Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω – Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας (video)

Η σημερινή σας παρουσία δε θυμίζει συγκέντρωση ευρωπαϊκών εκλογών, η σημερινή σας παρουσία είναι ένα ξέσπασμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, ξέσπασμα αυτοπεποίθησης, ελπίδας και ανατροπής», τόνισε ο Αλέξη Τσίπρας απευθυνόμενος στους πολίτες από στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Αθήνα στην Πλατεία Συντάγματος.

«Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους», είπε ο πρωθυπουργός και

Δημοσκόπηση Vox Pop Analysis: Κλείνει κι άλλο η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Σε ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ φαίνεται πως θα εξελιχθεί η μάχη των Ευρωεκλογών. Σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση της Vox Pop Analysis που δημοσιεύει το neaselida.gr η ΝΔ προηγείται μόλις 1,2% του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Η έρευνα που διεξήχθη από την Τρίτη έως την Πέμπτη (21-23/5) δείχνει μείωση της ψαλίδας, αλλά και μεγάλη άνοδο του δικομματισμού. Δείχνει επίσης την επίδραση που είχε η προεκλογική καμπάνια του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ειδικά τις τελευταίες μέρες. Το επίσης σημαντικό στοιχείο που προκύπτει είναι ότι τα δυο κόμματα διαθέτουν “σκληρή” βάση, ένα υψηλό ποσοστό δηλαδή ψηφοφόρων που τους ακολουθεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Οι Ολλανδοί ψήφισαν... αριστερά

Το αποτέλεσμα της ολλανδικής κάλπης δεν επιβεβαίωσε τους φόβους για την πρωτιά της Άκρας Δεξιάς και των εθνολαϊκιστών. Κάθε άλλο. Σύμφωνα με τα exit polls, το νέο εθνικιστικό Φόρουμ για τη Δημοκρατία (FvD) του λαϊκιστή Τιερί Μποντέ, της νέας ηγετικής φυσιογνωμίας των ακροδεξιών στην Ολλανδία, συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 11,2%, το οποίο του εξασφαλίζει, πιθανότατα, τρεις έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προοίμιο των εκλογών το FvD προηγούνταν σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις.

Τίτλοι τέλους για την Τερέζα Μέι

ιάγγελμα προς τον βρετανικό λαό απηύθυνε η Τερέζα Μέι, με το οποίο η απερχόμενη Βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε ότι προσπάθησε πολύ για να καταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο μια χώρα που θα λειτουργεί για τους πολλούς.
«Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να ολοκληρώσω τις διαδικασίες για το Brexit. Έκανα τα πάντα για να καταφέρω να πείσω τους βουλευτές να στηρίξουν αυτήν τη συμφωνία. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερα» υπογράμμισε.

Καταπέλτης ο Άρειος Πάγος για Μαρινάκη και στημένους αγώνες

Σε 181 σελίδες περιγράφονται στην απόφαση 804/2019 του Αρείου Πάγου οι λόγοι που απορρίπτεται το αίτημα του αντεισαγγελέα Α.Π. Ευάγγελου Ζαχαρή να παραπεμφθούν σε δίκη οι 28 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων μόνο για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας και όχι και για αυτό της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων.
Όπως έγινε πριν από μερικές ημέρες γνωστό, το εν λόγω αίτημα απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι (ανάμεσά τους και ο εφοπλιστής και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης) να παραπέμπονται σε δίκη κατηγορούμενοι και για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων.

Αυτό είναι το μέρος που φέρνει τα ζευγάρια πιο κοντά

Η φύση μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη σχέση σας με τον σύντροφό σας.
Είναι γνωστό ότι ο χρόνος που περνάτε στη φύση έχει σημαντικά οφέλη για τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Γνωρίζετε όμως ότι μπορεί να επηρεάσει θετικά και έναν άλλο τομέα της ζωής σας, τις διαπροσωπικές σας σχέσεις;
Και αυτό διότι, όπως φαίνεται, περνώντας περισσότερο χρόνο στη φύση, επικοινωνείτε καλύτερα, νιώθετε πιο οικεία με τον σύντροφό σας, και βελτιώνετε τη σεξουαλική σας ζωή.

Γιατί οι γυναίκες που γυμνάζονται έχουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους

Τι δείχνουν τα στοιχεία νέας μελέτης.

Η σωματική άσκηση φαίνεται ότι διαμορφώνει σε κάποιο βαθμό τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων που έχει μια γυναίκα στη ζωή της, σύμφωνα με τα ευρήματα μελέτης που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο BMJ Sexual & Reproductive Health.
Διεθνής ομάδα ερευνητών εξέτασε στοιχεία περίπου 7.000 ανθρώπων ηλικίας 50 ετών και άνω, που συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το σεξουαλικό τους ιστορικό και τον τρόπο ζωής τους.

Ενυδάτωση: 7 tips για να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας για το καλοκαίρι (εικόνες)

Έχετε παρατηρήσει μια ενοχλητική θαμπάδα στο πρόσωπο σας; Μήπως η υγεία της επιδερμίδας του προσώπου σας δεν είναι προτεραιότητα και δείχνετε μονίμως κουρασμένη;

Το πιο συνηθισμένο λάθος το οποίο κάνουν όλο και περισσότερες γυναίκες (αλλά και άντρες, γιατί ποιος είπε ότι η ομορφιά είναι μόνο γυναικεία υπόθεση) είναι ότι παραμελούν την υγεία του προσώπου τους.

Δείτε αναλυτικά στην gallery που ακολουθεί 7 έξυπνους τρόπους που θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα σας, χωρίς κόπο αλλά με τρόπο!

Υγιεινά λιπαρά: Ποια είναι και γιατί αποτελούν «κλειδί» για μια ισορροπημένη διατροφή;

Όλοι γνωρίζουμε ότι η μείωση του σωματικού λίπους είναι απαραίτητη για την απώλεια βάρους. Κάτι που όμως δεν έχουμε πάντα υπόψη μας, είναι ότι η κατανάλωση διατροφικού λίπους δεν συνεπάγεται απαραίτητα αύξηση του βάρους μας.

Συγκεκριμένα, τα λιπαρά διακρίνονται σε διάφορα είδη, ορισμένα εκ των οποίων παίζουν λειτουργικό ρόλο στη φυσιολογική μεταβολική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.
Υπάρχουν είδη λιπαρών που, σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις, πρέπει να καταναλώνονται με φειδώ: για παράδειγμα, τα «κορεσμένα»

Πρόωρη γήρανση: Οι 22 συνήθειες που πρέπει να «κόψετε» (εικόνες)

Η επιστήμη της αντιγήρανσης αναζητά διαρκώς τρόπους για τη διατήρηση της νεότητας και της ευζωίας.

Αντί να περιμένετε όμως το «θαύμα» που θα σας κρατήσει νέους και δραστήριους, δείτε ποιες συνήθειες σας γερνούν πρόωρα, συχνά χωρίς να το συνειδητοποιείτε, και σταματήστε τις από σήμερα κιόλας.

Επτά τρόποι να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας και να αδυνατίσετε

Η ενίσχυση του μεταβολισμού ήταν και είναι ένας από τους κυριότερους στόχους όσων θέλουν να επιτύχουν απώλεια βάρους -Δείτε πώς θα την πετύχετε

Το πόσο γρήγορα καίει τις θερμίδες το σώμα σας εξαρτάται από διάφορα πράγματα. Μερικοί άνθρωποι κληρονομούν εξαιρετικό μεταβολισμό από τους γονείς τους. Επιπλέον οι άνδρες έχουν την τύχη να καίνε περισσότερες θερμίδες από τις γυναίκες ακόμα και όταν ξεκουράζονται. Για τους περισσότερους ανθρώπους πάντως η ικανότητα του μεταβολισμού επιβραδύνεται μετά τα 40.

Ο φρουτοχυμός που αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Ανατροπή στα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τους χυμούς φρούτων έρχεται να φέρει μια νέα μελέτη, χαρακτηρίζοντάς τους ως «επικίνδυνους» για τη μακροζωία

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι τα ζαχαρούχα ροφήματα δεν είναι υγιεινά, κανείς μας, όμως, πιθανόν να μην είχε σκεφτεί ότι σε αυτά το ροφήματα περιλαμβάνονται και οι χυμοί φρούτων. Μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open, υποστηρίζει τώρα ότι η τακτική κατανάλωση χυμών φρούτων μπορεί να συμβάλει στη μείωση του προσδόκιμου ζωής.

Η ψυχική διαταραχή που απειλεί τους χορτοφάγους

Μία διατροφική διαταραχή που συνήθως περνά απαρατήρητη, φαίνεται να απειλεί περισσότερο τους χορτοφάγους που δεν τρώνε κρέας ή αυγά, αλλά καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα

Η εμμονή με την καθαρή – υγιεινή διατροφή όπως προβάλλεται στα social media ενδέχεται να είναι ένα σημάδι δυσκολίας διαχείρισης της ψυχικής υγείας σύμφωνα με νέα έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του York που δημοσιεύθηκε στο Appetite.