαλλόταν μέχρι πρόσφατα τονίζοντας πως όλα αυτά εντάσσονται «στην προσπάθεια κάποιων να διαβάλουν τον Τάκη Τσουκαλά, που απομόνωσαν μία λέξη από την εκπομπή που έγινε μετά το ματς της Ευρωλίγκας του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και την ‘’έφτιαξαν’’ έτσι όπως ήθελαν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις».

Αλλάζει ο καιρός με ισχυρούς βοριάδες τις επόμενες μέρες Τι αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου

Άστατο καιρό περιμένει ο Σάκης Αρναούτογλου για τις επόμενες μέρες, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία. Βροχές αναμένονται για σήμερα Τρίτη και την Τετάρτη στα δυτικά, ενώ το σκηνικό αλλάζει με κρύο από την Πέμπτη.

Την Πέμπτη σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες σε όλη τη χώρα.

Την Παρασκευή ο βοριάς θα είναι αρκετά ισχυρός. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου το Σάββατο ο βοριάς θα είναι αρκετά δυνατός και κρύος.