H μερσεντές του Χίτλερ στο σφυρί

Αμερικανικός οίκος βγάζει παρά τις αντιδράσεις σε πλειστηριασμό στις 17 του μηνός τη Μercedes 770 Κ που χρησιμοποιούσε ο Αδόλφος Χίτλερ σε προπαγανδιστικές παρελάσεις και άλλες ναζιστικές εκδηλώσεις.
Για τον οίκο δημοπρασιών Worldwide Auctioneers της Αριζόνας των ΗΠΑ πρόκειται για «το πλέον ιστορικό όχημα που τίθεται σε δημόσια δημοπρασία». Βέβαια αυτό είναι κάτι που χωράει πολλή συζήτηση. «Ιστορικής σημασίας» θα μπορούσε να είναι και μια λιμουζίνα πρώην προέδρου των ΗΠΑ ή ακόμη το αυτοκίνητο ενός αστέρα της διεθνούς ποπ σκηνής. Στην περίπτωση όμως της δημοπρασίας που θα λάβει χώρα στις 17 Ιανουαρίου δεν

Ο χρόνος έχει σταματήσει στο εγκαταλελειμμένο Ολυμπιακό Χωριό του Χίτλερ (φωτ.)

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Βερολίνου το 1936 έχουν μείνει στην ιστορία για πολλούς λόγους. Και πως να μην μείνει άλλωστε αφού αποτέλεσε την πλατφόρμα μέσω της οποίας ο Χίτλερ έκανε επίδειξη στην παγκόσμια κοινότητα την δύναμη του καθεστώτος του λίγα χρόνια πριν αιματοκυλήσει την Ευρώπη.
Η ανάθεση των αγώνων από τη ΔΟΕ είχε γίνει το 1931, την περίοδο δηλαδή που ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία. Σύντομα τα σύμβολα των Ολυμπιακών αγώνων μπήκαν δίπλα σε αυτά του ναζιστικού καθεστώτος. Το χιτλερικό καθεστώς διέθεσε κάθε διαθέσιμη πηγή

Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους Γερμανίας, Ολλανδίας και Βελγίου.

Νεκρούς και τραυματίες προκαλεί στο πέρασμα του ο καταστροφικός τυφώνας «Φρειδερίκη». Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αυτοκινητοδρόμους. Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους Γερμανίας, Ολλανδίας και Βελγίου.
Στον κλοιό του χαμηλού βαρομετρικού «Φρειδερίκη», βρίσκονται Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Ιταλία. Βροχές και καταιγίδες κάνουν τη ζωή των κατοίκων τους δύσκολη. Καταγράφηκαν 4 θάνατοι από πτώση δέντρου στη γερμανική πόλη Έμεριχ και σε άλλα δυστυχήματα, ενώ στο Αμβούργο μάχη

Γερμανία: Διακοπή κυκλοφορίας των τρένων σε όλη τη χώρα εξαιτίας της «Φρειδερίκης»

Τη διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων σε ολόκληρη τη χώρα ανακοίνωσαν το απόγευμα της Πέμπτης οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (DB), εξαιτίας της καταιγίδας «Φρειδερίκη» που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της Γερμανίας, με ανέμους, η ωριαία ταχύτητα των οποίων ξεπέρασε ακόμη και τα 200 χλμ. την ώρα.
Ιδιαίτερα πλήττονται από το πρωί η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπου ένας 59χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από δέντρο στον κήπο του σπιτιού του, η Ρηνανία-Παλατινάτο και η Κάτω Σαξονία, ενώ εδώ και λίγη ώρα το μέτωπο κινείται προς τα νότια της χώρας.

Το πολικό ψύχος στη Ρωσία παγώνει μέχρι και… βλεφαρίδες,έως και τους -67

Με τη θερμοκρασία να αγγίζει έως και τους -67 βαθμούς Κελσίου (!) σε διάφορα μέρη της περιοχής Γιακουτία (ή αλλιώς Δημοκρατία των Σαχά) στη Ρωσία, παγώνουν ακόμα και οι βλεφαρίδες!
Οι κάτοικοι της απομακρυσμένης περιοχής, που απέχει περίπου 3.300 μίλια από τη Μόσχα, είναι συνηθισμένοι σε αυτό το απερίγραπτο κρύο και δεν διστάζουν να βγουν έξω και να τραβήξουν φωτογραφίες ή βίντεο.
Μία από αυτές, η Anastasia Gruzdeva, η οποία ζει στην πόλη Γιακούτσκ (πρωτεύουσα της Γιακουτία) ανάρτησε μία selfie την Κυριακή, σχολιάζοντας:

Ρωσία: Ακραίο ψύχος στη Σιβηρία, στους -68 βαθμούς το θερμόμετρο

Στην περιφέρεια της Γιακουτίας, στη ρωσική Άπω Ανατολή, ο υδράργυρος έπεσε σήμερα στους 68 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν.
Με τα θερμόμετρα να δείχνουν -68 βαθμούς Κελσίου στη Γιακουτία και -56 βαθμούς Κελσίου στη λίμνη Βαϊκάλη, η Σιβηρία αντιμετωπίζει ένα δριμύ κύμα ψύχους σήμερα, μερικές ώρες πριν από τα Θεοφάνεια με βάση το Ιουλιανό ημερολόγιο, μια θρησκευτική γιορτή κατά την οποία εκατομμύρια Ρώσοι βουτάνε στα παγωμένα νερά.

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από το ψύχος στις νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ

Αντιμέτωποι με πολικές θερμοκρασίες και επικίνδυνα ολισθηρούς δρόμους βρίσκονται χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες στις νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, τα οποία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους. Η κακοκαιρία σάρωσε την περιοχή, με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους, που επιπλέον προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Αγρίεψε ο καιρός με θυελλώδεις ανέμους και δεμένα πλοία στα λιμάνια

Αγριεύει ο καιρός και από το βράδυ πνέουν ισχυροί άνεμοι που σαρώνουν την Αττική και τα πελάγη. Ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει λάβει πάνω από 30 κλήσεις για κοπές δέντρων και για αντικείμενα που βρίσκονται στους δρόμους. Αναμένονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές.
Οι θυελλώδεις άνεμοι, αναμένεται να εξασθενήσουν το απόγευμα.
Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ.
Από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star 2 (07:25) για Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα και του Blue Star Paros (07:30) για Σύρο-Τήνο-Μύκονο.

Τι έγινε και ο Παπαγιάννης βρέθηκε εκτός της παράστασης «Πετάει πετάει»

Ο ηθοποιός Μάνος Παπαγιάννης απομακρύνθηκε από την παράσταση «Πετάει πετάει» που παρουσιάζεται στο θέατρο Χυτήριο. Μετά την καταγγελία της συναδέλφου του Σοφίας Παυλίδου η διοίκηση του θεάτρου αποφάσισε την συνέχιση των παραστάσεων με αντικατάσταση του ηθοποιού.
Σημειώνεται ότι οι δύο ηθοποιοί φαίνεται πως οδηγούνται τελικά στις δικαστικές αίθουσες.
Το θέατρο Χυτήριο προσπάθησε στην αρχή να κρατήσει ίσες αποστάσεις από τις δύο πλευρές τελικά αποφάσισε την απομάκρυνση του ηθοποιού.