Αποτυγχάνουν οι Ουκρανοί στον πόλεμο των 500 ημερών - Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση στην περιοχή Zaporozhye

 Οι ΗΠΑ στέλνουν πυρομαχικά διασποράς, η ΕΕ ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή οβίδων πυροβολικού για τους Ουκρανούς

 Με την ουκρανική αντεπίθεση στο μέτωπο του πολέμου να βρίσκεται σε απόλυτο τέλμα και να φαίνεται πως αποτυγχάνει πλήρως, κάτι που αποτυπώνεται στα πενιχρά εδαφικά κέρδη των Ουκρανών και που αρχίζουν να αποδέχονται ολοένα και περισσότεροι Δυτικοί αξιωματούχοι, τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Ιουλίου στη Λιθουανία.

Rabobank: Aλήθεια, έχει η Lagarde στεγαστικό δάνειο κυμαινόμενου επιτοκίου; – Χειρότερη από την... ασθένεια η θεραπεία της ΕΚΤ

 Τη σαφή ανάγκη για εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής της ζώνης του ευρώ επί το χαλαρότερον, εκφράζοντας ωστόσο την έντονη αντίθεσή της με οποιαδήποτε προσέγγιση περαιτέρω σύσφιξης, απορρίπτοντας συνεπώς τις ασυνήθιστα μεγάλες μεταβολές στα επιτόκια, επισημαίνει με πρόσφατη έκθεσή της η ολλανδική Rabobank.

Eιδικότερα, σύμφωνα με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, τα μακροοικονομικά δεδομένα στις ΗΠΑ δίνουν ελάχιστους λόγους για επανεξέταση του αφηγήματος…

Οι Ρώσοι ταπείνωσαν τους Βρετανούς - Λάφυρο στα χέρια στρατιωτών ένας πύραυλος Storm Shadow

 Ρώσοι στρατιώτες ανέσυραν σχεδόν ολόκληρο βρετανικό πύραυλο κρουζ Storm Shadow από την εμπόλεμη ζώνη - Γιατί ανησυχεί η Δύση 

Από τότε που η Ουκρανία εξασφάλισε την παράδοση πυραύλων Storm Shadow μεγάλου βεληνεκούς από το Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιήθηκαν για να πλήξουν ορισμένους ρωσικούς στόχους πολύ υψηλής αξίας.

Ωστόσο, έχουν προκύψει άσχημα νέα για το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ανακτήσει τον θανατηφόρο πύραυλο που φαίνεται να είναι "ως επί το πλείστον άθικτος".

ΟΗΕ: Ανησυχία για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια – Πλησιάζει η λήξη της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά

 Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε την Παρασκευή 7/7 ότι οι συμφωνίες που επιτρέπουν τις ασφαλείς εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων στη Μαύρη Θάλασσα από τα λιμάνια της Ουκρανίας και διευκολύνουν τις εξαγωγές από τη Ρωσία “είναι ζωτικής σημασίας” για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

“Ο γενικός γραμματέας και η ομάδα του παραμένουν πλήρως προσηλωμένοι στην οικοδόμηση με βάση την πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί και είναι σε συνεχή επαφή με έναν ευρύ κύκλο ενδιαφερομένων σχετικά με το θέμα αυτό”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ στους δημοσιογράφους.

Εκτός ελέγχου η κλιματική κρίση – Καύσωνας διαρκείας αναμένεται στη χώρα μας

 «Η κλιματική κρίση είναι εκτός ελέγχου» παραδέχθηκε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, κρούοντας καμπανάκι κινδύνου για το παρόν και το μέλλον του πλανήτη. 

Η Γη διανύει τη θερμότερη εβδομάδα που έχει ποτέ καταγραφεί στην ιστορία, με τη μέση παγκόσμια θερμοκρασία να έχει σκαρφαλώσει στους 17,23 βαθμούς Κελσίου. Η Κίνα που βράζει στους 43 βαθμούς και η ασυνήθιστα ζεστή Ανταρκτική συνέβαλαν στο νέο ρεκόρ.

Την ίδια ώρα, πρωτοφανούς έντασης νεροποντή και χαλάζι έπληξαν την Σαραγόσα, στη βόρεια Ισπανία.

ΗΠΑ – Τζόρτζια: Αγοράκι 5 ετών «εκτοξεύτηκε» από νεροτσουλήθρα, ύψους 20 μέτρων

 Ένα πεντάχρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά αφού «πετάχτηκε έξω» από μια νεροτσουλήθρα σε λούνα παρκ της Τζόρτζια, πέφτοντας από 20 μέτρα στο έδαφος.

Το παιδί βρισκόταν σε διπλό σωλήνα στο πάρκο αναψυχής Lake Winnepesaukah, SOAKya, την Τρίτη, όταν τραυματίστηκε.

Η Ginger Bence ήταν μάρτυρας της πτώσης του μικρού αγοριού από την τσουλήθρα. Δήλωσε ότι το παιδί είχε χάσει τις ασθήσεις του για λίγα λεπτά πριν φτάσει το προσωπικό.

Στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού Nεανίδων η Ελλάδα, 59-51 την Βουλγαρία

 Η Εθνική Νεανίδων αντιμετώπισε την «οικοδέσποινα» Βουλγαρία σε νοκ άουτ αγώνα στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 (Β΄ Κατηγορίας) στη Σόφια και πήρε μια μεγάλη νίκη-πρόκριση με 59-51, έχοντας σε καλή μέρα την Αγγελική Ζιάκα. Στα ημιτελικά, η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (8/7) τον νικητή του ζευγαριού Κροατία – Ιρλανδία, θέλοντας να δώσει συνέχεια στο στόχο της ανόδου.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 35-27, 42-41, 51-59

«Μπαμ» το «τριφύλλι» με τον Ολλανδό διεθνή Τόνι Βιλένα, έκλεισε για 4 χρόνια

 Μία πολύ σπουδαία μεταγραφή ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός το απόγευμα της Παρασκευής (7/7) ανακοινώνοντας την απόκτηση του διεθνούς Ολλανδού μέσου, Τόνι Βιλένα με αγορά από την Εσπανιόλ.

Οι «πράσινοι» κινήθηκαν κάτω από άκρα μυστικότητα και έκλεισαν τον 28χρονο δημιουργικό μέσο (καθαρό «8άρι») με συντονισμένες κινήσεις.

 Τα τελευταία 24ωρα ο Γιάννης Παπαδημητρίου έκανε ταξίδι στη Βαρκελώνη προκειμένου να πάρει την υπογραφή και του παίκτη και της ομάδας κι όλα ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή (7/7), με τον Παναθηναϊκό να καταβάλει ένα πολύ σημαντικό ποσό για να τον κάνει δικό του για τα επόμενα 4 χρόνια.

Πεντάγωνο: Ρωσικά μαχητικά παρενόχλησαν drone των ΗΠΑ πάνω από τη Συρία για 2η φορά σε 24 ώρες

 Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν επικίνδυνα κοντά σε αρκετά αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Συρία και πάλι την Πέμπτη, ρίχνοντας φωτοβολίδες και αναγκάζοντας τα MQ-9 Reaper να κάνουν ελιγμούς αποφυγής, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες που η Ρωσία παρενοχλεί τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκεί.

«Καλούμε τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία να σταματήσουν αυτή την απερίσκεπτη συμπεριφορά και να τηρήσουν τα πρότυπα που αναμένονται από μια επαγγελματική πολεμική αεροπορία, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στη διαρκή ήττα του ISIS», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υποπτέραρχος Άλεξ Γκρίνκεγουιτς, επικεφαλής της Κεντρικής Αεροπορικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Στο Νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία ο Φαν ντερ Σαρ

 Το είδωλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έντβιν Φαν ντερ Σαρ, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και μεταφέρθηκε στην εντατική Νοσοκομείου της Κροατίας – αλλά η κατάσταση του είναι σταθερή, όπως επιβεβαιώνει ο πρώην σύλλογος του Άγιαξ.

Η ανακοίνωση της είδησης έγινε από τον Άγιαξ μέσω Twitter όπου αναφέρεται:

“Την Παρασκευή, ο Έντβιν Βαν Ντερ Σαρ είχε μια αιμορραγία γύρω από τον εγκέφαλό του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο στη μονάδα εντατικής θεραπείας και είναι σε σταθερή κατάσταση.

«Κλείδωσε» για τις 12 Ιουλίου στο Βίλνιους το τετ α τετ Μητσοτάκη με Ερντογάν

 «Κλείδωσε» τελικά για την προσεχή Τετάρτη, 12 Ιουλίου η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.  Η συνάντηση αναμένεται να γίνει μεσημεριανή ώρα, εκτός απροόπτου, καθώς το πρόγραμμα των συνατήσεων του πρωθυπουργού είναι ήδη φορτωμένο.

 Στο πλευρό του πρωθυπουργού θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, παρούσα θα είναι και η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου όπως και η διπλωματική σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, η Άννα Μαρία Μπούρα. Τις αμέσως επόμενες ώρες θα γίνει γνωστή η ακριβής σύνθεση.

Μυστικές συνομιλίες Αμερικανών-Ρώσων για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία: Περιμένουν την λήξη της αντεπίθεσης Τι αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ

 Μυστικές συνομιλίες με εξέχοντες Ρώσους πολιτικούς είχαν Αμερικανοί, πρώην ανώτεροι αξιωματούχοι των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας, με στόχο να τεθούν οι βάσεις για διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NBC News.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο μεταδίδει μάλιστα ότι μέλη της Αμερικανικής ομάδας συναντήθηκαν και με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ για αρκετές ώρες, τον  περασμένο Απρίλιο στη Νέα Υόρκη.

O Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει ότι η προμήθεια πυρομαχικών διασποράς για την Ουκρανία «είναι στο τραπέζι»!

 Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει αν θα παράσχει πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς στους δημοσιογράφους.

Ο Μπέιτς δήλωσε ότι η ιδέα «εξετάζεται προσεκτικά», αλλά δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για να γίνει.

Ωστόσο αργότερα δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο, Παρασκευή, έναν νέο πακέτο το οποίο θα περιλαμβάνει πυρομαχικά διασποράς.

Το καμουφλάζ της Ρωσίας για να φαίνονται μικρότερα τα πολεμικά της πλοία και να μπερδεύουν τα ουκρανικά drones (φωτό)

 Με σκούρες ρίγες, στο μπροστά και πίσω μέρος, βάφονται τα ρωσικά πολεμικά πλοία σε μια προσπάθεια να μπερδέψουν τις ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με αναλυτές.

Ειδικότερα, την παρατήρηση έκανε ο αναλυτής HI Sutton εντοπίζοντας, μέσω δορυφορικών εικόνων, βαμμένη τη ρωσική φρεγάτα Admiral Essen στο λιμάνι της Σεβαστούπολης της Κριμαίας στις 22 Ιουνίου. Εντόπισε ίδιο βάψιμο σε τρία ακόμη πολεμικά πλοία τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει, τα τέσσερα πλοία φέρουν πυραύλους κρουζ Kalibr, οι οποίοι έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις εναντίον στόχων σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Τα πυρομαχικά Krasnopol του ρωσικού πυροβολικού θερίζουν τις ουκρανικές συγκεντρώσεις (βίντεο)

Στην περιοχή του Χαρκόβου ουκρανική μονάδα συγκεντρώνονταν για να επιτεθεί κατά ρωσικών μονάδων αλλά το drone τους εντόπισε και κατευθυνόμενο βλήμα πυροβολικού Krasnopol τους εξουδετέρωσε.

 Μετά τα Lancet τώρα τα Krasnopol θερίζουν τις ουκρανικές μονάδες.

Αποκαλυπτικές οι εικόνες από το ρωσικό πλήγμα κατά της στρατιωτικής ακαδημίας στην Λβιβ (βίντεο)

 Οι εικόνες από το κτίριο που χτυπήθηκε από τους ρωσικούς πυραύλους στην Λβιβ και βγαίνουν στην δημοσιότητα πλέον δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το αν υπήρχαν επιζώντες.

Σημειώνουμε ότι οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις προχώρησαν σε ένα συντριπτικό πλήγμα κατά του ουκρανικού Στρατού αλλά και των δυτικών μισθοφόρων που δρουν στην χώρα, χτυπώντας με πυραύλους κρουζ Kalibr την μεγάλη στρατιωτική ακαδημία του Λέμπεργκ στην Λβιβ.

Οι αναφορές πλέον κάνουν λόγο για 800 μισθοφόρους και Ουκρανούς στρατιώτες νεκρούς!