ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η κρατικοδίαιτη κυρία Ξαφά έχει το θράσος να μιλά για το «δαπανηρό δημόσιο»

Και βέβαια είναι δαπανηρό το δημόσιο. Ακριβώς επειδή τρέφει εκατοντάδες Ξαφάδες διαχρονικά, δεκάδες κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες της διαπλοκής και βέβαια κοτζάμ Γερμανία.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί βλέποντας την κυρία Ξαφά να παριστάνει την προστάτιδα της «ελεύθερης οικονομίας» (προτείνοντας στον κόσμο να εξάγει τα λεφτά του σε άλλες
«ελεύθερες οικονομίες»;;) είναι ότι η κυρία Ξαφά υπήρξε εκλεκτή τρόφιμος του Ελληνικού δημοσίου. Διπλοθεσίτισα μάλιστα, αλλά η κυρία Μπακογιάννη τότε είχε βρει τον τρόπο να το παρακάμψει. Εκτός από διορισμένη σύμβουλος της τότε κυβέρνησης, είχε διοριστεί και στην Τράπεζα της Ελλάδος! Που όμως σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη, δεν εθεωρείτο «δημόσιο»! Είχαν φροντίσει βλέπετε δύο χρόνια πριν να εξαιρέσουν τις τράπεζες στις οποίες το δημόσιο δεν είχε την πλειοψηφία από το να θεωρούνται «δημόσιο».

Έτσι λοιπόν πλούτισαν εις βάρος του δημοσίου την εποχή των παχέων αγελάδων και σήμερα επανέρχονται, όχι για να λογοδοτήσουν, αλλά για να κουνήσουν το δάχτυλο στους εργοδότες τους. Όλους εμάς δηλαδή που τους πληρώναμε.

Δείτε το ντοκουμέντο:

52. Στην με αριθμό 1544/2-9-92 ερώτηση δόθηκε με το υπ’ αριθμ. 116/29-9-92 έγγραφο από την Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό η ακόλουθη απάντηση:

 «Σχετικά με την αριθμ. πρωτ. 1544/2.9.92 ερώτηση του Βουλευτού κ. Θ. Κοκελίδη αναφέρουμε τα εξής:

 Η κ. Μ. Ξαφά όταν ήρθε στην Ελλάδα προσλήφθηκε με διετή σύμβαση εργασίας στην Τράπεζα της Ελλάδος με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της τον Μάιο του 1991. Όμως σύμφωνα με το νόμο 1892/1990 (άρθρο 51) που επαναοριοθέτησε τον δημόσιο τομέα, ειδικώς για τις Τράπεζες προβλέπεται ότι στον Δημόσιο τομέα περιλαμβάνονται εφεξής μόνον οι Τράπεζες που ανήκουν στο νομικό πρόσωπο του Δημοσίου είτε στο σύνολό τους είτε κατά πλειοψηφία.

 Ειδικά για την Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με τις διατάξεις που την διέπουν, το Δημόσιο όχι απλώς δεν κατέχει το σύνολο των μετόχων της ή έστω την πλειοψηφία τους, αλλά αντιθέτως κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητώς από το καταστατικό της (άρθρο 8).

 Κατόπιν των ανωτέρω είναι φανερό ότι η επί οικονομικών θεμάτων σύμβουλος του Πρωθυπουργού δεν κατέχει δεύτερη θέση στον δημόσιο τομέα και συνεπώς δεν υπέβαλε ψευδή δήλωση, όπως κακώς – λόγω άγνοιας βασικών στοιχείων της ισχύουσας νομοθεσίας – ισχυρίζεται ο ερωτών Βουλευτής.

 Όσον αφορά τώρα τις οικονομικές απολαβές της κ. Ξαφά, πρέπει να γνωρίζετε ότι σαφώς μικρότερες από αυτές που ελάμβανε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου εργαζόταν και από όπου έφυγε με διετή άδεια άνευ αποδοχών. Η επίθεση εναντίον της, όπως και όλες οι άλλες επιθέσεις εναντίον Ελλήνων επιστημόνων, που επανέρχονται στη χώρα τους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ελληνικό κράτος, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενθαρρύνουμε την αξιοποίηση του πλούσιου ελληνικού επιστημονικού δυναμικού που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό.

 Η Υφυπουργός

 ΝΤΟΡΑ Π. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ»

ΠΗΓΗ: olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...