Αυθημερόν στις Σπέτσες με το νέο Nissan Juke

Μετά την άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας λόγω του COVID-19, η κανονικότητα έχει αρχίσει και πάλι να επανέρχεται αλλά με κανόνες.
Σίγουρα υπάρχουν ακόμα περιορισμοί, οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ωστόσο το μυαλό μας έχει ήδη αρχίσει να ταξιδεύει και θα συνεχίζει να το κάνει όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν.Το ιστορικό ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτήρια των Σπετσών
Σε 2,5 ώρες φτάνουμε Σπέτσες.

Το πιο όμορφο πρωτότυπο αυτοκίνητο

Το Tavascan Electric Concept, το ηλεκτρικό coupe SUV της Cupra που είδαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, έλαβε το μεγάλο βραβείο στον διαγωνισμό «Automotive Brand Contest», στην κατηγορία πρωτότυπων οχημάτων.
Ο εμπνευσμένος σχεδιασμός, η εκφραστική εμφάνιση, οι καθαρές γραμμές του αμαξώματος σε συνδυασμό με τις τονισμένες καμπύλες, καθώς και το κομψό και συνάμα τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό ήταν τα στοιχεία που εντυπωσίασαν τα μέλη της επιτροπής του Γερμανικού Συμβουλίου Σχεδιασμού, ο οποίος διοργανώνει τον διαγωνισμό.

"Τα lockdowns δεν είναι πια το σωστό φάρμακο"

«Ο κίνδυνος θανάτου από Covid-19 είναι χαμηλός, συνεπώς οι πολιτικοί μπορούν να διαβεβαιώσουν το κοινό ότι οι χειρότεροι φόβοι μας έχουν περάσει». Αυτό αναφέρει ο διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής Ιατρικής, Επιδημιολογίας και Στατιστικής Γιάννης Ιωαννίδης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια σε άρθρο του στους χθεσινούς «Κυριακάτικους Τάιμς του Λονδίνου», σε συνεργασία με τον Ρόχαν Σίλβα, πρώην σύμβουλο του Βρετανού πρωθυπουργού και συνεργάτη της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (LSE).

«Βόμβες» από Έλληνα καθηγητή του Χάρβαρντ: Λάθος εικόνες για τη θνητότητα από κορωνοϊό

«Όταν λέω σε φίλους και συναδέλφους ότι νόσησα από COVID19, νιώθω πως τρομάζουν. Μερικοί με συγχαίρουν που το ομολογώ, αλλά κανείς δεν διανοείται να με συναντήσει, ακόμα και αν έχει νοσήσει ο ίδιος. Υπάρχει ένας κοινωνικός αυτοματισμός που μας έχει μείνει από την εποχή της φυματίωσης και που δεν συνάδει με τον εξορθολογισμό της κοινωνίας την εποχή της πληροφορίας», αναφέρει ο καθηγητής ογκολογίας και γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ - Διευθυντής κλινικής στο Massachusetts General Hospital, Όθων Ηλιόπουλος.

Όλο και πιο ακραία η Ουγγαρία του Όρμπαν - Το κοινοβούλιο απέρριψε τη Διεθνή Σύμβαση κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Το ουγγρικό κοινοβούλιο απέρριψε την επικύρωση διεθνούς συνθήκης για την καλύτερη προστασία των γυναικών από τη βία, σύμβαση που η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν θεωρεί ότι προάγει την "καταστροφική ιδεολογία του φύλου" και την "παράτυπη μετανάστευση".
Το κείμενο αυτό, γνωστό ως "Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης" που υιοθετήθηκε το 2011 από το Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι το πρώτο υπερεθνικό εργαλείο που ορίζει νομικώς δεσμευτικά πρότυπα για την πρόληψη της βίας λόγω του φύλου.

Το «Ελληνικό Τραπέζι» επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση των ΗΠΑ

Πρεμιέρα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στους δέκτες της αμερικανικής δημόσιας τηλεόρασης (PBS) ετοιμάζεται να κάνει η τηλεοπτική σειρά «Το ελληνικό μου τραπέζι» (My Greek Table), η οποία για μια ακόμα σεζόν θα συνεχίσει να προβάλλει την ελληνική κουζίνα και τις ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις της χώρας μας.
Με ξεναγό τη γνωστή Ελληνοαμερικανίδα σεφ, Νταϊάνα Κόχυλα, ο νέος κύκλος της σειράς ταξιδεύει το αμερικανικό κοινό σε γνωστές και άγνωστες γωνιές της Ελλάδας, προσφέροντας του την ευκαιρία να γευτεί, όχι μόνο αυθεντικές γεύσεις, αλλά και τις ομορφιές, την παράδοση και τη φιλοξενία που προσφέρει η πατρίδα μας.

Έχετε τύφλωση καμπυλότητας; Παρατηρήστε καλά την παρακάτω εικόνα (Photo)

Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις γραμμές στην παραπάνω εικόνα (ή δείτε την πλήρη εικόνα λίγο παρακάτω). Τι είδους γραμμές βλέπετε; Τα ζιγκ-ζαγκ που κάνουν είναι ομαλό ή έχει γωνίες; Υπάρχουν και απλές κυματιστές γραμμές; Μήπως είναι και τα δύο μαζί; Ή μήπως όχι;
Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα από τον πειραματικό ψυχολόγο Kohske Takahashi από το Πανεπιστήμιο Chukyo της Ιαπωνίας, ονομάζεται ψευδαίσθηση “τύφλωσης καμπυλότητας” και είναι η τελευταία απόδειξη ότι δεν μπορείτε να εμπιστεύεστε πάντα τα μάτια σας...

Κορωνοϊός-Βραζιλία: Η πιο «μαύρη» μέρα από την αρχή της πανδημίας - Ακόμη 600 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες

Στη Βραζιλία καταγράφηκε νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι αρχές χθες, Τρίτη, γεγονός που δείχνει πως η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται ακόμη στη μέση της μάχης, παρότι σε ορισμένες πολιτείες η δραστηριότητα αποκαθίσταται.
Το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε χθες ότι του αναφέρθηκαν 600 θάνατοι σε ένα 24ωρο εξαιτίας της COVID-19 και 6.935 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

«Ξέφυγε» με χυδαίες εκφράσεις ο Βελόπουλος για Τσιόδρα: Είναι φυτευτός, να βάζατε τον Ιωαννίδη (Video)

Επίθεση στα όρια της χυδαιότητας από τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα με αφορμή τη χρήση της μάσκας.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος στην αρχή της κρίσης του κορωνοϊού, πήγε να εκμεταλλευτεί τους ανήσυχους πολίτες πουλώντας αντισιπτηκό που  "σταματούσε τον κορωνοϊό" μέσα από την εκπομπή του, τώρα τα έβαλε και με την επιστήμη.
«Δεν μπορεί πριν από έναν μήνα να λέτε ότι δεν χρειάζεται μάσκα και τώρα να λέτε ότι χρειάζεται. Κάτι δεν κάνετε καλά. Ή πριν λέγατε ψέμματα ή τώρα λέτε ψέμματα. Αλλά σε μια κυβέρνηση που

Κορωνοϊός: Ποιοι πολίτες χωρίς συμπτώματα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ στην Ελλάδα

Τις ειδικές ομάδες ανθρώπων που θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό ενώ δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, περιέγραψε την Τρίτη ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας.
Πρόκειται για άτομα τα οποία επιβάλλεται να γίνεται το τεστ και δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ελέγχου του πληθυσμού το οποίο έχει αναπτύξει ο ΕΟΔΥ και το εφαρμόζει μέσω των Κινητών Ομάδων Υγείας.
Όπως σημείωσε ο καθηγητής αυτή τη στιγμή, τα διαγνωστικά κριτήρια τα οποία η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έχει επεξεργαστεί, θα εκδοθούν κάποια στιγμή από τον ΕΟΔΥ και αφορούν τη νέα φάση της νόσου.

Αγία Παρασκευή: Πάρτι με μπύρες και… χημικά στην πλατεία Αγίου Ιωάννου - Ένταση και επεισόδια νεαρών και ΜΑΤ (Video)

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στην Αγία Παρασκευή λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Τρίτης.
Περίπου 300 νεαροί είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Ιωάννου να κάνουν πάρτι με μπύρες και μουσική, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία, καθώς συνεχίζουν να απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.
Στην περιοχή μετέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ, που δέχθηκαν πέτρες και μπουκάλια από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι παρέμειναν στη πλατεία.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψη χημικών.

Έφυγαν οι τουρίστες, βγήκαν τα... ροζ δελφίνια (

Οι ψαράδες στον Κόλπο της Ταϊλάνδης αποτύπωσαν στον φακό τη σπάνια συνάντηση που είχαν με ροζ δελφίνια, τα οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, γίνονται ολοένα και πιο τολμηρά στις εμφανίσεις τους, επωφελούμενα της απουσίας των τουριστών, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
 
Στο σχετικό βίντεο που κατέγραψαν, τρία ροζ δελφίνια κολυμπούν κοντά σε ένα αλιευτικό πλεούμενο, στα ήρεμα νερά στα ανοικτά του Κο Πα Νγκαν, ένα νησί στη νοτιοανατολική Ταϊλάνδη.

Την Πέμπτη η τέταρτη και τελευταία υπερπανσέληνος για το 2020

Για μία ακόμη φορά φέτος, το φεγγάρι θα φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φωτεινό από ό,τι συνήθως την Πέμπτη 7 Μαΐου, όταν θα συμβεί η τελευταία από τις τέσσερις υπερπανσελήνους του 2020.
Η Σελήνη θα πλησιάσει ξανά περισσότερο τη Γη, φθάνοντας σε απόσταση 361.184 χιλιομέτρων (περίγειο).
Όταν η υπερπανσέληνος βρίσκεται ακόμη κοντά στον ορίζοντα, τότε το φεγγάρι φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο στα μάτια των παρατηρητών.
Αντίθετα, η Σελήνη θα βρεθεί στο πιο μακρινό σημείο της ελλειπτικής τροχιάς της από τη Γη (απόγειο) στις 31 Οκτωβρίου.

Κετογονική δίαιτα: Ποια λαχανικά επιτρέπονται σε ελεύθερη ποσότητα

Στόχος της κετογονικής δίαιτας είναι ο οργανισμός να χρησιμοποιεί για την παραγωγή ενέργειας λιπαρά αντί για γλυκόζη.
Το 20-30% μια τέτοιας διατροφής αποτελείται από πρωτεΐνες και μόλις το 5-10% από υδατάνθρακες.
Το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πηγές πρωτεϊνών και ακόρεστων λιπαρών, ενώ ορισμένα φρούτα και λαχανικά είναι πηγές υδατανθράκων.
Όταν επιλέγετε λαχανικά στην κετογονική δίαιτα, βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε αυτά που δεν διαταράσσουν την κέτωση και παρέχουν λιγότερο από 20 γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα.

Ελαφονήσι, Μπάλος, Σαμαριά: Πώς κινδυνεύουν από το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Πλήθος Χανιωτών συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στο κέντρο της πόλης, με σκοπό τους να εκφράσουν την αντίθεσή τους με το περιβαλλοντικό νομοσχεδίο που καταθέτει προς ψήφιση η κυβέρνηση.
H συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε μετά από κάλεσμα της Συνέλευσης Χανίων της «Πρωτοβουλίας Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων» με αίτημα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου με τίτλο «εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας».