O Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει ότι η προμήθεια πυρομαχικών διασποράς για την Ουκρανία «είναι στο τραπέζι»!

 Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει αν θα παράσχει πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς στους δημοσιογράφους.

Ο Μπέιτς δήλωσε ότι η ιδέα «εξετάζεται προσεκτικά», αλλά δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για να γίνει.

Ωστόσο αργότερα δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο, Παρασκευή, έναν νέο πακέτο το οποίο θα περιλαμβάνει πυρομαχικά διασποράς.

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να στείλουν τα βελτιωμένα συμβατικά πυρομαχικά διπλής χρήσης (DPICM) ικανά να εκραγούν και να διασκορπίζουν μικρότερα πυρομαχικά σε μια ευρύτερη περιοχή.

«Σκεφτόμαστε για τα πυρομαχικά DPICM εδώ και πολύ καιρό, αφού οι Ουκρανοί το έχουν ζητήσει», έχει δηλώσει ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου ΕΔ των ΗΠΑ, στρατηγός Μάρκ Μίλι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που «εμποδίζει» την Ουάσιγκτον από το να πάρει την τελική απόφαση είναι ο φόβος πως αυτού του είδους τα πυρομαχικά ενέχουν κίνδυνο οι άμαχοι μπορεί να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν εάν πέφτουν πάνω σε βόμβες που δεν έχουν εκραγεί. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν χρησιμοποιήσει παρόμοια πυρομαχικά σε όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...