Ελλάδα-Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από τα βορειοδυτικά

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ για αύριο, με βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και το βράδυ στη Δυτική Στερεά.
Από τη νύχτα βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν στις παραπάνω περιοχές και θα ακολουθήσουν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας σε υψόμετρο άνω των 1.200 μ.

Η ιστορία του πρώτου χριστουγεννιάτικου δέντρου

Έκανε την εμφάνιση του πρώτη φορά τον Μεσαίωνα, στην κεντρική Ευρώπη, κατά τη διάρκεια των εορτασμών του χειμερινού ηλιοστασίου, αλλά έγινε αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων στα τέλη του 19ου αιώνα. Η ιστορία του χριστουγεννιάτικου δέντρου συνδέεται με τη βασίλισσα Σάρλοτ, αλλά και τον θρύλο για τη χειμωνιάτικη νύχτα που ο Λούθηρος κοίταξε τον έναστρο ουρανό...

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία - Το πιο όμορφο παραμύθι των γιορτών

Το βιβλίο του Ντίκενς που ζέστανε τις καρδιές των ανθρώπων σε μια περίοδο απόλυτης εξαθλίωσης για την εργατική τάξη της Αγγλίας. Γεμάτος αδιαφορία για κάθε λογής χριστουγεννιάτικη μαγεία, συναισθήματα ή τρυφερότητα, ο Σκρουτζ, ο γεροτοκογλύφος, μετράει τα λεφτά του. Δεν συγκινείται από τα παιδιά που τραγουδούν τα κάλαντα, αδιαφορεί μπροστά στα στολισμένα δέντρα, το γιορτινό πνεύμα δεν τον αγγίζει καθόλου.