Αμερικανός Στρατηγός: “Κρεατομηχανή το Bakhmut – Οι Ρώσοι οδήγησαν τους Ουκρανούς σε παγίδα ” –Έστησαν αμυντικές γραμμές για να μην γλιτώσει κανείς

 Ο πρώην διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Αμερικανός στρατηγός Γουέσλι Κλαρκ, περιέγραψε με μελανά χρώματα αυτό που συμβαίνει πλέον στο Bakhmut χωρίς να αφήσει περιθώρια παρερμηνειών. 

Το γνωστό “Γεράκι” των ΗΠΑ τόνισε ότι ο ρωσικός Στρατός οδήγησε σε παγίδα τους Ουκρανούς και πλέον η περιοχή έχει μετατραπεί σε “Κρεατομηχανή”!

Απίστευτα και όμως αληθινό, ο παρουσιαστής του CNN έμεινε εμβρόντητος ακούγοντας τον Αμερικανό Στρατηγό να χρησιμοποιεί τον όρο αυτό.

O Oυκρανικός Στρατός τελείωσε!- “Βόμβα” Μακρόν: «Συζήτησα με Μπάιντεν τη νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη- Η Ρωσία θα πάρει εγγυήσεις»

 Θύελλα αντιδράσεων σε Ουκρανία, Πολωνία και χώρες Βαλτικής έχει προκαλέσει η δήλωση του Γάλλου προέδρου Ε.Μακρόν για αλλαγή της αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρώπη. Μάλιστα ο Μακρόν τόνισε ότι το θέμα συζητήθηκε και με τον Τ.Μπάιντεν.

Τί εννοούν όμως οι Γάλλοι; Θα αποσυρθούν ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις από την Ανατολική Ευρώπη και την Βαλτική όπως ζητούσε η Ρωσία; Η Ουκρανία θα μείνει αποστρατικοποιημένο και μισό κράτος;

Η Ελληνίδα πιλότος από τη Φθιώτιδα φόβος και τρόμος των Τούρκων! (βίντεο)

 Ξεχώρισε στην πρόσφατη άσκηση ATLC (Advanced Tactical Leadership Course)

Είναι 29 ετών και από παιδί ονειρευόταν να πετάξει με τα Mirage 2000 τα οποία πετούσαν πάνω από το χωριό της πριν προσγειωθούν στην Τανάγρα….

Με έφοδο οι δυνάμεις του Ντονιέτσκ κατέλαβαν την οχυρωμένη από τους Ουκρανούς πόλη Vodiane

 Σημαντική επιτυχία καθώς αποτελούσε πόλη σε στρατηγική θέση

Η οχυρωμένη και σε στρατηγική θέση πόλη Vodiane που αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα προπύργια των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονιέτσκ αποτελεί παρελθόν πλέον για το Κίεβο μετά την απελευθερωσή της από έφοδο των δυυνάμεων του ρωσικού Ντονιέτσκ.

Φταίει και το ΝΑΤΟ –Ε.Μακρόν:«Η νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας πρέπει να προσφέρει εγγυήσεις στη Ρωσία»

 Αναγνωρίζει ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ ήταν κρίσιμος παράγοντας στις ρωσικές αποφάσεις

Η Δύση θα πρέπει να εξετάσει πώς να αντιμετωπίσει την ανάγκη της Ρωσίας για εγγυήσεις για την ασφάλειά της, αν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν συμφωνήσει σε διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε χθες Σάββατο ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Το Ιράν κατασκευάζει νέο πυρηνικό εργοστάσιο στη νοτιοδυτική επαρχία Χουζεστάν

 Το Ιράν ξεκίνησε την κατασκευή ενός νέου πυρηνικού εργοστασίου στη νοτιοδυτική επαρχία Χουζεστάν, ανακοίνωσε ο ιρανικός Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (OIEA).

Το εργοτάξιο, η έναρξη του οποίου ανακοινώθηκε στην κρατική τηλεόραση από τον επικεφαλής του οργανισμού αυτού Μοχαμάντ Εσλαμί, αναμένεται να διαρκέσει επτά χρόνια.

Υπηρεσίες Πληροφοριών ΗΠΑ: Οι μάχες στην Ουκρανία θα επιβραδυνθούν, δήλωσε η Αβρίλ Χέινς

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ αναμένουν επιβράδυνση των μαχών στην Ουκρανία τους αμέσως προσεχείς μήνες, ενώ δεν βλέπουν καμιά μείωση της βούλησης των Ουκρανών να πολεμήσουν, παρά τα πλήγματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και σε άλλες υποδομές κρίσιμες για τον χειμώνα, δήλωσε χθες Σάββατο η διευθύντριά τους (Director of National Intelligence, DNI), η Αβρίλ Χέινς.