Στις σεισμόπληκτες περιοχές του νομού Ηρακλείου ο Αλέξης Τσίπρας

 

Τις σεισμόπληκτες περιοχές του νομού Ηρακλείου, επισκέπτεται την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του έχει ως εξής:

11.30 Αρκαλοχώρι, Δήμου Μινώα Πεδιάδας

12.15 Χουμέρι, Δήμου Μινώα Πεδιάδας

12.45 Μελέσσες, Δήμου Αρχανών Αστερουσίων

14.30 Σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τους Δημάρχους του νομού Ηρακλείου στην έδρα της Περιφέρειας.

Mετά την «Αθηνά» επιτίθεται ο «Μπάλλος»

 

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Μετά την κακοκαιρία «Αθηνά», η οποία προκάλεσε προβλήματα σε πολλές περιοχές της επικράτειας, τo διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή (14-15/10) ένα νέο καιρικό σύστημα -που ονομάστηκε «Ballos»- αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

«Πρόκειται για ένα όνομα το οποίο έδωσαν οι συνάδελφοί μας από την Κύπρο. Βρίσκεται δεύτερο στη λίστα που έχουν δημοσιεύσει από κοινού η ΕΜΥ και η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου και Ισραήλ.

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε αύξηση του χρέους – Αποτρέπεται ως τον Δεκέμβριο ο κίνδυνος κήρυξης στάσης πληρωμών από το ομοσπονδιακό κράτος

 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες Τρίτη νομοσχέδιο που αυξάνει προσωρινά το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους ως τα τέλη της χρονιάς, προσφέροντας μια κάποια ανάπαυλα στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ενόψει της νέας πολιτικής μάχης, που αναγγέλλεται σφοδρή, για την αποτροπή του κινδύνου κήρυξης στάσης πληρωμών.

Το νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε μόνο από τους Δημοκρατικούς βουλευτές (219 ψήφοι υπέρ, 206 κατά), προβλέπει προσωρινή αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ κατά 480 δισεκατομμύρια δολάρια, στα 28,9 τρισεκατομμύρια.

Με… μαύρα πανιά γύρισε η Εθνική από την Σουηδία

 

Όπως στη μυθολογία όταν επέστρεφαν με μαύρα πανιά στα πλοία τους οι Αθηναίοι από την Κρήτη πληρώνοντας τον βαρύ φόρο αίματος στον Μινώταυρο, έτσι και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου επέστρεψε από την Σουηδία με μαύρα πανιά καθώς χάθηκε η πρόκριση για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Το όνειρο της συμμετοχής της Εθνικής ομάδας σε ένα ακόμη Μουντιάλ τελείωσε στη Σουηδία καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε με 2-0 από τους Σκανδιναβούς και έχασε πλέον κάθε ελπίδα για να πάρει μέρος στη τελική φάση του Κατάρ το 2022.

Στο νοσοκομείο η Φώφη Γεννηματά – Η νέα μάχη που δίνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

 

Στο νοσοκομείο εισήχθη εκτάκτως χθες βράδυ η Φώφη Γεννηματά παρουσιάζοντας σοβαρή υποτροπή στη βασική νόσο την οποία μάχεται εδώ και χρόνια. Με ανακοίνωσή της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής γνωστοποιεί πως, μετά και τη νέα περιπέτεια της υγείας της, δεν θα συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής για την ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν: 

«Η κ. Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου».

Σεισμός στην Κρήτη: Έντρομοι οι κάτοικοι με τα 6,3 ρίχτερ στη Σητεία – Ειδικοί κάνουν λόγο για ενδεχόμενο ισχυρού μετασεισμού (video)

 

Αισθητός μέχρι την Κύπρο και την Αίγυπτο ο ισχυρός σεισμός 6,3 βαθμών ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Σητεία της Κρήτης. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους δεν έχει σχέση με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου.

Σημειώθηκαν καταστροφές σε παλιά κτίσματα, ενώ έγιναν και μικρές κατολισθήσεις και υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι. Η σεισμική δόνηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή δύο εβδομάδες μετά από τον μεγάλο σεισμό στο Αρκαλοχώρι, στις 27 Σεπτεμβρίου.

Λα Πάλμα: Χειροτερεύει η κατάσταση με την έκρηξη του ηφαιστείου (Videos)

 Περίπου 800 κάτοικοι του νησιού Λα Πάλμα έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους την Τρίτη, λόγω της λάβας από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα που απειλεί τα σπίτια τους.


Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του αρχιπελάγους των Καναρίων ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι εξέδωσε «εντολή εκκένωσης» για διάφορες περιοχές της κοινότητας Λος Λιάνος δε Αριδάνε, στη δυτική πλευρά του νησιού. Προβλέπεται ότι προς τα εκεί θα κινηθεί το ποτάμι της λάβας τις επόμενες ώρες.