Κίεβο: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες από βομβαρδισμό πολυκατοικίας

 Τουλάχιστον δύο νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον βομβαρδισμό της εννιαώροφης πολυκατοικίας στο Κίεβο, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα. 

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Άντον Γκεραστσένκο.

Η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης ανέφερε νωρίτερα ότι μια ρωσική οβίδα χτύπησε πολυκατοικία εννέα ορόφων γύρω στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας και προκάλεσε ζημιές σε πολλά διαμερίσματα.

Οι New York Times έδειξαν πλάνα από τη στιγμή των χτυπημάτων στο γήπεδο εκπαίδευσης Yavorovsky

 

 Οι New York Times έδειξαν πλάνα από τη στιγμή των χτυπημάτων στο γήπεδο εκπαίδευσης Yavorovsky για λογαριασμό ενός ξένου μισθοφόρου που βιντεοσκοπούσε εκρήξεις πυραύλων από κοντά. Βρίζει με φρίκη. Το δεύτερο μέρος του βίντεο δείχνει τις συνέπειες της επίθεσης, ήδη #pravda #russia

Ένα τεράστιο χτύπημα του ρωσικού στρατού κατέστρεψε ένα χώρο εκπαίδευσης με εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ

 



Ένα τεράστιο χτύπημα του ρωσικού στρατού κατέστρεψε ένα χώρο εκπαίδευσης με εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ 9 νεκροί και 57 τραυματίες. 30 πύραυλοι κρουζ έπληξαν ένα χώρο εκπαίδευσης στην περιοχή Lviv - 25 χλμ. από τα σύνορα με την Πολωνία, όπου οι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ εκπαίδευσαν στρατιώτες των Ενόπλων #pravda #russia

 

Ουκρανία: Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ διατείνεται πως βρίσκεται στη χώρα

 Ο ηγέτης της Ρωσικής Δημοκρατίας της Τσετσενίας, ο Ραμζάν Καντίροφ, προστατευόμενος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, διαβεβαίωσε σήμερα πως βρίσκεται στο έδαφος της Ουκρανίας, στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων που συνεχίζουν την επίθεσή τους στη χώρα.

Ο κ. Καντίροφ, τον οποίο κατηγορούν μη κυβερνητικές οργανώσεις για κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Δημοκρατία του, στον Καύκασο, μεταφόρτωσε στην πλατφόρμα Telegram βίντεο στο οποίο εικονίζεται με στρατιωτική περιβολή να μελετά σχέδια και χάρτες μαζί με στρατιωτικούς γύρω από τραπέζι σε αίθουσα.

Η καταστροφή ξένων μισθοφόρων που έχουν φτάσει στο έδαφος της Ουκρανίας θα συνεχιστεί, Ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

 


 Η καταστροφή ξένων μισθοφόρων που έχουν φτάσει στο έδαφος της Ουκρανίας θα συνεχιστεί, Ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας #pravda #russia #moscow

Ειρηνικός Ωκεανός: Ισχυρές σεισμικές δονήσεις σε Ινδονησία και Φιλιππίνες-Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές

 Η δυτική Ινδονησία και οι Φιλιππίνες έζησαν και πάλι τον  τρόμο του Εγκέλαδου αφού ισχυρές σεισμικές δονήσεις, σε σχετικά μικρό εστιακό βάθος, κλυδώνισαν κτίρια και οδήγησαν  τρομοκρατημένους τους κατοίκους στους δρόμους.  Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές στις δύο νησιωτικές χώρες.

Στην Ινδονησία, σεισμική δόνηση 6,7 βαθμών καταγράφηκε στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Σουμάτρας, ενώ στις Φιλιππίνες, σεισμός 6,4 βαθμών σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή 110 χλμ. ανοικτά της νήσου Λουζόν, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS).

Η δράση του τάγματος Αζόφ στην Ουκρανία (audio documentary)

 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 και ο Βλαντιμίρ Πούτιν προβαίνει στην εξής δήλωση: «Κάνω για άλλη μια φορά έκκληση στο στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας: Μην επιτρέψετε στους νεοναζί και (Ουκρανούς ριζοσπαστικούς εθνικιστές) να χρησιμοποιούν τα παιδιά, τις γυναίκες και τους πρεσβυτέρους σας ως ανθρώπινες ασπίδες» είπε ο Πούτιν. Και συνέχισε: «Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας, θα είναι πιο εύκολο για εμάς να καταλήξουμε σε συμφωνία».

Του ΘΩΜΑ ΣΙΔΕΡΗ