6ο Φεστιβάλ Κυπριακού και Ελληνικού Κινηματογράφου στη Βαρκελώνη

 Ξεκινά σήμερα το 6ο Φεστιβάλ Κυπριακού και Ελληνικού Κινηματογράφου της Βαρκελώνης στα Cinemes Girona στην καρδιά της πόλης. Στόχος του Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει ως την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, είναι να παρουσιάσει στο ισπανικό κοινό σύγχρονες κυπριακές και ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους σε μια προσπάθεια ανάδειξης των σύγχρονων καλλιτεχνικών ρευμάτων και παραγωγών από Κύπρο και Ελλάδα. 

«Νίκος Καζαντζάκης»: Παρουσίαση βιβλίου της Δρ. Αγγελικής Ταλιγκάρου για τη ζωή και το έργο του

 Στη ζωή και κυρίως στο λογοτεχνικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη αναφέρεται το νέο βιβλίο της Δρ. Αγγελικής Ταλιγκάρου με τίτλο «Νίκος Καζαντζάκης», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία εγκαινιάζοντας τη νέα σειρά «Βιογραφίες Νεοελλήνων Συγγραφέων για νέους αναγνώστες».

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 στις 6 το απόγευμα στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27 και Αλεξ. Σβώλου).

Ένθετο Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας, Αργκάιλ, Μάρλεϊ, Ερωδιός και γεύση από… Λάνθιμο

 «Το Αγόρι και ο Ερωδιός» είναι η ταινία γενικής αποδοχής που πρωταγωνιστεί αυτή την εβδομάδα παρέα με το «Αργκάιλ». 

Και οι δύο απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες θεατών. 

Οι πραγματικά μεγάλες εκπλήξεις είναι το «Πλάνο 75» που παρουσιάζει ένα δυστοπικό μέλλον για όσους έχουν περάσει στα μη παραγωγικά έτη της ζωής τους αλλά και το

Το Spotify έκλεισε νέα συμφωνία συνεργασίας για το αμφιλεγόμενο podcast “The Joe Rogan Experience” – Λέγεται ότι άγγιξε τα 250 εκατ. δολάρια

 Το Spotify έκλεισε νέα πολυετή συμφωνία συνεργασίας για το αμφιλεγόμενο podcast “The Joe Rogan Experience”, η οποία λέγεται ότι κοστίζει έως και 250 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία, η δημοφιλής εκπομπή του Rogan θα είναι πλέον διαθέσιμη και σε άλλες πλατφόρμες.

Εκτός από τη διαθεσιμότητα στο Spotify, η εκπομπή του Rogan θα είναι σύντομα διαθέσιμη και σε άλλες υπηρεσίες,

Καρλ Γουέδερς: Πέθανε ο «Απόλλο Κριντ» του Ρόκι

 Ο Καρλ Γουέδερς, ο διάσημος ηθοποιός που έπαιξε τον Απόλλο Κριντ στις ταινίες Ρόκι, πέθανε σε ηλικία 76 ετών.

Σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του ανέφερε: “Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Καρλ Γουέδερς.

Πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024. Ο Καρλ ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που έζησε μια εκπληκτική ζωή. Μέσα από τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τις τέχνες και τον αθλητισμό, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του και αναγνωρίζεται παγκοσμίως από γενιά σε γενιά. Ήταν ένας αγαπητός αδελφός, πατέρας, παππούς, σύντροφος και φίλος“.

Έκρηξη βόμβας κοντά στο Υπ. Εργασίας – Κλειστή παραμένει η Σταδίου (φωτογραφίες και βίντεο)

 Βόμβα εξερράγη στη 1:29 τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου απέναντι από το υπουργείο Εργασίας προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου σε εφημερίδα, που ενημέρωνε για την τοποθέτηση της βόμβας, η οποία εξερράγη έπειτα από 40 λεπτά.