«Νίκος Καζαντζάκης»: Παρουσίαση βιβλίου της Δρ. Αγγελικής Ταλιγκάρου για τη ζωή και το έργο του

 Στη ζωή και κυρίως στο λογοτεχνικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη αναφέρεται το νέο βιβλίο της Δρ. Αγγελικής Ταλιγκάρου με τίτλο «Νίκος Καζαντζάκης», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία εγκαινιάζοντας τη νέα σειρά «Βιογραφίες Νεοελλήνων Συγγραφέων για νέους αναγνώστες».

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 στις 6 το απόγευμα στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27 και Αλεξ. Σβώλου).

«Νίκος Καζαντζάκης»: Παρουσίαση βιβλίου της Δρ. Αγγελικής Ταλιγκάρου για τη ζωή και το έργο του

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος-συγγραφέας Ζηνοβία Σαπουνά, η αν. Καθηγήτρια Φιλοσοφίας Wai-Sisu, και το Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Έδρας Unesco στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Έλενα Αβραμίδου και η συγγραφέας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πέτρος Πετρακάκης, Πρόεδρος της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας (Π.Α.Μ.).

Θα συντονίσει ο Φώτης Κουτσαμπάρης, δημοσιογράφος, εκπρόσωπος του Οργανισμού Μαλλιάρης-Παιδεία.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η Χορωδία της Π.Α.Μ. «Οι Ριζίτες» και βιολί θα παίξει ο Γιάννης Μπιρμπίλης.

Το βιβλίο, εκτός από την ιδιαίτερη περιγραφή της ζωής και του έργου του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα και στοχαστή, περιλαμβάνει χαρακτηριστικά αποσπάσματα, ενώ εμπλουτίζεται με φωτογραφικό υλικό και στιγμιότυπα από τη ζωή του, τα οποία παραχώρησε το Μουσείο Καζαντζάκη, καθώς και με εργογραφία, ιστορικό και λογοτεχνικό χρονοπλαίσιο της εποχής που έζησε, γλωσσάριο, αποφθέγματα του Καζαντζάκη και βιβλιογραφία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...