Σκόπια-Ελλάδα: Έντονες αποδοκιμασίες κατά του εθνικού μας ύμνου από τους γηπεδούχους στον αγώνα βόλεϊ των δύο εθνικών ομάδων

 Σημαντικό βήμα πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βόλεϊ έκανε η εθνική Ελλάδος, με τη νίκη της με 3-1 σετ (25-15, 18-25, 23-25, 20-25) επί της ομάδας των Σκοπίων.

Το πρώτο σετ στράβωσε, αλλά η ομάδα του Κώστα Χριστοφιδέλη, βρήκε τον τρόπο να νικήσει σε 109 λεπτά.


Αυτό όμως  που χαρακτήρισε το παιχνίδι ήταν  το ότι ο  ελληνικός εθνικός ύμνος γιουχαΐστηκε σχεδόν καθ’ ολοκληρία και εντονότατα ενώ χαρακτηριστική ήταν η γροθιά που ύψωσε ο Σταύρος Κασαμπαλής.

το σκοτάδι η Ουκρανία: Εκτεταμένα blackout – Οι ρωσικές επιθέσεις αχρήστευσαν τις υποδομές ενέργειας Σε δύσκολη θέση ο Ζελένσκι

 Η Ρωσία εκτόξευσε περίπου 200 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία τη Δευτέρα, σε ένα νέο κύμα επίθεσης ως αντίποινα για την εισβολή ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ.

Η επίθεση είχε ως κύριο στόχο το ενεργειακό σύστημα της χώρας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα.

 πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων περιοχών του Κιέβου, καθώς η επίθεση είχε στόχο αυτές ακριβώς τις υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας σε τουλάχιστον 10 περιοχές.


Ένταση Λευκορωσίας-Ουκρανίας – Aπειλές απο το Κίεβο: «Μην κάνετε τραγικά λάθη υπό την πίεση της Μόσχας – Θα κτυπήσουμε»!

 Ένταση στα σύνορά της Λευκορωσίας με την Ουκρανία, καθώς το Κίεβο κατηγορεί το  Μινσκ  ότι συγκεντρώνει σημαντικές δυνάμεις, με άρματα μάχης και πυροβολικό.

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας συγκεντρώνουν στρατιωτικές δυνάμεις – μεταξύ τους και  ενόπλους της Wagner –  όπως ισχυρίζεται, στα σύνορα με την Ουκρανία υπό το πρόσχημα ασκήσεων, ενώ κάλεσε τους Λευκορώσους αξιωματούχους «να μην κάνουν τραγικά λάθη υπό την πίεση της Μόσχας».

Υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών Τιμ Γουόλς: «Δεν θα υπάρξει καμία εγγύηση της ελευθερίας της έκφρασης»

 Οι Δημοκρατικοί δεν κρύβουν τα σχέδια τους για την δημιουργία μίας χούντας με «κάλυμμα» δημοκρατίας

Σε μια δήλωση που έχει προκαλέσει αίσθηση στις ΗΠΑ προχώρησε ο Τιμ Γουόλς, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών με βάση την οποία σχεδιάζουν να καταργήσουν την ελευθερία του λόγου, δηλαδή την βασικότερη δημοκρατική λειτουργία.

Στην πραγματικότητα, χωρίς ελευθερία του λόγου δεν υπάρχει δημοκρατία ούτε καν κατ’ επίφαση.

Ρωσική πυραυλική «καταιγίδα» σάρωσε την Ουκρανία στην μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση από την έναρξη του πολέμου

 Ρωσική πυραυλική «καταιγίδα» σάρωσε σήμερα την Ουκρανία στην μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση από την έναρξη του πολέμου καθώς χτυπήθηκαν 17 πόλεις και 79 στρατιωτικοί στόχοι.

Συγκεκριμένα επλήγησαν Χάρκοβο, Μίργκοροντ, Κρίβι Ριι, Κρεμεντσούκ, Βίνιτσα, Κροπιβνίτσκι, Χμελνίτσκι, Ζαπορίζια, Ντνίπρο, Μπροβαρί, Τσερνίγκοφ, Κίεβο, Νικολάεφ, Λουτσκ, Οδησσός, Λβιβ, Ιβάνο-Φράνκοβσκ..

Σπάνιο υλικό: Η 17χρονη Έλενα Ναθαναήλ ποζάρει στα παρασκήνια της γερμανικής ταινίας “Walsungenblut” (βίντεο)

 Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε ένα ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα καρέ στο οποίο συμμετείχε η Έλενα Ναθαναήλ.

Συγκεκριμένα η 17χρονη τότε Έλενα, πόζαρε στα παρασκήνια της γερμανικής ταινίας “Walsungenblut” (“Το αίμα των Βελσούγκεν”).

Ο ίδιος γράφει:

«Η 17χρονη Έλενα Ναθαναήλ το καλοκαίρι του 1964 στο Μόναχο της Γερμανίας σε διάλειμμα των γυρισμάτων της γερμανικής ταινίας όπου και

Δημοσίευσε την περικοπή του βουλευτικού του μισθού ο Πολάκης με μπηχτές για ΣΥΡΙΖΑ – «Νόμιζαν ότι θα ξεμπέρδευαν μαζί μου..»

 Ο πρόεδρος της Βουλής προχώρησε «στην περικοπή της βουλευτικής μου αποζημίωσης.

Θα μείνει στην ιστορία του Κοινοβουλίου ως ΜΝΗΜΕΙΟ ψευδεπίγραφου και υποκριτικού καθωσπρεπισμού και εκδικητικότητας απέναντι σε αυτό που φοβάστε», συμπλήρωνοντας πως «κάποιοι μες στον ΣΥΡΙΖΑ νόμιζαν θα ξεμπέρδευαν μαζί μου αλλά δεν...».
Το έγγραφο με την περικοπή στον μισθό του, που υπογράφει ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, δημοσίευσε στα social media ο βουλευτής Παύλος Πολάκης.

Από τους Αγίους Θεοδώρους τροφοδοτούνται οι πολεμικές μηχανές ΗΠΑ και Ισραήλ

 Συνεχώς επιβεβαιώνεται ο ρόλος του λιμένα των Αγίων Θεοδώρων Αττικής και των διυλιστηρίων της περιοχής στον ανεφοδιασμό των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και της ισραηλινής πολεμικής μηχανής στη σφαγή που διαπράττει σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Οσον αφορά την πιο πρόσφατη εξέλιξη, ναυλομεσίτες έχουν βγει στην αγορά και ψάχνουν, κατ' εντολή του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ, τάνκερ ειδικών προδιαγραφών ικανό να μεταφέρει τουλάχιστον 235.000 βαρέλια καυσίμου τύπου JA1 (για αεροσκάφη). Το πλοίο σχεδιάζεται να φορτώσει από τους Αγίους Θεοδώρους και τα διυλιστήρια της ευρύτερης περιοχής, ενώ κατόπιν προορισμός ορίζεται το λιμάνι της Lavera στη νότια Γαλλία.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Όχι στη χρήση του λιμανιού των Αγίων Θεοδώρων για τον ανεφοδιασμό της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ

 Να μη χρησιμοποιείται το λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων στην Κορινθία για τον ανεφοδιασμό του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ και να σταματήσει η περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή απαιτούν με Ερώτησή τους για τη συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, μεθαύριο Τετάρτη, οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πελοποννήσου, Νίκος Κουτουμάνος και Γιάννης Κελλάρης.

Σημειώνοντας ότι όλο και περισσότερο βαθαίνει η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ Ο λαός πληρώνει τις νέες ανατιμήσεις στο φάρμακο-εμπόρευμα

 Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε αυξήσεις σε μεγάλο αριθμό συνταγογραφούμενων φαρμάκων που μπαίνουν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 26/8/2024. Πρόκειται για επιπλέον αυξήσεις σε πάνω από 800 συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Έχει προηγηθεί η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης που προκύπτει με τη διαρκή μεταφορά σκευασμάτων από τη θετική στην αρνητική (λίστα σκευασμάτων που πληρώνουν οι ασθενείς εξ ολοκλήρου από την τσέπη τους), τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), η ελάχιστη «ασφαλιστική τιμή» και στα γενόσημα φάρμακα, η πληρωμή από τους ασθενείς της διαφοράς έως και 3 ευρώ,

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Τους σχεδιασμούς πλήρους ιδιωτικοποίησης της Καθαριότητας καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

 Τους σχεδιασμούς πλήρους ιδιωτικοποίησης του τομέα της καθαριότητας στο νησί, καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης της Κεφαλονιάς, με αφορμή την υπογραφή σύμβασης ύψους άνω των δύο εκατ. ευρώ για την ανάληψη του συγκεκριμένου έργου σε ιδιωτική εταιρία!

Καυτηριάζοντας πως οι δημοτικές Αρχές των αντίστοιχων δήμων, ως πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΔΑΚΙ ΑΕ – ΟΤΑ (διαδημοτική εταιρία) προχώρησαν σε σύμβαση που θα έχει περαιτέρω δυσμενείς συνέπειες για τον λαό,

Μισό εκατομμύριο ευρώ κάθε μέρα κοστίζει στον λαό η συμμετοχή στην πολεμική αποστολή της ΕΕ

 Στο «στόμα του λύκου» βρίσκονται το πλήρωμα της φρεγάτας «Υδρα» κι άλλα στελέχη που έχουν αναπτυχθεί στο Κέρας της Αφρικής, στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής επιχείρησης «ASPIDES», την ώρα που ο λαός πληρώνει πανάκριβα για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των ομίλων της διαμετακόμισης.

Θυμίζουμε ότι με επιχείρημα τη δράση των Χούθι στην περιοχή, τους κινδύνους για την εμπορική ναυτιλία και τις αναταράξεις στην «κύρια γραμμή εφοδιασμού της ΕΕ» (μέσω Σουέζ, καθώς

Ελληνική Λύση για Μητσοτάκη: Μην ξεχάσει στη Θεσσαλονίκη να χρησιμοποιήσει το μετρό που εγκαινιάζει κάθε χρόνο

 "Ο Κ. Μητσοτάκης θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός της αποβιομηχανοποίησης και της «αντιπαραγωγής»", υπογραμμίζει η Ελληνική Λύση, με αφορμή την αυριανή επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και όσα ανεφερε για το μετρό από το Κορωπί.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της "ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στην Θεσσαλονίκη να μην ξεχάσει να χρησιμοποιήσει το μετρό που ο ίδιος εγκαινιάζει κάθε χρόνο, το οποίο αν χτιζόταν με τα λόγια, θα είχε φτάσει στην Χαλκιδική!

Αδιανόητο - Πύραυλος του Iron Dome χτύπησε ... ισραηλινή φρεγάτα - Ανατρέπονται όσα γνωρίζαμε για τις τακτικές της Hezbollah

 Ένα σκάφος τύπου Dvora της ισραηλινής ναυτικής δύναμης καταστράφηκε από λάθος πλήγμα πυραύλου Tamir, ο οποίος εκτοξεύτηκε από το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ Iron Dome, σε ένα αδιανόητο πολεμικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής 26/8.

Ο πύραυλος Tamir, που κατα' αρχάς εκτοξεύθηκε για να αναχαιτίσει έναν στόχο, άλλαξε πορεία κατά την αναζήτηση αντικειμένου και χτύπησε ένα ισραηλινό στρατιωτικό σκάφος, προκαλώντας τον θάνατο ενός στρατιώτη και υλικές ζημιές.

Ο Κασσελάκης επιστρέφει εκτάκτως από Χανιά - Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (27/8)

 Νέες εξελίξεις αναμένονται στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αύριο το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ειδικότερα, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 της Τρίτης (27/8/2024) και για τον λόγο αυτό επιστρέφει εκτάκτως από τα Χανιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 24ωρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μετατραπεί σε καζάνι του βράζει μετά και την ανοιχτή αμφισβήτηση του κ. Κασσελάκη από τον Κρητικό βουλευτή, Παύλο Πολάκη.

ΠΑΣΟΚ: Συγκρούονται με την πραγματικότητα οι μισές αλήθειες της κυβέρνησης για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων

 Τα  στοιχεία δείχνουν ότι ενώ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα αυξήθηκε σχεδόν 0,9% σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2023, το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 1,9%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ

«Οι μισές αλήθειες της κυβέρνησης για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων συγκρούονται με την πραγματικότητα» τονίζει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Π. Μαρινάκη.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, «όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να πείσει ότι οι μισθοί στην Ελλάδα ανεβαίνουν και το βιοτικό επίπεδο βελτιώνεται, η πραγματική αλήθεια είναι ότι:

Απίστευτη η αιτία των πυροβολισμών στα ΚΤΕΛ Κηφισού - Τι οδήγησε τους τρεις οδηγούς ταξί στο άγριο επεισόδιο

 Οι τρεις άνδρες πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να βγάλει το πιστόλι που είχε στην κατοχή του και να πυροβολήσει στον αέρα

Μπροστά στα μάτια έντρομων του επιβατικού κοινού, περαστικών και εν γένει πολιτών σημειώθηκε το επεισόδιο με τον πυροβολισμό και τον τραυματία στα ΚΤΕΛ Κηφισού το μεσημέρι της Δευτέρας 26/8.
Μάλιστα, σύμφωνα με ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, το επεισόδιο σημειώθηκε στην πιάτσα των ταξί που βρίσκεται στον σταθμό.

Σε πανικό ο Zelensky μετά το ρωσικό σφυροκόπημα, εκλιπαρεί τη Δύση για βοήθεια - Αποκλείει κατάπαυση πυρός το Κρεμλίνο

 Οποιαδήποτε προοπτική συνομιλιών κατάπαυσης του πυρός με το Κίεβο είχε «χάσει τη σημασία της, ξεκαθάρισε το Κρεμλίνο

Σε πανικό βρίσκεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, μετά το πρωινό μπαράζ ρωσικών επιθέσεων στη χώρα του.
Ανέφερε ότι χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 100 πύραυλοι και περίπου 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους να παράσχουν μέσα αεράμυνας.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του επιτελείου του τους ζήτησε να επιτρέψουν τη χρήση των όπλων τους μεγάλης εμβέλειας σε στόχους εντός της Ρωσίας.

Ποταμός η Καρυστιανού κατά Πρετεντέρη: Αποκαλύφθηκε η ανεπάρκεια της δήθεν δημοκρατίας και δικαιοσύνης που υπηρετείτε

 «Η δική σας οπτική γωνία είναι απ’ την πλευρά των βολεμένων, η δίκη μας είναι από την πλευρά του δικαίου» τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Τέμπη 2023

Με μια δήλωση - πόταμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Μαρία Καρυστιανού χαροκαμένη μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου και πρόεδρος του Συλλόγου Τέμπη 2023 απαντάει σε εμφανώς οργισμένο τόνο σε άρθρο του δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ Γιάννη Πρετεντέρη, μέσω του οποίου ... παρέχονται «μαθήματα λογικής και ηθικής», προς τους συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Απίστευτο κι όμως αμερικανικό - Τέλος η προστασία του Kennedy Jr από τη Μυστική Υπηρεσία μετά τη στήριξη στον Trump

 Η Μυστική Υπηρεσία αρνήθηκε πέντε φορές την προστασία στον RFK Jr

Η Μυστική Υπηρεσία (Secret Service) των ΗΠΑ ανέστειλε την προστασία στον Robert F. Kennedy Jr. (RFK Jr) μετά την απόφασή του να στηρίξει τον Donald Trump και να αποσυρθεί ο ίδιος από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2024.
Αν και βάσει νομοθεσίας ο RFK Jr δεν δικαιούται προστασία καθώς δεν είναι πλέον υποψήφιος πρόεδρος, η απόφαση της Secret Service μόλις έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Donald Trump, οπότε μία εξαίρεση θα ήταν κάτι παραπάνω από εύλογη.

Ιστορική γκάφα Ουκρανών – Αποκάλυψαν στην Ivano-Frankivsk που φυλάνε τα μαχητικά F-16, 800 χλμ από την πρώτη γραμμή

 Απίστευτο… ο ίδιος ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, Mykola Oleschuk δημοσίευσε τα πλάνα των ξένων μαχητικών που ήταν κρυμμένα σε υπόστεγα!

Ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να σταματήσει να καυχιέται για τις δωρεές των δυτικών προστάτων του.
Αλλά κάνει και γκάφες!
Μάλιστα, αποκάλυψαν κατά λάθος το αεροδρόμιο της ανάπτυξής τους.

Ξεκίνησε – Τρομακτική προέλαση Ρώσων – Ανακτούν χαμένα εδάφη στο Kursk - Σκληρό χτύπημα μάλλον διέλυσαν 2 κρυμμένα F-16

 Οι Ρώσοι πήραν την πρωτοβουλία στο Kursk και ανακαταλαμβάνουν εδάφη... - Καταρρέει η Ουκρανική άμυνα  - Sunday Times: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πλησιάζουν σε μια σημαντική νίκη στο Pokrovsk, ήταν περιπέτεια το Kursk

Η αρχή του Ουκρανικού τέλους ξεκίνησε…
Ο Ρωσικός στρατός άρχισε να ανακαταλαμβάνει εδάφη στο Kursk ενώ το πιο σημαντικό όλων προελαύνει με απίστευτη ταχύτητα προς το Pokrovsk, μπήκε ήδη στο Toretsk ενώ η νέα εξέλιξη είναι ότι οι Ρώσοι προελαύνουν και προς το Ugledar εκεί όπου είχαν κολλήσει για ενάμιση έτος.