Ναύπλιο: Φθινοπωρινό το σκηνικό με έντονη βροχόπτωση και αστραπές

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε το απόγευμα της Πέμπτης την Αργολίδα συνοδευόμενη από πολλές αστραπές.

Τα φαινόμενα ήταν έντονα στην περιοχή του Ναυπλίου. Η ισχυρή βροχόπτωση μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια χωρίς ωστόσο δημιουργηθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ο επίδοξος δήμαρχος Αθηναίων, ο γάμος στην Ευρυτανία και η... Siemens

    Τις καταγγελίες της πρώην συζύγου του Κώστα Μπακογιάννη και εγγονής του αείμνηστου Γεωργίου Ράλλη, Μαίης Ζαννή για τον πρώην σύζυγό της και τη σχέση του με τον Χριστοφοράκο και όχι μόνο επαναφέρει στην επικαιρότητα ο Πάνος Καμμένος μέσα από ένα παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας Χωνί και τη σχετική δικογραφία.

Οι σχετικές αναμνήσεις ξύπνησαν στο μυαλό του υπουργού Αμυνας μετά την επικριτική ανακοίνωση της ΝΔ επειδή μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο στην ελληνική βραχονησίδα Σύρνα.

Τσίπρας: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη Βουλή, βάζω και στοίχημα

Η απόφαση για την επιστροφή των αναδρομικών των ενστόλων ήταν πολιτική, καθώς «δεν ήμασταν υποχρεωμένοι νομικά να δώσουμε τα χρήματα», υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της περικοπής των συντάξεων, εκτιμώντας πως η μάχη για να μη γίνουν οι περικοπές θα κερδηθεί. «Δίνουμε μάχη στο εξωτερικό ώστε να κρατήσουμε τις συντάξεις ανέπαφες.

Mακρόνησος: Το κολαστήριο εμπνέει τη Βικτόρια Χίσλοπ για το νέο της βιβλίο

Εμπνευσμένο ακόμη μια φορά από την Ελλάδα και την ταραγμένη ιστορία της το νέο βιβλίο της βραβευμένης και δημοφιλούς συγγραφέως, Βικτόριας Χίσλοπ έχει έμπνευση τη Μακρόνησο, ένα νησί με πολιτικό βάρος και ιστορικές μνήμες που είναι ζωντανά μέχρι σήμερα.Το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει το Μάιο του 2019, στα αγγλικά, είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα της Ελλάδας του 20ού αιώνα, και η βασική ιστορία του εκτυλίσσεται τη χρονική περίοδο από το 1926 μέχρι και μετά την περίοδο του εμφυλίου, τη δεκαετία του '50.

ΝASA: Τρεις τεράστιοι αστεροειδείς θα περάσουν πολύ κοντά από τη Γη

Τρεις τεράστιοι αστεροειδείς θα περάσουν πολύ κοντά από τη Γη το Σάββατο, με τους επιστήμονες της NASA να βρίσκονται επί ποδός.Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο μεγαλύτερος από τους διαστημικούς βράχους, που ονομάζεται 2018 VR1 έχει πλάτος 30 μέτρα, όσο δηλαδή μία μπλε φάλαινα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, ο διαστημικός βράχος 2018 VS1, πλάτους 13 έως 28 μέτρων, θα είναι ο πρώτος που θα περάσει κοντά στη Γη, σε απόσταση 1.386.771 χιλιόμετρων, περίπου στις 16:00, (ώρα Ελλάδος).

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν «ψάχνει» στην Ελλάδα Τούρκο πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή

Τουρκικό δικαστήριο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία κατάθεσης αιτήματος έκδοσης για τον πρώην Τούρκο διεθνή ποδοσφαιριστή Αρίφ Ερντέμ, ο οποίος αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης 15 ετών στην Τουρκία για εικαζόμενη ένταξη στο απαγορευμένο θρησκευτικό κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, όπως μεταδίδει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα ahvalnews.Το ένταλμα σύλληψης του Ερντέμ εκδόθηκε από τις τουρκικές Αρχές τον Ιούλιο του 2016, λίγες μόλις ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης του κόμματος AKP και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κλειστός ο Iσθμός της Κορίνθου μετά από κατολίσθηση

Συναγερμός σήμανε στον Ισθμό της Κορίνθου, καθώς η πλαγιά έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα τα πλοία να μην μπορούν να περάσουν.Συγκεκριμένα υποχώρησαν τα πρανή με αποτέλεσμα να πέσουν κομμάτια από τα βράχια και χώματα μέσα στον Ισθμό.

Περίπου 800.000 Ρώσοι ταξίδεψαν στην Ελλάδα φέτος

Στις 782 χιλιάδες ανέρχεται ο αριθμός των πολιτών της Ρωσίας που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το εννιάμηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2018, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Ρωσίας (ΑΤΟΡ), «Vestnik ATOP», κάνοντας ένα πρώτο απολογισμό των πεπραγμένων της σεζόν. Ο ΑΤΟΡ, συνεργάζεται στενά με το γραφείο ΕΟΤ Μόσχας.
Σύμφωνα με πηγές του ΕΟΤ στη Ρωσία, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα παρουσίασε οριακή αύξηση +0,3%, σε σχέση με το πρώτο εννιάμηνο του 2017, ωστόσο υπάρχουν ποιοτικές

Στο Open οι δύο τελικοί του Λιμπερταδόρες

Την ευκαιρία να δει ζωντανά τους δύο σπουδαίους τελικούς του Κόπα Λιμπερταδόρες μεταξύ της Μπόκα Τζούνιορς και της Ρίβερ Πλέιτ θα έχει το ελληνικό κοινό, με το Open Beyond TV να εξασφαλίζει τα δικαιώματα των δύο αναμετρήσεων.
Αναλυτικά:
«Μπόκα Τζούνιορς-Ρίβερ Πλέιτ: Το πιο σημαντικό Superclasico όλων των εποχών έρχεται στο Open!
Το  Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 22:00 η Μπόκα Τζούνιορς και η Ρίβερ Πλέιτ θα τεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους αντιμέτωπες στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, του... Champions League της Νότιας Αμερικής.

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στη Μασσαλία

Άλλος ένας άνθρωπος ανασύρθηκε σήμερα νεκρός από τα συντρίμμια των δύο πολυκατοικιών που κατέρρευσαν την Δευτέρα στη Μασσαλία, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε επτά, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.
Μετά την κατάρρευση των δύο κτιρίων στην οδό Ομπάν, το πρωί της Δευτέρας, έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια νεκροί πέντε άνδρες και δύο γυναίκες.Οι τοπικές αρχές δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονταν στα κτίρια αυτά, στα οποία ήταν γνωστό ότι έβρισκαν καταφύγιο πολλοί άστεγοι της πόλης.

Τσίπρας: Λαϊκή απαίτηση η Νέμεσις για τα σκάνδαλα που έφεραν τη χρεοκοπία

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό αποτελεί «ύστατη λύση», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, αναφερόμενος στις προτάσεις της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση.
«Ο στόχος μας δεν είναι να δώσουμε αρμοδιότητες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «στόχος μας είναι να "εκβιάσουμε" τη συναίνεση» και «βασική μας σκέψη είναι να αποσυνδέσουμε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την κοινοβουλευτική περίοδο».

Τι απαντά η Πολεμική Αεροπορία για τα ραντάρ των Τούρκων στο Αιγαίο

Η εξαγγελία της σύστασης δικτύου παράκτιων ραντάρ από την Τουρκία κατά μήκος των ακτών της στο Αιγαίο, προκειμένου να υπάρχει παρακολούθηση επί 24ώρου βάσεως έχει την απάντησή της σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος μίλησε στο news.gr.
Πέρα από τα ραδιοηλεκτρονικά συστήματα και μέσα ηλεκτρονικού πολέμου που διαθέτουν τα τρία όπλα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τα οποία ανά πάσα ώρα μπορούν να «τυφλώσουν» τα τουρκικά ραντάρ, η πολεμική αεροπορία διαθέτει έναν πύραυλο που μπορεί να καταστρέψει εχθρικά ραντάρ και οτιδήποτε εκπέμπει σχετική ακτινοβολία. Πρόκειται για τον AGM-88 HARM (High-speed Anti-Radiation Missile).

«Αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας είναι να πετάει, να μάχεται και να νικάει»

Η Πολεμική Αεροπορία με προσεκτικά βήματα και μέσα από οργανωτικές βελτιώσεις, ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του στόλου της, επιδιώκει την απόλυτη υλοποίηση της αποστολής της που είναι να «πετάει, να μάχεται και να νικάει», όταν και όπου χρειαστεί», επισήμανε μεταξύ άλλων ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, στην ομιλία του κατά τον επίσημο εορτασμό του προστάτη του Όπλου, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Δεκελείας, στο Τατόι, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

ΚΚΕ: Έχετε τσακίσει όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα με τους ασφαλιστικούς νόμους σας

«Έχετε τσακίσει όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα με τους ασφαλιστικούς νόμους σας» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας, νωρίτερα σήμερα, στην Ολομέλεια όπου συζητείται η τροπολογία για τα αναδρομικά και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, που ψήφισαν τους ασφαλιστικούς νόμους, ότι υλοποιούν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.
«Οι αλλεπάλληλοι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων τσάκισαν κύριες και επικουρικές συντάξεις και όλες τις άλλες παροχές που δίνονται ακόμα από τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι υπηρεσίες πρόνοιας που θα έπρεπε να είναι

Ο θρήνος «έσβησε» μια μεγάλη έχθρα Τα θύματα της πλημμύρας στη Σικελία ένωσαν Παλέρμο και Κατάνη

«Κλαίμε τους νεκρούς μας. Νιώθουμε τον ίδιο πόνο. Είμαστε Σικελία… Παλέρμο ορθοπόδησε». Αυτό ήταν το μήνυμα που ανέβηκε στην Κούρβα Νορντ του γηπέδου «Άντζελο Μασιμίνο» της Κατάνης, από τους φανατικούς οπαδούς της Κατάνια, με το οποίο ήθελαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους σε όσους βίωσαν τον πόνο της απώλειας από τις φονικές πλημμύρες στη Σικελία.
Πάνω από δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη Σικελία.