Λάρισα: «Η οικονομική κρίση οδήγησε στο κλείσιμο δεκάδων κρεοπωλείων» τονίστηκε στο 41ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρεοπωλών

 Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των κρεοπωλών τέθηκαν επί τάπητος στο 41ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κλάδου που διεξήχθη στη Λάρισα.

Οικονομικά ζητήματα κι άλλα, όπως οι λαθροσφαγές κι οι παράνομες διακινήσεις αναλύθηκαν από τους σύνεδρους, που εκπροσώπησαν τους επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΠΟΚΚ, κ. Σάββας Κεσίδης, η οικονομική κρίση και τα 3 χρόνια της πανδημίας είχαν αρνητικό αντίκτυπο στα κρεοπωλεία της χώρας, καθώς ο τζίρος τους μειώθηκε,

Τουρκία: Τι σηματοδοτούν οι επιλογές Ερντογάν για το νέο υπουργικό -Στροφή 180 μοιρών στην οικονομική πολιτική

 Πολλές εκπλήξεις επεφύλασσε το νέο υπουργικό συμβούλιο που ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την ορκωμοσία του για τρίτη θητεία στο τιμόνι της Τουρκίας.

 Μόνο δυο υπουργοί από το προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο παρέμειναν στη θέση τους. Νέα πρόσωπα στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, όπως και στο κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών. 

Εκτός κυβέρνησης βρέθηκαν Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Χουλουσί Ακάρ και Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Καϊλή στην Corriere: Αν είχα αναφέρει σημαντικά ονόματα θα επέστρεφα στην κόρη μου, αλλά θα έπρεπε να πω ψέματα

 Στα πλαίσια του σκανδάλου Qatargate, σε μια συνέντευξη-χείμαρρο προχώρησε η Εύα Καϊλή στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. 

 Η Ελληνίδα πολιτικός μίλησε εκτενέστερα για τις συνθήκες κράτησής της στις βελγικές φυλακές και για τις κατηγορίες που της αποδίδονται και αναφέρθηκε στο γεγονός πως ήταν γνωστό ότι ο Παντσέρι δεχόταν δωροδοκίες.

«Εκτιμώ κάθε στιγμή με την κόρη μου – Στην φυλακή υπέφερα το κρύο»

Αμμοθύελλα σαρώνει τη Διώρυγα του Σουέζ στην Αίγυπτο – Δείτε βίντεο

 Σοκαριστικό είναι βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει αμμοθύελλα να περιβάλλει τη Διώρυγα του Σουέζ, γεγονός που οδήγησε τις αρχές να κλείσουν δύο λιμάνια.

Τμήματα της Αιγύπτου έχουν γενικότερα πληγεί από σύννεφα σκόνης και άμμου ενώ, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν την Πέμπτη,

Πάνω από 12.000 επισκέπτες στον Χελμό για το Mountain Festival (video)

 Μουσικό φεστιβάλ στον Χελμό πραγματοποιείται από χθες και για όλο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (έως τις 5 Ιουνίου 2023).

Πρόκειται για την απόλυτη εμπειρία για τους λάτρεις του βουνού και της μουσικής με 11 μπάντες κορυφαίων ονομάτων, που θα ανεβάσουν την ενέργεια στα ύψη.

Στο 1ο Helmos Mountain Festival θα υπάρχουν και παραστάσεις stand up comedy.

Σήμερα, Σάββατο 3 Ιουνίου, θα τραγουδήσουν οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Εισβολέας και Χατζηφραγκέτα.

Στα ημιτελικά οι Ιταλοί

 Η ιταλική Εθνική ομάδα Κάτω των 20 νίκησε την Κολομβία με 3:1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου, που διεξάγεται στην Αργεντινή.

Η ομάδα του Κάρμινε Νουντσιάτα θα αντιμετωπίσει στο δρόμο προς τον τελικό το νικητή του αγώνα μεταξύ της Νότιας Κορέας και της Νιγηρίας, στην πόλη Λα Πλάτα. Οι Καζαντέι, Μπαλντάντσι και Εσπόζιτο πέτυχαν τα γκολ των “ατζουρίνι” στον προημιτελικό του σταδίου “Σαν Χουάν ντελ Μπισεντενάριο“. Για τον Τσέζαρε Καζαντέι μάλιστα ήταν το έκτο γκολ, που τον έφερε στην πρώτη θέση των σκόρερ του Μουντιάλ.

Τα πεπραγμένα του Μπενζεμά στη Ρεάλ Μαδρίτης

 Ο Γάλλος φορ αποτελεί κι επίσημα παρελθόν από τους “μερένγκες”, μετά από 14 ολόκληρα χρόνια δεκάδων τίτλων, εκατοντάδων γκολ και αμέτρητων αξέχαστων στιγμών στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”.

Ο Μπενζεμά μεταγράφηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2009, όταν εκείνη τον απέκτησε από την Λυών αντί 35 εκατομμυρίων ευρώ κι έφτασε τις 647 συμμετοχές έχοντας 353 τέρματα και 165 ασίστ.

Το Ισραήλ… πέταξε έξω τη Βραζιλία!

 Η μεγαλύτερη έκπληξη στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου κάτω των 20 ετών σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (03/06), με ένα εκ των μεγάλων φαβορί της διοργάνωσης να μένει εκτός συνέχειας.

Το Ισραήλ έκανε το “μπαμ” στον πρώτο χρονικά προημιτελικό του Μουντιάλ Κ20 και παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ,

Νέος τίτλος για την Γραμματικοπούλου!

 Η Ελληνίδα τενίστρια ξεπέρασε γρήγορα τον πρόωρο αποκλεισμό από το Roland Garros, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στη Σλοβενία και κατέκτησε τον τρίτο της τίτλο μέσα στους τελευταίος δέκα μήνες.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κατέκτησε τον τίτλο στο “BTC City Open Otocec“, επικρατώντας στον τελικό Ρεμπέκα Σραμκόβα, Νο.222 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Πήρε τους ακόλουθούς του και… φεύγει!

 Ο Λιονέλ Μέσι αποχώρησε και επίσημα από την Παρί Σεν Ζερμέν, με τη… χασούρα για τους πρωταθλητές Γαλλίας να μην περιορίζεται στο αγωνιστικό και το χορηγικό κομμάτι, αλλά να επεκτείνεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ πλέον ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Πρώτες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Οικονομικών: Επιστροφή στον «ορθολογισμό» – Μονοψήφιος πληθωρισμός

 Ο νεοδιορισθείς Τούρκος υπουργός Θησαυροφυλακίου και Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ δήλωσε σήμερα κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής από τον απερχόμενο υπουργό Νουρεντίν Νεμπατί, πως η χώρα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να επιστρέψει στο «πεδίο του ορθολογισμού» για να εξασφαλίσει την προβλεψιμότητα στην οικονομία

 «Κύριος στόχος της κυβέρνησής μας είναι η αύξηση της κοινωνικής ευημερίας» είπε ο Σιμσέκ καθώς και «η μείωση του πληθωρισμού σε μονοψήφιο νούμερο μεσοπρόθεσμα».


Το πιο φουτουριστικό… σούπερ μάρκετ του κόσμου βρίσκεται στο Λας Βέγκας

 Το πιο… φουτουριστικό σούπερ μάρκετ στον κόσμο, βρίσκεται σίγουρα στο Λας Βέγκας. Σε ένα μοναδικό δημιούργημα – μαγαζί μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου και ταυτόχρονα να μεταφερθείς σε ένα άλλο «σύμπαν».

Ανοίγοντας την πόρτα του ψυγείου μεταφέρεσαι σε χώρους που μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών, θυμίζουν κάτι μαγικό. 

Χρωματικές αλλαγές, μεγάλα δωμάτια, τσουλίθρες, όλα μέσα στον χώρο που αγοράζεις τα καθημερινά σου ψώνια.

Κάλεσμα Τσίπρα για συστράτευση σε όσους «δεν θέλουν ανεξέλεγκτη ηγεμονία Μητσοτάκη»

 Στον ΣΥΡΙΖΑ εστιάζουν στην ανασύνταξη των δυνάμεων και στην ισχυροποίηση του προγράμματος τους, με έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και στα εργασιακά. Ο Αλέξης Τσίπρας από την Εύβοια παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη στην πρώτη κάλπη.

Στην αντεπίθεση περνά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέχρι την κάλπη θέτει στο επίκεντρο της ατζέντα της, τα εργασιακά, την ακρίβεια, και την αποτροπή των σχεδίων για «τη λεηλασία του εισοδήματος» . Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαμηνύουν αποτελεί «ψήφο δημοκρατικής κινητοποίησης».