Κλειστός ο Iσθμός της Κορίνθου μετά από κατολίσθηση

Συναγερμός σήμανε στον Ισθμό της Κορίνθου, καθώς η πλαγιά έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα τα πλοία να μην μπορούν να περάσουν.Συγκεκριμένα υποχώρησαν τα πρανή με αποτέλεσμα να πέσουν κομμάτια από τα βράχια και χώματα μέσα στον Ισθμό.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό για ποιους λόγους έγινε η κατολίσθηση.
..



Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, το πιο δημοφιλές αξιοθέατο για τους ξένους τουρίστες μετά τον Παρθενώνα είναι η διώρυγα της Κορίνθου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσουν από την Αττική στην Πελοπόννησο και να μην σταματήσουν στην παλιά γέφυρα για την δουν και να τραβήξουν φωτογραφίες.

Διαβάστε επίσης

Ο Ισθμός της Κορίνθου δεν είναι μόνο μια διώρυγα


Μπορεί η τουριστική της εκμετάλλευση να μην είναι ακόμη ανάλογη, άλλων σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος όμως τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες για την ανάδειξη της διώρυγας που αποτέλεσε το μεγαλύτερο τεχνικό έργο στην Ελλάδα το 19ο αιώνα.

Καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες κάνουν το διάπλου της διώρυγας και πολλές δράσεις προσελκύουν καθημερνά κόσμο, που θέλει να έχει μια εμπειρία στο μεγάλο κανάλι. Μπάντζι τζάμπινγκ, διάπλους με κανό καγιάκ ή με σανίδα σερφ, αγώνες κολύμβησης και άλλες δραστηριότητες γίνονται καθημερινά ή εποχιακά, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η δημιουργία του μουσείου της διώρυγας με αντικείμενα, φωτογραφικό υλικό και αρχείο από την εποχή της έναρξης των εργασιών μέχρι σήμερα.
 Διέλευση κρουαζιερόπλοιου από τη διώρυγα. Πηγή: Διώρυγα της Κορίνθου
Η περιοχή του Ισθμού λόγω της θέσης της κατοικήθηκε από την 5η χιλιετία προ Χριστού γνωρίζοντας τεράστια ανάπτυξη από την κλασσική εποχή και μετά. Για τους περισσότερους η περιοχή του Ισθμού είναι ταυτισμένη με τη διώρυγα κάτι που όμως την αδικεί καθώς είναι μια περιοχή με μεγάλη ιστορία λόγω της θέσης της και αρχαιολογικούς θησαυρούς.
Μια γνωριμία με την περιοχή αξίζει γιατί πέρα από το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που έχει, διαθέτει πολύ καθαρές παραλίες όπως τα λουτρά της Ωραίας Ελένης και οι Κεχριές και το καλοκαίρι μπορεί να αποτελέσει βάση για εξορμήσεις σε πολλούς κοντινούς προορισμούς της Πελοποννήσου.

Το εκπληκτικό μωσαϊκό στα ρωμαϊκά λουτρά, στην αρχαία Ισθμία.
Στην αρχαία Ισθμία γίνονταν τα Ίσθμια οι δεύτεροι πιο σημαντικοί αγώνες της αρχαιότητες μετά τους Ολυμπιακούς οι οποίοι ξεκίνησαν το 582 πΧ και σταμάτησαν μετά την καταστροφή της Κορίνθου από τους Ρωμαίους το 46 μΧ.
Ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Ισθμίας μπορεί να μην είναι πολύ γνωστός ούτε προτεραιότητα για τον επισκέπτη σήμερα. Ωστόσο αξίζει μια επίσκεψη στον τόπο που γίνονταν τα Ίσθμια και στο μουσείο που μεταξύ άλλων εκτίθενται τα υαλοθετήματα των αρχαίων Κεχρεών που βρεθήκαν σε ναυάγιο πλοίου από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στο αρχαίο λιμάνι της περιοχής.
Στον αρχαιολογικό χώρο θα δείτε τα ερείπια του Ναού του Ποσειδώνα, το στάδιο και το θέατρο, και τα ρωμαϊκά λουτρά όπου διατηρείται σε άριστη κατάσταση ένα τεράστιο μωσαϊκό παρόμοιο με αυτά στην Όστια και Πομπηία.

Πώς άλλαξε ο Ισθμός Κορίνθου μετά την κατολίσθηση

Κατολίσθηση βράχων και χωμάτων στη διώρυγα της Κορίνθου 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...