Η McDonald's κάνει 'ντρίπλα' για τη φορολογία στο Μεγάλο Δουκάτο

Η αμερικανική αλυσίδα ταχείας εστίασης θέλει να αλλάξει προσφέροντας όμως τα ίδια προϊόντα. Όλα αυτά υπό το βλέμμα της Ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού που εξετάζει τις φορολογικές πρακτικές της επιχείρησης.

Caremarket.gr: Συμπλήρωσε 2 χρόνια ανοδικής λειτουργίας

Το διαδικτυακό κατάστημα της Μαρινόπουλος Α.Ε. κερδίζει συνεχώς την εμπιστοσύνη των καταναλωτών
Δύο χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το διαδικτυακό κατάστημα της Μαρινόπουλος Α.Ε., Caremarket.gr. παρουσιάζοντας διεκπεραιώνοντας περισσότερες από 12.500 παραγγελίες μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2015 και εδραιώνοντας την εμπιστοσύνη των 19.000 πελατών του.

Σκλαβενίτης: Προχώρησε στην εξαγορά της Βερόπουλος,Cash &Carry Makro,αλυσίδα Χαλκιαδάκης.

Ο όμιλος Σκλαβενίτη γίνεται η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ με την εξαγορά του συνόλου των καταστημάτων της Βερόπουλος στην Ελλάδας

Ο Όμιλος Σκλαβενίτη προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με τον Όμιλο Βερόπουλου για την απόκτηση των δραστηριοτήτων του τελευταίου στην Ελλάδα.

Σόιμπλε.......: 'Παρεξήγηση' οι δηλώσεις Γκάουκ για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Τι δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σχετικά με τις δηλώσεις του Γερμανού Ομοσπονδιακού Προέδρου Γιοάχιμ Γκάουκ με φόντο τις ελληνικές αποζημιώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Τις δηλώσεις του Γερμανού Ομοσπονδιακού Προέδρου Γιοάχιμ Γκάουκ σχετικά με τις διεκδικήσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις σχολίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Forbes: Η Γερμανία πρέπει να κάνει κίνηση προς την Ελλάδα για τις πολεμικές επανορθώσεις και να σώσει το ευρώ

Εάν καταρρεύσει η Ελλάδα τότε θα πληγεί και το ευρώ, αναφέρεται σε άρθρο του το FORBES, το οποίο καλεί την Γερμανία να κάνει κάποια κίνηση προς την Ελλάδα σε σχέση με τις πολεμικές επανορθώσεις

Politico: Αυτοί οι 12 άνθρωποι κατέστρεψαν την Ελλάδα - The Dirty Dozen: 12 people who ruined Greece

Όταν ο ελληνικής καταγωγής Ιωάννης Καποδίστριας διορίστηκε πρώτος κυβερνήτης της ανεξάρτητης Ελλάδας, το 1827, δεν είχε καταλάβει πως η θέση του θα ήταν πιο δύσκολη σε σχέση με την προηγούμενη θέση που είχε αναλάβει (ΥΠΕΞ της Ρωσίας). Συνηθισμένος να εργάζεται στη διπλωματική σκηνή, σύντομα διαπίστωσε πως το όραμά του για ένα σύγχρονο ελληνικό κράτος δεν το συμμερίζονταν όλοι – ειδικά η ελίτ της επαρχίας.

Δραγασάκης σε Φρανκφούρτη, Βαρουφάκης σε Παρίσι και Βρυξέλλες

Σε τρεις παράλληλες «επιθετικές» κινήσεις προς τις ηγεσίες των τριών θεσμών προχωρά η κυβέρνηση, ώστε να υπάρξουν απτά χρηματοδοτικά αποτελέσματα, που θα δώσουν ανάσες ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.
Ο πρωθυπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά με την Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ ο Γιάννης Δραγασάκης μεταβαίνει σήμερα στη Φρανκφούρτη,

Στηρίζει Σαμαρά, προειδοποιεί Τσίπρα ο Γιούνκερ

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν, στο Βέλγιο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι «το Grexit δεν αποτελεί επιλογή», σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε σημαντικούς κινδύνους για την Ευρώπη.

Πυρετός διαβουλεύσεων κυβερνητικών στελεχών με Ευρωπαίους αξιωματούχους

 “ «Πυρετός» επαφών ανάμεσα σε Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους αναμένεται σήμερα, Τρίτη (05/05/2015), καθώς οι διαβουλεύσεις με τους εταίρους για την επίτευξη συμφωνίας μπαίνουν στην τελική ευθεία. Όλες οι εξελίξεις ”
«Πυρετός» επαφών ανάμεσα σε Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους αναμένεται σήμερα, Τρίτη (05/05/2015), καθώς οι διαβουλεύσεις με τους εταίρους για την επίτευξη συμφωνίας μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Die Welt: Αποφασισμένη για συμφωνία η Μέρκελ

Βεβαιότητα για το ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σε μία συμφωνία με τους δανειστές, αλλά και ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει προς την απαιτούμενη παροχή ρευστότητας προς την Αθήνα εκφράζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, σημειώνοντας ότι η καγκελάριος της Γερμανίας έχει πάρει τις αποφάσεις της.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: 170 χρόνια πληρώνουμε τους μητσοτάκηδες (ΓΡΑΦΗΜΑ)

Για νοοτροπία οικογενειοκρατίας και «βαθμό συγγένειας» σχετικά με προσλήψεις στη νέα κυβέρνηση έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Der Standard ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ τον Γ. Βαρουφάκη

“ Με ένα ιδιαίτερα εγκωμιαστικό άρθρο η αυστριακή εφημερίδα Der Standard αναλύει εκτενώς το γιατί η Ευρώπη χρειάζεται τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών  ”
Με ένα ιδιαίτερα εγκωμιαστικό άρθρο η αυστριακή εφημερίδα Der Standard αναλύει εκτενώς το γιατί η Ευρώπη χρειάζεται τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. 

FT: Το ΔΝΤ ζητά κούρεμα του ελληνικού χρέους

“ Για προειδοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που απευθύνθηκε προς τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης στο Eurogroup, κάνει λόγο δημοσίευμα των Financial Times ”
Για κίνδυνο απώλειας στήριξης του «προγράμματος διάσωσης» της Ελλάδας εκ μέρους του ΔΝΤ αν οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν διαγράψουν μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, κάνουν λόγο σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Νέα εμετική επίθεση του Πρετεντέρη στον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν μπορεί με τίποτα να το «χωνέψει» το «εμπάργκο» που έχει φάει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Πρετεντέρης και έτοιμο τον έχει πάντα τον καλό λόγο για το κόμμα της Αριστεράς.

 Με αφορμή το περιστατικό του προπηλακισμού του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια, ο Γιάννης Πρετεντέρης εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με το σημερινό άρθρο του στη φυλλάδα του Ψυχάρη, Τα ΝΕΑ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η κρατικοδίαιτη κυρία Ξαφά έχει το θράσος να μιλά για το «δαπανηρό δημόσιο»

Και βέβαια είναι δαπανηρό το δημόσιο. Ακριβώς επειδή τρέφει εκατοντάδες Ξαφάδες διαχρονικά, δεκάδες κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες της διαπλοκής και βέβαια κοτζάμ Γερμανία.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί βλέποντας την κυρία Ξαφά να παριστάνει την προστάτιδα της «ελεύθερης οικονομίας» (προτείνοντας στον κόσμο να εξάγει τα λεφτά του σε άλλες