Δική τους η κρίση, δικά μας τα κόκκινα δάνεια…

Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από την περίφημη πτώση της Lehman Brothers, δέκα χρόνια οικονομικής ύφεσης, παγκόσμιας και ελληνικής. Δέκα χρόνια κολυμπάμε μισοπνιγμένοι κόντρα στα μανιασμένα κύματα ανέχειας. Πιαστήκαμε από τα μαλλιά μας και φτάσαμε εξουθενωμένοι σε μια βραχώδη ακτή ίσα να πάρουμε μια ανάσα. Και πριν καλά-καλά εκπνεύσουμε βρεθήκαμε ενώπιων μιας νέας θύελλας.

Βενεζουέλα: Έρευνα για «παράνομες χρηματοδοτήσεις από το εξωτερικό» προς τον Γκουαϊδό

Διοικητική έρευνα με την κατηγορία της παράνομης χρηματοδότησης, κυρίως από το εξωτερικό, άρχισε στη Βενεζουέλα σε βάρος του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος στηρίζεται από τις ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ και αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος στις 23 Ιανουαρίου.
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας φέρεται ότι “δέχτηκε χρήματα προερχόμενα από διεθνείς και εθνικούς οργανισμός, χωρίς καμία αιτιολογία” είπε ο Έλβις Αμορόσο, ο επικεφαλής του

Ο οικονομικός στραγγαλισμός της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ σε αριθμούς

Τις συνέπειες των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας καταγράφει η έκθεση του Κέντρου Λατινοαμερικανικής Γεωπολιτικής Στρατηγικής (Celag) και της Μονάδας Οικονομικού Διαλόγου (UDE), όπως περιγράφεται σε ρεπορτάζ του ΑΠΕ – ΜΠΕ. Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης των δύο ιδρυμάτων «οι οικονομικές συνέπειες του μποϊκοτάζ κατά της Βενεζουέλας», ο οικονομικός αποκλεισμός είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να χάσει 250-350 δισ. δολάρια σε παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ του 2013-17, που μεταφράζεται σε μία απώλεια 12.200-13.400 δολαρίων κάθε χρόνο ανά κάτοικο. Την ίδια περίοδο η χώρα έχασε από 1,6% έως 1,1% του ΑΕΠ της.

Γ. Κούδας: «Οι φασίστες είναι κτήνη, μου έλεγε ο πατέρας μου»

Στην κάμερα της εκπομπής «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ, μίλησε ο Γιώργος Κούδας για την συμμετοχή του στην πρωτοβουλία ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό, το «Παρατηρητήριο Ενάντια στη Φασιστική Βία και τον Ρατσισμό».
«Είχα δύο εξαιρετικούς γονείς, ιδιαίτερα ο πατέρας μου με γαλούχησε με πράγματα και ιδανικά για τη ζωή.

Έκτακτη ανακοίνωση επιδείνωσης του καιρού

«Σκαμπανεβάσματα» θα παρουσιάσει ο καιρός την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς από αύριο και κυρίως την Τετάρτη έως και την Παρασκευή θα σημειώσει ραγδαία επιδείνωση, εν συνεχεία θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων, ενώ νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από το Σάββατο.
Ειδικότερα, με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά:
1. Τις χιονοπτώσεις
Α. Την Τετάρτη (13-02-2019)

O χρυσός το "μυστικό όπλο" της Ρώμης

Το τεράστιο χρέος της Ιταλίας βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου, ο οποίος σημειώνει ότι η χώρα έχει ένα «μυστικό όπλο», που δεν είναι άλλο από τα αποθέματα χρυσού τα οποία διαθέτει.
Το τεράστιο χρέος της Ιταλίας βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου, ο οποίος σημειώνει ότι η χώρα έχει ένα «μυστικό όπλο» Το χρέος της Ιταλίας είναι δυσθεώρητο, όμως η Ρώμη διαθέτει αποθέματα χρυσού 2,451,8 τόνων, τα τρίτα σε μέγεθος μετά τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, αναφέρει η εφημερίδα «Die Welt» επιγράφοντας άρθρο «Ο Σαλβίνι προτείνει εκποίηση των αποθεμάτων χρυσού».

Στην παράταση η κόντρα Μαξίμου-Τραπεζιτών

Επιμέρους αλλά σημαντικά σημεία για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων του τραπεζών χωρίζουν την κυβέρνηση με τους τραπεζίτες. Η σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών στο Μέγαρο Μαξίμου έληξε χωρίς οριστική συμφωνία. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές υπήρξε πρόοδος, αλλά όχι συμφωνία σε όλες τις προβλέψεις που θα περιλαμβάνει ο νέος νόμος. Για το λόγο αυτό οι δύο πλευρές θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα με την ελπίδα να λήξει οριστικά το θέμα, καθώς στο τέλος του μήνα εκπνέει η παράταση που έχει δοθεί στο Νόμο Κατσέλη και κανείς δεν φαίνεται να επιθυμεί μια νέα παράταση.

Τα Ιωάννινα πρωτοπορούν παραχωρώντας αγροτική γη σε ανέργους για καλλιέργεια θεραπευτικών φυτών

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και γενικότερα, η ανάδειξη των δυνατοτήτων των Ιωαννίνων, είναι οι στόχοι του εγχειρήματος της δημοτική αρχής να συνεργαστεί με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη».
Το εγχείρημα αφορά στην εκμετάλλευση του αναξιοποίητου πλούτου των εγκαταλειμμένων γεωργικών εκτάσεων, που ανήκουν στον Δήμο Ιωαννιτών.
Στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας είναι η καλλιέργεια αρωματικών-θεραπευτικών φυτών.

Όπως βόλεψε τον ΠΑΟΚ έπαιξε στην Τούμπα ο Ολυμπιακός!

Δεν είναι δικαιολογία για την πολύ κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Τούμπα το γεγονός ότι δέχθηκε γκολ από τα αποδυτήρια. Σε τέτοιο παιχνίδι η ομάδα που υποτίθεται ζητάει τα περισσότερα, που πιστεύει στις δυνατότητές της, δεν πανικοβάλλεται από μία, έστω, άτυχη στιγμή. Μια απροσδόκητη φάση.
Ο Ολυμπιακός ήταν σκορπισμένα φύλλα, «νεκρός», ανίκανος για αποτέλεσμα και σ’ αυτό σίγουρα δεν… φταίει το 1-0 του ΠΑΟΚ στο 3’. Έτσι όπως παρατάχθηκε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού, μάλλον ήταν επόμενο να τον διαλύσει ο ΠΑΟΚ. Με μια άλλη κουβέντα ο προπονητής του Ολυμπιακού Μαρτίνς έπαιξε έτσι όπως βόλευε τον αντίπαλο.